Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Rețete vegetariene pentru sezonul grătarelor

La sfârșitul unei zile toride de vară te poți retrage pe terasa casei sau pe balcon unde poate începe relaxarea. Un pahar de vin, o cină lejeră și un grătar de masă este tot ce ai nevoie pentru o seară reușită. Îți propunem două variante vegetariene de servit în colțul tău preferat în aer liber.

Food bloggerul Diana Oana ne-a pregătit 2 rețete vegetariene, pe care te sfătuim să le încerci și tu.

Bruschete cu cremă de brânză feta și fructe coapte:

Ingrediente

  • câteva felii de pâine/baghetă
  • 200g brânză feta
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • una-două lingurițe de miere de albine
  • puțină apă rece (suficientă cât să ajungi la consistența dorită)
  • căpșuni, piersici, roșii cherry
  • câteva frunze de busuioc

Instrucțiuni

Pune în bolul unui blender brânza feta, uleiul de măsline, mierea și apa, apoi mixează până când obții un amestec cremos.

Taie piersicile în 6-8 felii, iar căpșunile pot rămâne întregi sau le poți tăia pe jumătate dacă sunt mari.

Prăjește feliile de pâine și piersicile pe grătar.

În raclete așezi căpșunile și roșiile cherry și le lași să se gătească la foc mediu/mare, verificându-le după primele 5 minute. Îndepărtează racletele atunci când fructele sunt gătite.

Unge feliile de pâine cu crema de brânză feta peste care așază fructele din raclete și feliile de piersici coapte la grătar.

Așază câteva frunze de busuioc deasupra bruschetelor și miere după gust.

Ciuperci Caprese

Ingrediente (pentru două porții)

  • patru ciuperci mari (Champignon sau Portobello)
  • bile mici de mozzarella
  • roșii cherry
  • sare, piper și usturoi (opțional)
  • frunze de busuioc proaspăt
  • cremă de oțet balsamic

Instrucțiuni

Spală și curăță ciupercile. Rupe piciorul ciupercilor.

Taie roșiile cherry și biluțele de mozzarella pe jumătate.

Așază jumătățile de mozzarella și roșii cherry în fiecare dintre ciuperci (3-4 bucăți din fiecare).

Pune ciupercile pe grătar și gătește-le. Pentru o crustă la suprafață, recomand continuarea gătirii în raclete pentru încă 3-5 minute la foc mediu.

După coacere, așază ciupercile Capresse pe pat de rucola, stropește-le cu cremă de oțet balsamic și adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.

Recomand servirea ciupercilor Capresse alături de un vin alb sau roze.