Birthday Deals | Economisește până la 50% →
Înregistrează-te, cumpără și primești 200 lei sub formă de credite →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Vrei ca instalația de brad să nu se mai încurce?

Instalația cu becuri pentru bradul de Crăciun se încurcă, iar fizicienii au aflat chiar și de ce. Totul se datorează legii termodinamicii, care presupune că dezordinea dintr-un sistem crește și duce în mod natural la haos. Acest lucru se aplică nu numai Universului, ci și ghirlandelor luminoase de Crăciun.

Este interesant, dar ce este de făcut? Nu te pierde cu firea! Noi îți spunem cum să înfășori instalația pentru bradul de Crăciun astfel încât să nu se mai încurce, dar și cum să alegi și să îți decorezi apartamentul cu beculețe și ghirlande luminoase.

Luminițele de Crăciun sunt o bucurie... Asta, până când trebuie să le decurci în fiecare an de Crăciun. Află cum să depozitezi corect instalația cu beculețe.

Luminițele de Crăciun sunt o bucurie... Asta, până când trebuie să le decurci în fiecare an de Crăciun. Află cum să depozitezi corect instalația cu beculețe.

Cum să împachetezi instalația de Crăciun astfel încât să nu se mai încurce

Cel mai simplu mod de a împacheta un șirag luminos este înfășurându-l în jurul brațului, ca pe un furtun de grădină. Apoi se fixează cu o bucată de bandă adezivă pe un carton și se pune într-o cutie. Dar, desigur, există multe alte modalități de a depozita ghirlandele luminoase de Crăciun astfel încât să nu se încurce.

1. În formă de 8

1. Se ia un scaun și se întoarce cu susul în jos.

2. Începi să înfășori șiragul luminos cu grijă în jurul celor două picioare opuse, în forma unui opt. Înfășurând firele cu beculețe transversal previi încurcarea instalației de brad.

3. Continuă să înfășori în formă de opt până când rămâi cu aproximativ 30 cm.

4. Înfășoară restul de 30 de cm în jurul centrului „cifrei opt” rezultate pentru a fixa capătul șiragului/instalației.

5. La final se introduce și ștecherul în lanțul înfășurat pentru a preveni încurcarea.

Depozitează corect luminițele de Crăciun și vei avea mai puține griji la Crăciunul viitor.

Cel mai puțin recomandat mod de a împacheta instalația cu becuri de Crăciun este să o arunci într-o cutie.

2. Înfășoară pe o bucată de carton

Fă o crestătură pe o bucată de carton pentru a introduce unul dintre capetele inatalației luminoase. Te poți descurca și mai bine dacă fixezi capătul ghrilandei cu bandă adezivă. Apoi, înfășoar-o ca ața pe papiotă în jurul cartonului și lipește la final cu bandă adezivă și celălalt capăt pentru siguranță.

3. Folosește umerașul

Dacă nu ai la îndemână o bucată de carton, un umeraș cu două cleme poate fi soluția salvatoare. Prinde un capăt al ghirlandei luminoase în clemă și înfășoar-o în jurul umerașului. Fixează la final și celălalt capăt în cea de a doua clemă. Gata!

4. Depozitează instalația de Crăciun pe verticală

Profită de gravitație și depozitează-ți luminițele de Crăciun pe verticală, de exemplu în garaj, dulap sau magazie. Le poți atârna pe un cârlig, pe un umeraș sau pur și simplu le poți lăsa direct pe bradul artificial de Crăciun (dacă îl depozitezi în poziție verticală). În acest fel, încâlcirea firelor instalației de Crăciun nu va mai fi niciodată o problemă!

Folosește ghirlandele luminoase de Crăciun ca decorațiuni pe tot parcursul anului!

Instalația de Crăciun încâlcită se transformă într-o decorațiune luminoasă dacă o pui într-un vas din sticlă

Ce faci cu o instalație de brad încurcată

1. Întinde instalația de Crăciun pe o suprafață mare și găsește ștecherul. Trage-l ușor printre noduri.

2. Ai răbdare și lucrează cu atenție! Nu forța prea tare pentru a nu deteriora cablul sau becurile.

3. Încearcă să localizezi locul în care lanțul este încurcat și trage încet și cu grijă cablul desfăcând nodurile.

4. Dacă șiragul luminos de Crăciun este foarte încurcat, ia un stilou sau un creion. Acestea ajută să desfaci nodurile fără a deteriora cablul.

5. Pentru a evita să descâlcești din nou luminițele, aranjează-le în linii drepte și ordonate sau înfășoară-le în jurul brațului ca pe un furtun de grădină.

