Mid Season Sale: Până la -50% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Mid Season Sale: Până la -50% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Chec de Paște în formă de miel cu brânză dulce

Preparatele din miel sunt tradiționale, dar de ce să nu faci și un chec în formă de miel pentru masa de Paști? Încearcă o rețetă ușoară pentru un miel făcut dintr-un aluat cu brânză dulce de vaci, recomandată de bloggerița Kateřina Jašek.

Ți-am pregătit și instrucțiunile pas cu pas, dar și câteva idei de ornare.

Ingrediente pentru checul de Paști

  • 250 g de făină semi-grosieră
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g ulei vegetal
  • 130 g zahăr din trestie de zahăr
  • 8 g praf de copt
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie
  • coaja de la o lămâie netratată chimic
  • unt pentru ungerea formei
  • pesmet pentru a tapeta forma de copt

Sfat Bonami

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei pentru ca aluatul să aibă consistența ideală. Scoate brânza și ouăle din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a începe pregătirea aluatului!

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade - încălzire inferioară și superioară cu aer cald. Se unge bine forma de copt cu unt topit și se pudrează cu pesmet.

2.Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă.

3. Se pun gălbenușurile de ou în bolul robotului de bucătărie și se bat cu zahărul până devin spumoase. Apoi se adaugă uleiul și brânza de vaci, bătând din nou.

4. Se cerne făina, se adaugă praful de copt, zahărul sau extractul de vanilie și coaja rasă fină de lămâi. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează compoziția.

5. La final, se încorporează ușor albușul bătut spumă.

6. Se toarnă aluatul în forma de copt.

7. Se coace la cuptor timp de 50 de minute.

8. Fă testul scobitorii înainte de a-l scoate din cuptor. După caz, se mai lasă în cuptor încă 5-10 minute. Totuși, nu lăsa checul prea mult timp în cuptor, dacă vrei să fie fraged.

9. După ce s-a copt, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se răstoarnă cu grijă din formă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet.

10. Se pudrează cu zahăr pudră și se decorează după plac.

Sfaturi Bonami pentru decorarea checului de Paști

  • Pentru un miel alb folosește zahăr pudră de vanilie, pentru un miel negru prepară o glazură de ciocolată.
  • Folosește cuișoare sau migdale pentru ochi.
  • Nu uita să îi legi o fundă drăguță în jurul gâtului.
  • Poți pune ouă vopsite sau flori comestibile în jurul mielului.

Sfat Bonami despre cum să alegi forma de copt

  • Alege forme de copt din materiale care conduc bine căldura. Îndreaptă-ți atenția spre gresie, tablă, ceramică sau sticlă.
  • Forma de copt trebuie să fie stabilă atunci când este așezată cu fața în jos.
  • Forma sau tava de copt ar trebui să poată fi manipulată cu o singură mână - atunci când o scoți din cuptor sau când scoți prăjitura din tavă.
  • Formele de copt checul în formă de miel ideale sunt alcătuie din două piese. Sunt mai practice, aluatul crește frumos, iar mielul are modelul pe ambele părți.

Cum scoți mielul din forma de copt mai ușor?

  • Cheia este să ungi bine forma, de preferință cu unt ușor solidificat.
  • Ai grijă în special la zonele de risc de la nas și urechi.
  • Apoi se pudrează forma cu făină grosieră, pesmet, nucă de cocos sau nuci măcinate.
  • Nu se umple forma de miel până la margine, ci se toarnă aluatul până la trei sferturi.
  • Se coace întotdeauna într-un cuptor perfect încins la 150 de grade.
  • Ai grijă să nu se formeze crustă în timpul coacerii și să nu fie copt prea mult. Prin urmare, fă testul scobitorii.
  • Textura checului trebuie să fie elastică. Când este atins, nu ar trebui să rămână o adâncitură vizibilă.
  • Se scoate apoi forma din cuptor și se lasă să se răcească pentru câteva minute. Aproximativ 3 minute ar trebui să fie timpul potrivit pentru ca forma să se desprindă și mielul să iasă ușor.
  • Se răstoarnă pe o farfurie sau un grătar. Se lasă să se răcească câteva minute pentru a se întări. După câteva minute, îndreaptă-l cu grijă.

Fotografie de Kateřina Jašek

Inspirații similare