Până la 60% reducere la brand-uri de top | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Rețetă pentru tort de căpșuni de Valentine's Day

Ziua Îndrăgostiților nu este doar o ocazie excelentă de a oferi cadouri sau flori, ci și de a vă răsfăța cu un desert special.

Prepară un tort delicios cu suc de portocale și căpșuni după rețeta foodbloggerului Monika Kóňová! Inspiră-te din sfaturile noastre despre cum să ornezi Valentine's Cake și ce ingrediente afrodisiace să folosești.

Blat

  • 390 g făină albă
  • 250 g unt la temperatura camerei + pentru a unge tava de copt
  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte integral
  • 12 g praf de copt
  • 4 ouă
  • 2 portocale netratate chimic
  • 1 păstaie de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare

.

Crema nr. 1

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 portocală netratată chimic
  • 1 linguriță de pudră de căpșuni liofilizate

.

Strat de căpșuni

  • 150 g gem de căpșuni
  • 2 linguri de lichior de portocale sau suc de portocale

.

Crema nr. 2

  • 350 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahăr pudră
  • 1 portocală netratată chimic
  • 2 lingurițe de pudră de căpșuni liofilizate

.

Pentru ornare

  • căpșuni proaspete, coacăze și flori comestibile
  • zahăr pudră

Pregătirea blatului pentru tort

Ingredientele aluatului trebuie să fie la temperatura camerei înainte de preparare.

1. Amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un al doilea bol, bate mai întâi untul și adaugă treptat zahărul. Se bat spumă până când volumul se dublează.

2. Se adaugă apoi ouăle pe rând în aluat.

3. La final, se adaugă coaja și sucul de la portocală, vanilia, ingredientele uscate și laptele. Se amestecă până când se formează un aluat omogen.

4. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă în formă de inimă (nu este nevoie să o tapetezi cu făină) și se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de aproximativ 50-55 de minute la programul cu aer cald.

5. Se lasă blatul copt să se răcească complet.

Dacă nu ai o tavă de copt în formă de inimă

Dacă nu ai o formă de copt pentru tort în formă de inimă, poți folosi o formă rotundă și una pătrată. Cu toate acestea, ar trebui să aibă cam aceleași dimensiuni. După ce s-au copt și s-au răcit, taie blatul rotund pe jumătate și blatul pătrat pe diagonală. Apoi, lipește jumătatea de cerc de triunghi pentru a forma o inimă.

Prepararea cremelor

1. Într-un bol, combină toate ingredientele pentru crema #1 și amestecă bine. Într-un al doilea bol, amestecă gemul de căpșuni cu lichiorul.

2. Pentru crema #2, bate mai întâi untul. În mod ideal, folosește un robot de bucătărie cu accesoriul de bătut și bate la viteză medie timp de cel puțin 10 minute.

3. Apoi adaugă zahărul, coaja și praful de căpșuni liofilizate și bate din nou la viteză medie / mare timp de cel puțin încă 10 minute. Crema #2 este gata atunci când și-a mărit semnificativ volumul, și-a deschis culoarea, iar zahărul s-a dizolvat. Dacă încă se mai simt cristale de zahăr când o guști, mai bate încă puțin.

Finisarea și ornarea tortului de Valentine's Day

1. Dacă este necesar, taie partea superioară a blatului pentru a avea o suprafață plană. Apoi folosește partea superioară ca bază și invers.

2. Mai întâi unge prima parte a batului tortului cu marmeladă și lichior și crema #1. Așază cu grijă a doua jumătate a blatului peste acest strat și apasă ușor.

3. La final, acoperă întregul tort, inclusiv părțile laterale, cu un strat mai gros de cremă #2.

4. Înainte de servire, ornează cu fructe proaspete, flori comestibile și zahăr pudră.

Depozitează-l la rece și servește tortul a doua zi.

.

Sfaturile Bonami pentru ornarea tortului de Valentine's Day

  • Ornează tortul de Ziua Îndrăgostiților cu fructe de pădure proaspete. Poți acoperi întreaga suprafață superioară sau doar o parte, în formă de semilună. Adaugă și frunze de roiniță.
  • Dacă vrei să folosești căpșuni feliate, unge-le cu o pensulă cu gelatină pentru ca acestea să nu se umfle și să arate proaspete cât mai mult timp posibil.
  • Dacă vrei un tort cu aspect minimalist, acoperă-l doar cu fondant sau glazură cu efect de marmură.
  • De asemenea poți folosi doar glazură de ciocolată și fulgi de ciocolată.
  • O impresie vizuală impresionantă se obține prin decorarea cu batoanele de ciocolată, bomboane și sprinkles.
  • Unii preferă aspectul neterminat. Pentru un „naked cake", lasă părțile laterale fără glazură. Aplică glazura doar pe partea de sus și pune flori comestibile în straturi, de exemplu.

Sfaturile Bonami pentru alimente cu efecte afrodisiace

Creșterea libidoului de Ziua Îndrăgostiților nu este deloc un lucru rău. Alimentele cu presupuse efecte afrodisiace, pentru care nu putem garanta eficiența 100%, cu siguranță vor răsfăța papilele gustative.

  • Ciocolata

    Ciocolata de calitate care conține cel puțin 70% cacao conține multe vitamine, minerale și, de asemenea, feniletilamină, care este numit hormonul iubirii și al fericirii. Acesta favorizează experiențele intime și are puternice efecte antidepresive.

  • Fructele de pădure

    Grație conținutului lor de zinc și magneziu, acestea ajută la creșterea dorinței sexuale, îmbunătățesc secreția de hormoni reproducători și reduc stresul. Combinația cu produse lactate - cașcaval sau smântână - ajută la absorbția substanțelor active.

  • Roinița

    Roinița este, de asemenea, o alegere bună pentru decorarea tortului de Ziua Îndrăgostiților. Asta pentru că echilibrează nivelul de testosteron, stimulând astfel libidoul.

  • Vanilia

    Însuși mirosul de vanilie, care este înrudit cu feromonii umani, este afrodisiac. În plus, stimulează activitatea cerebrală și simțurile.

  • Mierea

    Mierea stimulează imunitatea și favorizează circulația sângelui, ceea ce ajută, de asemenea, la potență.

  • Fotografii de Monika Konova

    Fotografii de Monika Konova