Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Prosecco: ingredientul senzațional pentru o băutură de vară

Romana Böhmová · 12 Mai 2021
Traducere și adaptare: Irina Klomp

Îți place vinul spumant cu arome delicate de fructe și flori? Prosecco este un vin italienesc, care provine din regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia. Din ce în ce mai popular în ultimii ani, acest vin spumant ne cucerește cu prospețimea gustului și aciditatea echilibrată. Vino să pregătim împreună două cocktailuri de vară și îți vom dezvălui și ce gustări se combină bine cu acest tip de vin.

Gordon's Pink Spritz

Primul cocktail este plin de aroma căpșunelor proaspete, pe care eu le ador. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, pe care le adaugi într-un pahar plin cu gheață și decorezi apoi cu bucăți de căpșune.

Ingrediente pentru Gordon's Pink Spritz:

• 50 ml gin Gordon's Pink

• 50 ml limonadă de lămâie

• 25 ml prosecco

• căpșune

• cuburi de gheață

Cum se prepară?

1. Umple un pahar mare pentru vin cu gheață.

2. Adaugă ginul, limonada și prosecco.

3. La final, ornează cu bucățile de căpșune.

TIPS & TRICKS: Dacă vrei ca băutura să aibă un aspect și mai interesant, congelează căpșunele în cuburile de gheață și adaugă și câteva frunze mici de mentă.

Passion Fruit Prosecco

Garantez că acest cocktail te va impresiona cu savoarea și parfumul său exotic, care te duce cu gândul la vacanță.

Ingrediente necesare pentru Passion Fruit Prosecco:

• 20 ml lichior Cointreau

• 100 ml prosecco

• 1/2 de maracuja proaspăt (Fructul pasiunii)

• cuburi de gheață

Cum se prepară?

1. Pune cuburi de gheață într-un pahar de whisky.

2. Adaugă lichiorul Cointreau, prosecco și jumătatea de maracuja cu semințe.

TIPS & TRICKS: Dacă vrei să-ți impresionezi și să-ți hidratezi prietenii la o petrecere de vară, pregătește-le și o carafă cu apă plată sau minerală, în care adaugă fructe congelate (căpșune, zmeură, afine) și frunze de mentă.

O gustare rapidă - tapas simplu și delicios

Ori de câte ori îmi invit prietenii acasă la un pahar, încerc să le servesc și niște tartine sau tapas și legume. De data aceasta am pregătit niște grisine crocante pe care am înfășurat prosciutto și am pregătit un sos cu avocado. Am adăugat pe un platou și câteva roșii proaspete și bucăți de brânză cheddar.

Dacă dorești și ceva dulce, poți pregăti și câteva brioșe cu fructe.

Ingrediente:

• grisine crocante

• prosciutto crudo

• 1 avocado

• 1 ceapă verde

• 2 roșii

• 60 g cremă de branză

• sare, piper

• câteva frunze de coriandru

• alune

Cum se prepară?

1. Înfășoară pe fiecare grisină o felie de șuncă prosciutto.

2. Pune avocado, crema de brânză, sare și piper după gust într-un recipient înalt.

3. Amestecă totul cu un blender.

4. Adaugă apoi ceapa verde tocată mărunt.

5. Taie roșiile cherry în cubulețe și adaugă-le în sosul cu avocado.

Pune sosul cu avocado într-un bol și ornează cu frunze de coriandru și alune. Ești gata acum pentru a petrece alături de prietenii tăi.

Articol realizat cu ajutorul blogeriței Romana Böhmová.