15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Chec guguluf cu suc de soc și căpșuni

Andrea Pavić
Andrea Pavić
Bonami Blogger

Se apropie vara! Anotimpul în care după o zi călduroasă este aproape necesar să ai parte de o răcoritoare adecvată și un desert ușor.

Socata sau siropul din flori de soc, pe care îl făceau mamele și bunicile noastre, aparține, de asemenea, începutului de vară. De aceea, bloggerița Sanja Mijac din Croția ne-a pregătit varianta ei de prăjitură de vară cu căpșuni, pe care a completat-o cu suc de soc răcoritor.

Ingrediente:
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie bio
  • 200 ml iaurt de băut
  • 150 ml ulei
  • 220 g făină albă
  • 1 praf de copt
  • 100 g căpșuni + 0,5 dcl socată / suc cu sirop din flori de soc
  • Mod de preparare:

    1. Se pornește cuptorul la 180°C și se lasă să se încălzească, apoi se taie căpșunile și se amestecă cu sucul din flori de soc.
    2. Se unge cu unt o formă de chec bundt/ guguluf și se pudrează cu făină sau griș
    3. Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase.
    4. Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția căpșunilor cu suc de flori de soc. Se amestecă bine.
    5. În cele din urmă, se adaugă căpșunile și sucul de flori de soc. Se amestecă ușor.
    6. Se toarnă amestecul în formă și se introduce în cuptor pentru 40 de minute. Fă testul scobitorii și dacă nu este coaptă mai lasă-o puțin mai mult pentru a putea fi scoasă ușor din formă.
    7. Dacă dorești, mai stropește tortul cu puțin suc din flori de soc și ornează-l cu zahăr pudră, ciocolată topită sau glazură albă.

     

    Tip: Dacă ai o formă de copt mai mică decât aceasta folosită de noi, probabil că îți va mai rămâne ceva aluat. Prin urmare, toarnă restul de aluat în forme de brioșe, de exemplu, și pune-le la copt.