Ți-au mai rămas niște clătite neumplute de aseară? Mateja Delakorda are o idee minunată: le poți transforma în galettes și să le savurezi cu mare plăcere a doua zi, la micul dejun.
Încălzești cuptorul la 200 de grade, selectează funcția astfel încât căldura să vină din partea de jos, dar si din partea de sus. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se taie ciupercile în felii și se prăjesc în unt într-o tigaie. Când apa s-a evaporat, se adaugă usturoiul zdrobit și spanacul. Se condimentează cu sare și se amestecă. Când spanacul este fiert, se asezonează cu piper și nucșoară.
Se întind legumele peste clătite, dar nu până la margini, deoarece vei plia clătitele din cele patru părți spre centru. Presară-le cu cașcaval ras și fă găuri în centrul umpluturii, astfel încât să poți sparge și adăuga câte un ou în mijloc.
Se pun clătitele la cuptor până când albușurile sunt gătite, undeva între 15-18 minute, în funcție de cuptorul tău.
Sugestie de servire: Sunt delicioase mai ales când sunt calde, dar se pot servi și reci.