Ingredientele aluatului trebuie să fie la temperatura camerei înainte de preparare.
1. Amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un al doilea bol, bate mai întâi untul și adaugă treptat zahărul. Se bat spumă până când volumul se dublează.
2. Se adaugă apoi ouăle pe rând în aluat.
3. La final, se adaugă coaja și sucul de la portocală, vanilia, ingredientele uscate și laptele. Se amestecă până când se formează un aluat omogen.
4. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă în formă de inimă (nu este nevoie să o tapetezi cu făină) și se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de aproximativ 50-55 de minute la programul cu aer cald.
5. Se lasă blatul copt să se răcească complet.
Dacă nu ai o formă de copt pentru tort în formă de inimă, poți folosi o formă rotundă și una pătrată. Cu toate acestea, ar trebui să aibă cam aceleași dimensiuni. După ce s-au copt și s-au răcit, taie blatul rotund pe jumătate și blatul pătrat pe diagonală. Apoi, lipește jumătatea de cerc de triunghi pentru a forma o inimă.
1. Într-un bol, combină toate ingredientele pentru crema #1 și amestecă bine. Într-un al doilea bol, amestecă gemul de căpșuni cu lichiorul.
2. Pentru crema #2, bate mai întâi untul. În mod ideal, folosește un robot de bucătărie cu accesoriul de bătut și bate la viteză medie timp de cel puțin 10 minute.
3. Apoi adaugă zahărul, coaja și praful de căpșuni liofilizate și bate din nou la viteză medie / mare timp de cel puțin încă 10 minute. Crema #2 este gata atunci când și-a mărit semnificativ volumul, și-a deschis culoarea, iar zahărul s-a dizolvat. Dacă încă se mai simt cristale de zahăr când o guști, mai bate încă puțin.
1. Dacă este necesar, taie partea superioară a blatului pentru a avea o suprafață plană. Apoi folosește partea superioară ca bază și invers.
2. Mai întâi unge prima parte a batului tortului cu marmeladă și lichior și crema #1. Așază cu grijă a doua jumătate a blatului peste acest strat și apasă ușor.
3. La final, acoperă întregul tort, inclusiv părțile laterale, cu un strat mai gros de cremă #2.
4. Înainte de servire, ornează cu fructe proaspete, flori comestibile și zahăr pudră.
Depozitează-l la rece și servește tortul a doua zi.
.Creșterea libidoului de Ziua Îndrăgostiților nu este deloc un lucru rău. Alimentele cu presupuse efecte afrodisiace, pentru care nu putem garanta eficiența 100%, cu siguranță vor răsfăța papilele gustative.
Fotografii de Monika Konova