Unge tava de chec bundt (rotund) cu unt și tapetează cu făină. Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Folosește un mixer pentru a bate ouăle cu zahărul până când devin spumoase. Încorporează treptat uleiul și, în final, laptele. Amestecă bine.
Curăță mărul de coajă și rade-l pe o răzătoare fină. Adăugă mărul ras la amestecul de ouă.
Asigură-te că ungi și tapetezi bine forma de chec bundt. Pe lângă făină, poți presăra în formă de chec bundt și nucă de cocos sau nuci.
Într-un al doilea bol, amestecă toate ingredientele uscate rămase. În cele din urmă, combină ingredientele uscate cu amestecul de ouă pentru a forma un aluat omogen.
Varsă aluatul în forma pregătită și pune la cuptorul preîncălzit. Coace la 160 de grade timp de aproximativ 40 până la 45 de minute!
Îți da seama când prăjitura bundt este gata după consistența elastică și fermă. Spre sfârșitul coacerii, încearcă să înfigi o țepușă de lemn în prăjitură. Când prăjitura este gata, țepușa nu ar trebui să fie umedă din cauza aluatului insuficient copt și aluatul nu ar trebui să aibă gust de făină crudă.
Nu este recomandat să folosești ventilația cu aer cald pentru copt! Aluatul ar deveni prea uscat. Checul bundt are nevoie de o coacere convențională cu căldură de sus și de jos.
După coacere, lasă checul să se răcească puțin și apoi scoate-l din tavă.
Pregătiți glazura de ciocolată pe o baie de apă. Lăsați ciocolata să se topească într-un bol de inox deasupra unui pot cu apă, apoi încorporați crema. Turnați glazura peste prăjitură și lăsați să se întărească înainte de a o servi.
Nu lăsa checul bundt să se răcească complet înainte de a-l răsturna, altfel nu-l vei mai putea scoate din formă. Aproximativ 3 minute după ce l-ai scos din cuptor ar trebui să fie de ajuns. Acesta este timpul ideal pentru ca să se desprindă de pe pereții formei de copt.
Fotografie: Kitchen Story