REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să creezi un suport DIY din macrame pentru ghiveci suspendat

Iva Baltaretu - 23. 06. 2021
Traducere și adaptare: Alina Marin

Știai că e foarte ușor să creezi noduri macrame? Dacă ți-ai dorit mereu să încerci această tehnică de înnodat sau croșetat destul de populară în ultimii ani, dar pe care mamele și bunicile noastre o stăpâneau foarte bine, atunci stai alături de noi. În rândurile următoare îți prezentăm cât de ușor poți crea un suport din macrame pentru ghivecele suspendate, chiar și când te relaxezi în parc într-o după amiază de weekend.

De ce ai nevoie pentru macrame?

1. Cu siguranță de șnururi, pe care le poți găsi în diverse culori, materiale și grosimi. Noi am folosit de la brandul Bobina, dar și un fir obișnuit din bumbac de la o frânghie. Optează pentru șnururi din materiale naturale deoarece, așa cum vei vedea în rezultatul final, macrameul duce cu gândul la natură. Așa că evită firele sintetice. Nu numai bumbacul, ci și inul, iuta și alte astfel de materiale asemănătoare arată bine. În caz că piepteni firele, ține cont că unele fire nu sunt făcute pentru așa ceva și, de obicei, au umplutură în interior.

2. Un inel din lemn sau din metal, o bucată de lemn - cumpărată sau luată din pădure. Trebuie menționat faptul că dacă vei folosi un băț din pădure, trebuie șlefuit cu șmirghelul sau tratat cu ulei sau ceară.

3. Foarfecă ascuțită, metru și un pieptene.

4. Poți folosi și mărgele, pietricele, pene și o bucată de piele.

Începutul, nodul de bază și capătul macrameului

Acest ghid este unul simplu și de bază. Îți recomandăm să exersezi nodurile acasă și să iei cu tine cheful de creație undeva afară în parc sau pe marginea unul lac. Cu siguranță nu trebuie să urmezi instrucțiunile noastre pas cu pas - lasă-ți imaginația să zburde, încearcă ceva nou și doar inspiră-te de la noi!

Începutul nu este complicat. Doar leagă șnurul de inelul / bățul din lemn ca în fotografia din dreapta jos.

Nodul dublu – noi l-am folosit pe acesta pentru toate părțile suportului din macrame - vezi în fotografia din stânga jos. Există două tipuri de astfel de nod - spirală și alternat - și depinde dacă începi mereu cu același șnur sau îl schimbi cu altul.

Cum împletești?

1. Taie șnurul aproximativ 20 cm - acest lucru depinde mereu de grosimea macrameului, precum și de câte șnururi folosești. Îndoaie capătul cam aprox. 5 cm și împarte-l în două părți.

2. Înfășoară partea mai lungă a șnurului de partea mai scurtă. Începe de sus în jos până ajungi la partea de bază (de jos) unde s-a format un ochi.

3. Introdu capătul șnurului în acest ochi rezultat.

4. Trage de capătul superior (al doilea) al șnurului pentru a întări întregul nod. La sfârșit, taie resturile șnurului.

Cum creezi pas cu pas un suport macrame pentru ghiveci

1. Taie 6 șnururi de 120 cm lungime și leagă-le de un inel de lemn. De el vor atârna 12 șnururi cu lungimea de 60 cm.

Măsoară apoi 23 cm de la inelul din lemn. Împarte șnururile în 3 părți a câte 4 șnururi și împletește-le pe fiecare 4 într-un nod alternativ dublu. Poți face doar câteva noduri sau mai multe.

2. Urmează acești pași pentru a crea noduri pe fiecare parte de câte 4 șnururi. Apoi continuă la fel cu 15 cm mai jos. După aceea, lasă de-o parte cele două șnururi din ambele părți și împletește cele două părți (a câte 4 șnururi) din mijloc cu un nod dublu. Apoi, mai fă cel puțin 2 sau mai multe noduri.

3. Apoi, conectează cele două șnururi din părți și fă din nou același număr de noduri.

4. Cu 10 cm mai jos conectează toate șnururile într-un nod de sfârșit, așa cum vezi în fotografia de sus.

Mai multe sfaturi despre macrame

• Vrei să faci macrame când pleci în vacanță? Printează instrucțiunile sau ia o carte cu tine. Noi ne-am inspirat din cartea Macrame de la Iva Prošková.

• Știi cum îți poți face creația mai specială? Încearcă, de exemplu, să adaugi pietricele din mare, bucăți de lemn, flori uscate, pene și mărgele. Noi am folosit mărgele pe care le-am marmorat înainte cu vopsea.

• Macrameul este foarte frumos în combinație cu ghivecele de flori realizate din materiale naturale - gresie, ceramică, porțelan, dar și hârtie lavabilă.

• Atenție la cât șnur ai nevoie! Depinde mereu de numărul de noduri pe care vrei să le faci. Dacă am realiza suportul de agățat numai din noduri, am consuma cu până de 5 ori mai multă sfoară.

Începe și tu să creezi un asfel de suport suspendat din macrame! Nu ai nevoie de materiale speciale, sigur găsești totul deja la tine acasă!