Casa ta e gata să-l primească deja pe Moș Crăciun sau încă încerci să alegi decorațiunile potrivite?
Dacă încă stai pe gânduri, avem pentru tine 7 idei de decorațiuni pe care le poți face acasă. Haide să pornim împreună într-o călătorie creativă - te vom ghida noi ce să faci!
Pentru aceste decorațiuni ai nevoie de două lucruri: globuri din sticlă sau plastic și vopsea specială pentru marmorare. Poate că nu le ai acasă, însă le poți cumpăra din aproape orice magazin de lucruri artistice. Vei vedea cât de minunate sunt. Poți marmora cu ele orice - de la ghivece pentru flori, lumânări, cutii și până la diverse vase. Noi am folosit globuri albe de Crăciun.
Vopselele de marmorare sunt utilizate prin tehnica de imprimare la suprafața apei. Acest lucru înseamnă că vei avea nevoie de un recipient mai larg și adânc. Ideal ar fi, de exemplu, un bol în care să ai și o zonă mai mare de desfășurare, iar în același timp globurile să se poată scufunda.
Picură vopseaua pe suprafața apei - 2- 3 picături sunt suficiente. Acestea vor forma un strat subțire la suprafață, pe care îl poți împrăștia ușor cu o scobitoare. Acest lucru va crea un efect de marmorare.
Acum scufundă globurile în bol (recipient). Vei vedea cum vopseaua începe imediat să decoreze globurile. Scoate apoi globurile din apă și lasă-le să se usuce - ideal timp de o oră.
Adună diferite tipuri de conuri, nuci uscate și fructe atunci când te plimbi prin natură. Le poți folosi în diferite moduri. De exemplu, sunt ușor de colorat cu spray auriu, arămiu sau argintiu. Zăpada artificială arată și ea interesant pe astfel de elemente naturale.
• De exemplu, un lănțișor de conuri pentru brad;
• Fructele de platan vopsite cu arămiu decorează frumos ghirlandele sau sfeșnicele;
• Conurile arată minunat în combinație cu pene;
• Mușchiul de copac este și el un material natural interesant. Folosește-l pentru o ghirlandă sau sfeșnice minimaliste;
Se spune că de Crăciunul acesta culoarea predominantă este alb, însă după ce vei face acești fulgi, sigur vei decora bradul cu ei în fiecare an. Ai nevoie de ață de macrame și o sârmă.
Creează o bază din sârmă. Apoi, înfășoară gradual baza cu noduri de macrameu. De asemenea, poți croșeta sârma în caz că nu vrei să folosești o tehnică de macrameu mai complexă.
Este foarte simplu de folosit. Folosește orice model de șervețele normale pentru lumânare. În cele din urmă, noi am ales să facem singuri șervețelul cu ferigă.
Am colorat pe o parte planta cu vopsea acrilică pe un șervețel alb normal. După aceea, am presat-o ușor pentru a crea un strat subțire.
Pentru această tehnică mai ai nevoie de o pensulă și lipici.
Vei folosi doar stratul superior imprimat al șervețelului. Scoate ușor modelul de ferigă și pune-l pe lumânare cu o perie îmbibată în lipici.
Lasă-l să se usuce și... gata!
Pentru această ghirlandă am folosit crenguțe de mesteacăn culese de pe drum. Crengile acestui copac au proprietăți minunate, sunt subțiri și flexibile, astfel încât poți face un cerc din ele fără a le rupe.
Întărește ghirlanda din ramuri în mai multe locuri, înfășurând-o cu sârmă pentru flori. După aceea, ia o pensulă și pictează suprafața ghirlandei cu vopsea albă, astfel încât să arate ca și cum a nins pe ea. În cazul în care vrei ca ghirlanda să fie cu lumânări pentru Advent, acest pas e potrivit pentru a atașa acum sfeșnicele de ghirlandă - ideal cu un pistol cu aer fierbinte pentru a le ține ferm într-un loc.
Noi am decorat-o doar cu câteva crenguțe și măceșe, însă tu poți folosi și alte materiale: conuri, fructe de ilex, vâsc, mușchi de copac, licheni, fulgi din hârtie sau panglici textile.
Globurile transparente sunt decorațiuni pe care le poți folosi în foarte multe moduri și în combinație cu diferite materiale. Noi am ales fulgii albi, însă există mai multe opțiuni.
Cum procedezi? Desfă cu grijă capacul globurilor și introdu 2 - 3 fulgi albi în interiorul fiecăruia.
Mai poți pune în interior crenguțe mici, frunze de eucalipt, sclipici, mărgele, fotografii, zăpadă artificială, steluțe, panglici, lumini. O altă idee este să pui vopsea în interior pentru a colora globul parțial.
De data aceasta, îți propunem să realizezi o ghirlandă din elemente naturale pe care să o pui pe perete sau pe ușă.
Pregătește baza rotundă din ramuri de iederă.
Apoi, adaugă pe această bază treptat crenguțe de brad, combinate cu carduus (ciulini), afine și măceșe. Nu te limita doar la aceste elemente naturale - mai poți adăuga vâsc, crenguțe de zadă, conuri și altele.
Bineînțeles, opțiunea cea mai simplă ar fi un cui sau un cârlig. Însă nu oricine vrea să-și găurească ușa. Așa că poți bate un cui pe marginea superioară a ușii - va fi mică și nu foarte vizibilă. Apoi poți agăța ghirlanda de el cu o ață subțire.
În cazul în care ai o ușă metalică, poți alege niște agățătoare magnetice.