Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cocktail de iarnă pentru seri vesele

Când paharele cu margini aurii sunt scoase din dulap, este timpul pentru cele mai festive momente ale anului.

Bloggerița Mateja Delakorda ne-a pregătit un cocktail apetisant și parfumat potrivit nu doar pentru Crăciun sau Revelion. Cu suc de merișoare, ghimbir, whisky și un ingredient secret, se obține o efervescență tentantă care face ca băutura să aibă un gust de neuitat.

Vei avea nevoie de:

Sirop de ghimbir (pentru 4 pahare)

  • jumătate de cană de zahăr
  • jumătate de cană de apă
  • o linguriță de pulbere de ghimbir
.

Cocktail (pentru un pahar)

  • 60 ml de whisky (sau brandy fără alcool)
  • 30 ml de sirop de ghimbir
  • 30 până la 60 ml de suc de merișoare 100%
  • 15 ml de apă de năut fiert (aquafaba)
  • gheață
.

Instrucțiunile pas cu pas:

  1. Mai întâi se prepară siropul. Pune toate ingredientele pentru siropul de ghimbir într-o cratiță și amestecă la foc mic până când zahărul se dizolvă complet. Lasă apoi siropul la răcit.
  2. Vei avea nevoie de un shaker în care vei mixa ingredientele pentru cocktail și pe care îl vei agita bine (3 secunde).
  3. Deschide shakerul și adaugă-i și gheață până la jumătate și agită-l din nou. Acum începe adevărata „scuturare", care ar trebui să dureze aproximativ 10 secunde, încât să simțiți că ți-au înghețat palme.
  4. Deschide shakerul și toarnă cocktailul în pahar printr-o strecurătoare. Servește-l cu un pai de sticlă.

Sfat: Folosește o cupă de măsurare sau un pahar dublu special pentru barmani pentru a măsura exact ingredientele.

Ingredientul secret

Probabil că ai fost surprins să citești că printre ingrediente se află și apă de năut. Este un substitut pentru albușul de ou, un ingredient comun în cocktailuri, care formează spumă. Nu este folosit doar pentru efectul vizual, dar face ca băutura să fie și mai aromată. Am ales năutul pentru ca rețeta să fie potrivită pentru vegani și, de asemenea, atractivă pentru cei care nu ar bea niciodată albuș de ou crud.