1. Se pun într-o cratiță laptele, apa, untul, zahărul și un praf de sare și se încălzesc la foc mic până când untul se topește complet. Când laptele este fierbinte, untul s-a topit și încep să se formeze bule, se adaugă făina și se mărește focul. Se încorporează făina și se folosește un tel pentru a amesteca energic compoziția. Cu cât este mai bine și mai bine aerisit, cu atât va fi mai bun la copt și se va umfla mai bine.
2. Se lasă aluatul să se răcească și apoi se adaugă ouăle - acestea trebuie încorporate treptat, pe rând. Dacă ai adăugat și al treilea ou, dar consistența este încă foarte groasă, adaugă încă un ou. Compoziția ar trebui să își păstreze forma și să nu curgă, dar nici să fie prea groasă. Trebuie să fie ușor de întins pe foaia de copt.
3. Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Folosește funcția de încălzire inferioară și superioară!
Nu coace aluatul pentru ecleruri cu funcția care activează ventilatorul cu aer cald!
4. Desenează inimioare pe hârtia de copt, de exemplu, folosind un tăietor de aluat.
Desenează-le la o distanță de aproximativ 5 cm, deoarece aluatul se va umfla foarte mult. Apoi întoarce foaia de copt și folosind o pungă de patiserie cu vârf stelat (sau cu ajutorul poshului) aplică aluatul pe inimile desenate în prealabil.
5. Se pot stropi ușor inimioarele de pe foaia de copt cu apă rece sau se pot presăra cu zahăr pudră - ambele previn crăparea.
6. Cojile pentru ecleruri se coc în partea de jos a cuptorului timp de 25 - 35 min până când devin aurii. Nu se deschide cuptorul în timpul coacerii, cel puțin pentru primele 20 de minute. Schimbarea temperaturii va micșora imediat aluatul și nimic nu-l va putea salva.
7. După coacere, este o idee bună să faci o mică gaură în partea de jos a fiecărui ecler, de exemplu cu o scobitoare, pentru ca aburul să iasă mai ușor. După ce inimioarele (cojile de ecler) s-au răcit complet, taie-le în jumătăți.