Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Rețete rapide pentru dulciuri sănătoase

Iva Baltaretu • 28 iulie
Cauți rețete sănătoase și simple pentru dulciuri pe placul copiilor? Le vor savura nu doar la petrecerile pentru copii, ci și ca o gustare excelentă la școală sau în excursii.
Inspiră-te pentru rețete de dulciuri pentru copii

Inspiră-te pentru rețete de dulciuri pentru copii

Acadele din curmale

Rețetele care folosesc pasta din curmale sunt foarte populare. Curmalele sunt dulci și bogate în vitaminele A, B și minerale precum fierul, cuprul sau potasiul. Încearcă această rețetă simplă!

Ai nevoie de:
• 150 de grame de curmale uscate,
• 40 de grame de pudră de cacao,
• nucă de cocos sau nuci.
Cum se procedează?
1. Amestecă bine curmalele pentru a obține o pastă omogenă.
2. Adaugă apoi peste pasta din curmale, cacao și nuca de cocos (sau nucile măcinate) pentru a forma un aluat gros.
3. Modelează din aluat bile și acoperă-le cu nucă de cocos (sau nuci).
4. Înfige în fiecare bilă câte un bețișor pentru acadele și lasă la frigider pentru câteva ore pentru a se întări.
Servește-le pe un bol sau în căni umplute cu semințe fine în care acadelele se vor fixa bine.
Salvează această rețetă de biscuiți sănătoși cu un conținut scăzut de carbohidrați

Salvează această rețetă de biscuiți sănătoși cu un conținut scăzut de carbohidrați

Fursecuri crocante cu unt de arahide

Dacă iubești untul de arahide, această rețetă de biscuiți cu unt de arahide va deveni cu siguranță una dintre preferatele tale. Cu doar două ingrediente, poți pregăti într-o oră o gustare delicioasă pentru copii sau pentru tine, pe care să o savurezi alături de o ceașcă de cafea.


Fursecuri sănătoase
• 100 de grame de unt de arahide,
• 1 ou,
• nuci tocate și întregi pentru ornat, semințe de susan, etc.
Cum se procedează?
1. Amestecă untul de arahide cu oul pentru a forma o pastă omogenă.
2. Formează biluțe și pune-le pe o foaie de copt.
3. Apasă ușor cu o furculiță pentru a le da o formă de chifteluță.
4. Presară cu nuci și semințe după gust.
5. Se vor coace apoi la 160 °C timp de aproximativ 25 de minute. Lasă fursecurile să se răcească și savurează-le!
Trandafiri cu mere la cuptor și aluat de foietaj

Trandafiri cu mere la cuptor și aluat de foietaj

Trandafiri cu mere la cuptor și aluat de foietaj

Acești trandafiri sunt pe cât de sofisticați ca aspect pe atât de simpli de făcut. Trebuie doar să alegi câteva mere mai moi decât am avut noi. Cele tari tind să se rupă ușor și nu este ușor să le modelezi într-o floare frumoasă.
Vei avea nevoie de:
• aluat de foietaj,
• mere mai moi (mai vechi).
Cum se procedează?
1. Taie merele în două și îndepărtează miezul.
2. Taie jumătățile de măr în felii foarte subțiri. Dacă feliile sunt tari, fierbe puțin merele la foc mic timp de câteva minute.
3. Întinde foitajul și taie-l în fâșii subțiri.
4. Răsucește aluatul și feliile de mere în formă de trandafiri (vezi foto)
5. Pune la copt trandafirii într-o tavă de brioșe timp de 30 de minute la 160 °C.

Flori rapide din mere și aluat de foietaj

Dacă nu aveți chef să modelezi trandafiri, avem o alternativă care este și ea destul de spectaculoasă.


Pentru aceste bunătăți sănătoase vei avea nevoie de:
• aluat de foietaj
• mere.

Cum se procedează?
1. Taie merele în rondele / inele și îndepărtează miezul.
2. Taie foitajul în pătrate de mărimea inelelor de măr.
3. Folosește un cuțit pentru a tăia pătratele în conformitate cu imaginea.
4. Așază merele pe pătrate și înfășoară-le în aluat. Le poți orna cu o nucă în mijloc.
5. Pune-le la copt timp de 30 de minute la 160 °C.