REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Pâinea Episcopului: rețetă de chec cu fructe confiate

Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert care nu numai că arată foarte bine, dar nici nu necesită prea mult timp pentru a fi preparat, atunci coace o prăjitură cu fructe.

Poți folosi stafide, curmale, nuci sau fructe confiate.

Inspiră-te din rețeta bloggerului In kitchen with Zuz pentru o prăjitură delicioasă!

Ingrediente pentru aluat

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 1 ou
  • 150 g de făină albă + pentru a pudra forma de copt
  • 150 g de zahăr granulat
  • 5 g praf de copt
  • 100 g fructe confiate (eu am folosit papaya)
  • 20 g afine
  • 50 g unt + pentru a unge forma de copt
  • merișoare și fructe confiate pentru decor sau migdale feliate
  • coajă de ½ lămâie

Ingrediente pentru glazură

  • 150 g smântână (33%)
  • 150 g ciocolată neagră

Prepararea aluatului și coacerea

Unge forma de copt cu unt și pudrează cu făină.

Într-un bol pune gălbenușurile, oul, coaja rasă de lămâie și zahărul. Se încălzește bolul în baie de apă deasupra unei cratițe cu apă fierbinte și se amestecă până când amestecul ajunge la 55°C.

Se mixează cu ajutorul unui blender sau cu un robot de bucătărie până când are o textură spumoasă. Adaugă treptat făina și praful de copt în timp ce amesteci. Când amestecul devine uniform și neted, adaugă fructele confiate, afinele și, la final, untul topit și răcit.

Toarnă aluatul în forma de copt pregătit și întinde-l uniform. Pune la copt la 170 °C timp de aproximativ 40 de minute.

Verifică prăjitura cu o țepușă de lemn înainte de a o scoate din cuptor. Atunci când este scoasă din aluat, țepușa din lemn trebuie să fie uscată.

Decorarea prăjiturii cu fructe

După ce s-a copt, se lasă să se răcească în formă câteva minute, apoi se răstoarnă pe un grătar metalic și se lasă să se răcească complet.

Într-o oală, se încălzește smântâna la 60°C, se adaugă în bolul cu ciocolata tocată și se amestecă până când se formează o glazură omogenă.

Alege o tavă de copt și, ideal, o grilă pe care să pui prăjitura și adaugă glazura. Ornează cu fructe, afine și fructe confiate rămase.

Sfaturi Bonami pentru prepararea prăjiturii cu fructe

  • Pentru ca prăjitura cu fructe să nu se sfărâme în cuptor, asigură-te că oul este bătut spumă.
  • Adaugă puțină grăsime peste ciocolată pe măsură ce se topește. O poți amesteca cu puțină smântână sau chiar cu o bucățică de unt.
  • Dacă partea de jos a prăjiturii cu fructe este mai umflată după coacere, poți tăia o secțiune după ce s-a răcit, astfel încât baza să fie plată.
  • De asemenea, poți coace prăjitura cu fructe într-o formă de brioșe. Apoi decorează brioșele cu ciocolată sau marțipan după ce s-au copt.
  • Poți orna nu doar cu fructe confiate, ci și cu nuci sau zmeură liofilizată.

Foto: In kitchen with Zuz

Inspirații similare