1.Se pune apa la fiert. După ce dă în clocot, se pun treptat ouăle pe o lingură și se introduc cu grijă în apă. Se fierb ouăle timp de aproximativ 10 minute. Se scot din apă, se lasă ouăle să se răcească și apoi se decojesc.
2. Se taie ouăle răcite în două, se transferă gălbenușul într-un bol și se pun albușurile deoparte.
3.Se mixează gălbenușurile de ou cu untul. Apoi se adaugă maioneza, brânza de vaci, muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul și se amestecă.
4. Se toacă mărunt ceapa și albușurile de ou și se amestecă în crema tartinabilă. Se adaugă sare după gust.
5. Se servește cu pâine proaspătă și se ornează cu arpagic, ierburi aromatice, semințe încolțite sau cu felii de ridichi.
Dacă îți place să experimentezi, încearcă aceste rețete simple!
Se mixează gălbenușurile de ou, ricotta, muștarul și se condimentează cu sare și piper după gust. La final, adaugă albușurile tocate și arpagic.
Se pasează avocado. Se adaugă ouăle tocate, frunzele de busuioc tocate fin, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se amestecă. Se servește pe pâine prăjită și se presară cu semințe prăjite.
Se amestecă brânza cu sfecla rasă, se adaugă muștarul și ouăle tocate. Se amestecă și se asezonează cu sare și piper. Se servește pe pâine neagră și se presară cu creson proaspăt.
Fotografii de Kateřina Jašek