Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Tartine cu ou și brânză de vaci

Dacă dorești să ai pe masă o gustare delicioasă sau o cină mai ușoară în doar câteva minute, tartinele sunt o opțiune. În plus, pasta tartinabilă impune o combinație cu ierburi aromatice proaspete și legume crocante sănătoase.

Nu mai sta pe gânduri și pregătește o cremă tartinabilă cu ou și brânză de vaci, după cum ne recomandă foodbloggerița Katerina Jasek.

Ingrediente pentru pasta tartinabilă

  • 220 g brânză de vaci cu conținut redus de grăsime
  • 80 g maioneză
  • 40 g unt înmuiat
  • 6 ouă la temperatura camerei
  • 4 g muștar Dijon
  • ½ ceapă roșie
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • arpagic proaspăt
  • sare, piper

Mod de preparare

1.Se pune apa la fiert. După ce dă în clocot, se pun treptat ouăle pe o lingură și se introduc cu grijă în apă. Se fierb ouăle timp de aproximativ 10 minute. Se scot din apă, se lasă ouăle să se răcească și apoi se decojesc.

2. Se taie ouăle răcite în două, se transferă gălbenușul într-un bol și se pun albușurile deoparte.

3.Se mixează gălbenușurile de ou cu untul. Apoi se adaugă maioneza, brânza de vaci, muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul și se amestecă.

4. Se toacă mărunt ceapa și albușurile de ou și se amestecă în crema tartinabilă. Se adaugă sare după gust.

5. Se servește cu pâine proaspătă și se ornează cu arpagic, ierburi aromatice, semințe încolțite sau cu felii de ridichi.

Sfat Bonami

Pentru a evita crăparea ouălor în timpul fiertului, acestea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a le pune în apa clocotită.

Sfat Bonami pentru o consistență cremoasă

Pentru a obține cremozitatea pastei tartinabile, separă gălbenușurile de albușuri după ce ouăle s-au fiert. Se freacă gălbenușurile cu unt și un praf de sare. Baza preparată poate fi îmbogățită cu brânză, ierburi aromatice etc., după gust și preferințe. La sfârșit, se adaugă albușurile de ou tăiate mărunt în amestec.

3 rețete diferite pentru crema tartinabilă cu ou:

Dacă îți place să experimentezi, încearcă aceste rețete simple!

Ouă tartinabile cu brânză cottage sau ricotta

  • 4 ouă fierte, 250 g brânză cottage sau ricotta, o linguriță de muștar Dijon, arpagic, sare, piper

Se mixează gălbenușurile de ou, ricotta, muștarul și se condimentează cu sare și piper după gust. La final, adaugă albușurile tocate și arpagic.

Ouă tartinabile cu avocado

  • 1 avocado copt, 4 ouă fierte, 1-2 linguri de suc de lime, câteva frunze de busuioc proaspăt, semințele preferate, sare, piper

Se pasează avocado. Se adaugă ouăle tocate, frunzele de busuioc tocate fin, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se amestecă. Se servește pe pâine prăjită și se presară cu semințe prăjite.

Ouă tartinabile cu sfeclă roșie

  • 4 ouă, 150 g cremă de brânză, 150 g de sfeclă coaptă și rasă fin, 1-2 lingurițe muștar, sare, piper, creson pentru garnitură

Se amestecă brânza cu sfecla rasă, se adaugă muștarul și ouăle tocate. Se amestecă și se asezonează cu sare și piper. Se servește pe pâine neagră și se presară cu creson proaspăt.

Fotografii de Kateřina Jašek