Sfatul Bonami: Folosește luminițele de Crăciun încâlcite ca o decorațiune inedită de Crăciun! Pune-le într-un bol mai mare și conectează-le la priză. Cu un efort minim, vei obține o decorațiune luminoasă atrăgătoare și te vei scuti pe tine și familia de un stres inutil.

Instalația de Crăciun nu este folosită exclusiv pentru brad. Îți poți lumina întreaga casă cu ea.

Cu o ghirlandă luminoasă creezi o atmosferă de vacanță cu adevărat magică.

Cum alegi luminițele de Crăciun

Becuri clasice sau cu LED?

Becurile cu LED sunt sigure și au un consum redus de energie. Poți alege dintre mai multe culori și se potrivesc atât în interior, cât și în exterior. Nu le folosi pe cele cu o lumină albastră în dormitorul tău sau al copilului, deoarece vă poate afecta somnul.

Becul clasic cu incandescență se remarcă mai ales prin prețul său de achiziție mai mic. În plus, o instalație de brad clasică poate avea o valoare sentimentală pentru unii, deoarece și-a păstrat, fără îndoială, farmecul.

Alimentate de la rețea sau cu baterii?

Cu șiragurile luminoase cu baterii nu trebuie să îți faci griji cu privire la distanța până la priza de curent și niciun cablu lung nu-ți va sta în cale. Pe de altă parte, bateriile au o durată de viață limitată și trebuie să fie înlocuite.

Dacă optezi pentru instalațiile cu alimentare la priza electrică, sunt de preferat cele cu temporizator. Oprirea lor pe timp de noapte le face mai economice, iar tu te poți culca liniștit și nu riști ca bradul de Crăciun să sfârșească în flăcări.

Alege instalația luminoasă de Crăciun în funcție de înălțimea bradului.

Cu luminițe poți decora și masa festivă de Crăciun

Monocromie sau o discotecă?

Clasicul absolut sunt luminițele albe, fie în varianta caldă, fie în cea rece. Albul cald ne dă un sentiment de confort și creează o atmosferă intimă. Se potrivește de minune cu decorațiunile în stil rustic, din lemn sau cele roșii și aurii. Beculețele cu o lumină alb-rece se potrivesc cu interioarele moderne. Se combină perfect cu decorațiunile în albastru-argintiu sau alte culori reci.

Ghirlandele luminoase cu becuri colorate, care includ de obicei roșu, albastru, verde creează o atmosferă de Crăciun plină de viață. Orice casă este instant mai veselă, gândește-te doar dacă acestea se potrivesc cu restul decorului tău de Crăciun.

Siguranța pe primul loc

În orice caz, ghirlandele luminoase trebuie să îndeplinească standardele de siguranță, pe care le poți verifica cu ușurință. Este suficient să găsești gradul de protecție IP scris pe cutie sau chiar pe produs. Pentru interior trebuie să aibă un grad de protecție IP20, iar cele de exterior IP44.

Selectează ghirlandele luminoase în funcție de înălțimea bradului

Să cumperi la întâmplare o instalație de brad nu-i greu deloc, dar s-ar putea să realizezi când ajungi acasă că este ori prea lungă, ori prea scurtă pentru pomul tău de Crăciun.

Cât de lungă să fie instalația luminoasă? Selectează instalația de pom în funcție de înălțimea bradului:

  • Brad 1,5 m: ghirlanda luminoasă 15 - 20 m
  • Brad 2 m: ghirlanda luminoasă 20 - 25 m
  • Brad 2,5 m: ghirlanda luminoasă 25 - 30 m
  • Brad 3 m: ghirlanda luminoasă 30 - 35 m

Luminițele de Crăciun pentru exterior trebuie să aibă gradul de protecție IP44. Cu cât IP-ul este mai mare, cu atât mai bine.

Gradul de protecție IP20 este suficient pentru șirag luminos folosit în interior.

Întrebări frecvente

Cum să depozitezi instalația de Crăciun ca să nu se mai încurce?

Cea mai bună metodă este să înfășori instalația sau ghirlanda luminoasă pe un obiect, cum ar fi o bucată de carton sau un umeraș, sau, să folosești metoda „cifrei opt” între două puncte fixe, cum ar fi picioarele unui scaun.

Cum descurci o instalație de pom deja încurcată?

Cu răbdare și delicatețe. Găsește un capăt și desfă încet nodurile. Evită să tragi pentru a nu deteriora cablurile sau becurile.

Ce tip de lanț luminos de Crăciun este cel mai bun pentru utilizarea în exterior?

Pentru utilizarea în exterior, este important să alegi un produs certificat pentru utilizare în exterior, rezistent la intemperii și la apă (cu grad de protecție IP44 sau mai mare). Ghrilandele luminoase cu LED sunt, de asemenea, recomandate pentru consumul redus de energie și durata lungă de viață.