Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Ce să faci ca instalația de brad să nu se mai încurce?

Instalațiile luminoase pentru pomul de Crăciun se tot încurcă. Este o realitate și ne confruntăm toți cu această problemă în fiecare an. Haide să vorbim despre cum putem să ne decorăm casa cu ghirlande luminoase, cum să le alegem și ce soluții sunt ca să nu se mai încurce.

Ce faci cu o instalație de brad încurcată

Toată lumea a trăit aceste momente de criză de dinainte de Crăciun, dar dacă vrei să te bucuri de un decor magic va trebui să desfaci nodurile și să verifici becurile.

Este adevărat că ai nevoie de răbdare. Caută unul dintre capetele șiragului luminos și continuă cu descâlcirea firelor începând chiar de acolo. În cele din urmă, vei reuși.

Sfat Bonami:

Transformă o imperfecțiune într-un avantaj și folosește luminițele încurcate ca pe o decorațiune inedită de Crăciun!

Așază șiragurile luminoase într-un bol de sticlă transparent. Cu un minim de efort vei avea o decorațiune luminoasă care să atragă toate privirile.

Cum alegi luminițele de Crăciun

Vrei să nu fii nevoit să alergi în ultima clipă la magazinul de la colț pentru a cumpăra o instalație de brad cu speranța că va fi funcțională și nu va provoca o pană de curent în toată casa? Clarifică câteva lucruri:
Becuri clasice sau cu LED-uri?
Becurile cu LED sunt sigure și au un consum redus de energie. Poți alege dintre mai multe culori și se potrivesc atât în interior, cât și în exterior. Nu le folosi pe cele cu o lumină albastră în dormitorul tău sau al copilului, deoarece vă poate afecta somnul.

Becul clasic cu incandescență se remarcă mai ales prin prețul său de achiziție mai mic. În plus, o instalație de brad clasică poate avea o valoare sentimentală pentru unii, deoarece și-a păstrat, fără îndoială, farmecul.
Alimentate de la rețea sau cu baterii?
Cu șiragurile luminoase cu baterii nu trebuie să îți faci griji cu privire la distanța până la priza de curent și niciun cablu lung nu-ți va sta în cale. Pe de altă parte, bateriile au o durată de viață limitată și trebuie să fie înlocuite. Dacă optezi pentru instalațiile cu alimentare la priza electrică, sunt de preferat cele cu temporizator. Oprirea lor pe timp de noapte le face mai economice, iar tu te poți culca liniștit că bradul de Crăciun nu va sfârși în flăcări.
Siguranța pe primul loc
În orice caz, ghirlandele luminoase trebuie să îndeplinească standardele de siguranță, pe care le poți verifica cu ușurință. Este suficient să găsești gradul de protecție IP scris pe cutie sau chiar pe produs. Pentru interior trebuie să aibă un grad de protecție IP20, iar cele de exterior IP44.
Monocromie sau o discotecă?
Clasicul absolut sunt luminile albe, fie în varianta caldă, fie în cea rece. Albul cald ne dă un sentiment de confort și creează o atmosferă intimă. Se potrivește de minune cu decorațiunile în stil rustic, din lemn sau cele roșii și aurii.

Luminițele alb rece se potrivesc cu interioarele moderne. Se combină perfect cu decorațiunile în albastru-argintiu sau alte culori reci.

Ghirlandele luminoase colorate, care includ de obicei roșu, albastru, verde creează o atmosferă de Crăciun plină de viață. Orice casă este instant mai veselă, gândește-te doar cum se vor potrivi cu restul decorului tău de Crăciun.

Cât de lungă să fie ghirlanda luminoasă?
Să cumperi la întâmplare un șirag luminos nu-i greu deloc, dar s-ar putea să realizezi când ajungi acasă că este prea lung sau, mai rău, prea scurt. Mai ales în cazul în care îl vrei pentru bradul de Crăciun, acest lucru ar putea fi o bătaie de cap. De aceea am venit cu un truc simplu.

Selectează ghirlandele în funcție de înălțimea bradului

Brad 1,5 m ➜ ghirlanda luminoasă 15 - 20 m

Brad 2 m ➜ ghirlanda luminoasă 20 - 25 m

Brad 2,5 m ➜ ghirlanda luminoasă 25 - 30 m

Brad 3 m ➜ ghirlanda luminoasă 30 - 35 m

Ce trebuie să faci pentru ca luminile să nu se mai încurce

După sărbătoarea Crăciunului, mai ales dacă bradul începe să se usuce, cu toții vrem să terminăm cât mai repede curățenia, așa că răsucim frenetic instalația luminoasă să încapă în cutie. Ne vedem anul viitor! Mai mult ca sigur, peste un an, sunt din nou încurcate. Poți să te împaci cu ideea, sau...poți să încerci niște trucuri.
Înfășoară pe o bucată de carton
Fă o crestătură pe o bucată de carton pentru a introduce unul dintre capetele inatalației luminoase. Te poți descurca și mai bine dacă fixezi capătul ghrilandei cu bandă adezivă. Apoi, înfășoar-o ca ața pe papiotă în jurul cartonului și lipește la final cu bandă adezivă și celălalt capăt pentru siguranță.

De asemenea, poți folosi ca suport și ziare rulate sau două role de hârtie igienică lipite una de alta.

Folosește umerașul
Dacă nu ai la îndemână o bucată de carton, un umeraș cu două cleme poate fi soluția salvatoare. Prinde un capăt al ghirlandei în clemă și înfășoar-o în jurul umerașului. Fixează la final și celălalt capăt în cea de a doua clemă. Gata!