-20% la covoare de la branduri de top | Prețuri de la 39 Lei →
Reduceri de până la 30% pentru dormitor | Peste 5 000 de produse la reducere →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Toată vara ca-n vacanță:
7 cocktail-uri cu prosecco

Băuturile de vară cu prosecco sunt răcoritoare, delicioase și perfecte pentru după-amiezile și serile de vară. Ți-am pregătit 7 rețete ușoare de cocktailuri cu fructe, sirop și prosseco pe care le poți încerca în vara asta. Ingredientele sunt ușor de găsit, fie în frigider, în grădină sau la piață!
Băuturi răcoritoare cu prosecco combinat cu diverse siropuri și fructe delicioase

Băuturi răcoritoare cu prosecco combinat cu diverse siropuri și fructe delicioase

Cocktail Mimosa

Ingrediente:

  • 75 ml suc fresh de portocale
  • 75 ml șampanie sau prosecco
  • portocală (tăiată felii pentru decorare)
Rețeta pas cu pas pentru cocktail-ul Mimosa:

  1. Se umple paharul până la jumătate cu suc rece și proaspăt de portocale. Ideal ar fi să stea la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi folosit.
  2. Se toarnă apoi o cantitate egală de prosecco peste sucul de portocale.
  3. Se amestecă ușor pentru a obține un amestec omogen și se ornează cu o felie de portocală.

Cocktail Hugo

Ingrediente:

  • 100 ml prosecco
  • 40 ml sirop de soc
  • apă carbogazoasă
  • frunze de mentă pentru decorare
  • lime sau lămâie (tăiată felii pentru decorare)
Rețeta pas cu pas pentru cocktail-ul Hugo:

  1. Se umple paharul cu gheață.
  2. Se adaugă siropul din flori de soc, prosecco și se completează cu apă carbogazoasă.
  3. Ornează cu frunze de mentă și o felie de lămâie sau de lime.

Cocktail Bellini

Ingrediente:

  • 100 ml prosecco
  • 100 ml piure sau suc de piersici
  • frunze de melisă
Rețeta pas cu pas pentru cocktail-ul Bellini:

  1. Se toarnă piureul de piersici într-un pahar răcit și se completează cu prosecco.
  2. Se ornează cu o bucată de piersică și frunze de melisă.
Sfat: Poți să răcești paharele în congelator înainte de servirea acestui aperitiv. Cocktailul Bellini nu se prepară cu gheață.

Cocktail Rossini

Ingrediente:

  • 70 ml prosecco
  • 30 ml piure de căpșuni
  • felii de căpșuni pentru decorare
Rețeta pas cu pas pentru cocktail-ul Rossini:

  1. Se pregătește un pahar de șampanie și se răcește la congelator.
  2. Se toarnă piureul de căpșuni în pahar și se completează cu prosecco.
  3. Se amestecă ușor și se decorează cu o felie de căpșuni.

Aperol Spritz

Ingrediente:

  • 75 ml Prosecco
  • 50 ml Aperol
  • 25 ml apă carbogazoasă
  • gheață
  • portocală (tăiată felii pentru ornare)
Rețeta pas cu pas pentru Aperol Spritz:

  1. Se umple paharul cu gheață.
  2. Se adaugă prosecco, aperol și apă minerală.
  3. Se amestecă ușor și se decorează cu o felie de portocală.

Limoncello Spritz

Ingrediente:

  • 50 ml lichior Limoncello
  • 75 ml prosecco
  • 25 ml apă carbogazoasă
  • gheață
  • lămâie (tăiată felii pentru ornare)
Rețeta pas cu pas pentru Limoncello Spritz:

  1. Se umple paharul cu gheață.
  2. Adaugă limoncello, prosecco și apă carbogazoasă
  3. Se amestecă ușor și se ornează cu o felie de lămâie.
Această băutură cu Limoncello din lămâi siciliene va avea un gust dulce-acrișor.

Această băutură cu Limoncello din lămâi siciliene va avea un gust dulce-acrișor.

Savurează un cocktail răcoritor pe balcon!

Savurează un cocktail răcoritor pe balcon!

Garibaldi Spritz

Ingrediente:

  • 50 ml Campari
  • 100 ml suc de portocale
  • prosecco pentru completare
  • frunze de mentă sau o felie de portocală pentru ornare
Rețeta pas cu pas pentru Garibaldi Spritz:

  1. Se umple paharul cu gheață și se toarnă apoi în el Campari.
  2. Adaugă sucul de portocale, completează cu prosecco și ornează.
Sfat: În loc de suc de portocale, poți alege un piure congelat de portocale și să torni alcoolul peste el.
Încearcă varianta cu piure congelat de portocale!

Încearcă varianta cu piure congelat de portocale!

Toarnă apoi Campari și prosecco!

Toarnă apoi Campari și prosecco!