REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Turtă dulce de Crăciun: rețeta și sfaturi de ornare

Fursecurile din turtă dulce parfumate și frumos decorate sunt nelipsite de la masa de Crăciun. Am pregătit o rețetă și o serie de sfaturi despre cum să ornezi fursecurile cu un minim de efort, dar de mare efect.

Vino să încercăm împreună să coacem niște prăjituri delicioase după rețeta bloggeriței In kitchen with Zuz.

Ingrediente pentru aluat

  • 520 g de făină albă cernută
  • 225 g de zahăr pudră cernut
  • 105 g de unt
  • 3 ouă întregi
  • 2/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1,5 lingurițe de condimente pentru turtă dulce
  • 6 linguri de miere de albine
  • 3 linguri de cacao

Ingrediente pentru glazură

  • 200 g zahăr pudră extra fin (cernut de cel puțin două ori)
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • opțional coloranți alimentari

Prepararea aluatului

Scoate untul din frigider cu cel puțin 20 de minute înainte de a începe prepararea.

Într-un bol amestecă ingredientele uscate, adică făina cernută, zahărul, bicarbonatul de sodiu, condimentele pentru turtă dulce, cacao.

Apoi se adaugă ouăle, untul moale și mierea.

Amestecă până se obține un aluat compact. Asigură-te că ingredientele sunt bine încorporate. Dacă folosești un robot de bucătărie, alege opțiunea de frământare și lasă să proceseze timp de cel puțin 5 minute, până aluatul devine uniformși neted.

Înfășoară apoi aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider peste noapte. Dacă te grăbești, aluatul ar trebui totuși să stea la frigider timp de cel puțin 4 ore.

Coptul fursecurilor de turtă dulce

Încălzește cuptorul la 170°C.

Împarte aluatul răcit în bucăți. Întinde apoi cu un sucitor într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Folosește o formă de tăiat aluatul sau o matriță pentru a decupa fursecurile și așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coace timp de 8-10 minute la 170°C.

Imediat după ce scoți fursecurile din cuptor, unge bucățile fierbinți cu gălbenușul de ou bătut și vor căpăta un luciu frumos. Lasă apoi să se răcească pe o grilă metalică. După ce s-au răcit, poți începe ornarea fursecurilor.

Decorarea fursecurilor din turtă dulce

Prepară glazura!

În primul rând, cerne bine zahărul pentru a nu se forma cocoloașe în glazură care să înfunde punga de ornare.

Folosește o spatulă de bucătărie pentru a amesteca bine zahărul, sucul de lămâie și albușul de ou într-un bol până vei obține o consistență omogenă. Amestecă întotdeauna ingredientele manual, deoarece un mixer ar favoriza fărâmițarea glazurei.

În plus, glazura de albuș de ou nu trebuie să intre în contact cu un obiect metalic pentru a-și păstra culoarea și consistența. Nu ar trebui să se topească pe farfurie și ar trebui să formeze vârfuri atunci când se îndepărtează spatula.

Umple punga cu glazură și decorează după cum dorești.

Sfaturi Bonami

Întotdeauna acoperă bolul cu glazura nefolosită cu o cârpă umedă, astfel glazura nu se va întări.

Glazura tinde să se îngroașe, așa că este bine să o păstrezi porționată în mai multe pungi de ornare. Păstreză pungile la frigider.

Folosește întreaga glazură în ziua în care a fost preparată.

Sfaturi Bonami despre cum să decorezi turta dulce

  • Încearcă să ornezi fursecurile cu glazura din pungă pe întreaga margine, ca și cum le-ai fi cusut cu o ață albă.
  • O altă tehnică clasică este glazurarea, când subțiem ușor glazura cu o jumătate de linguriță cu apă. Umple o pungă cu acest amestec și folosește o pensulă pentru a-l întinde pe fursecul din turtă dulce formând un strat neted.
  • Dacă nu vrei să decorezi turta dulce cu glazură, încearcă sucitorul cu model în relief pentru a crea un model interesant pe aluat înainte de a-l tăia. O altă opțiune sunt ștampilele pentru prăjituri .
  • Poți încerca, de asemenea, un aspect crăpat. Amestecă coniac de prune și pudră de colorant alb comestibil într-o pastă groasă. Unge amestecul cu pensula peste fursecurile decupate și lasă să se usuce înainte de a le coace. Acestea ar trebui să aibă un aspect crăpat înainte de a le introduce în cuptor. Apoi coace-le!

Sfaturi Bonami despre cum se păstrează proaspete fursecurile

  • Coace întotdeauna fursecurile de turtă dulce doar până când devin aurii.
  • Pune fursecurile într-o cutie de hârtie căptușită cu șervețele și depozitează într-o cămară răcoroasă, dar nu foarte umedă. Excesul de umiditate ar putea face ca fursecurile să mucegăiască.
  • Plasarea unui măr cu coajă, tăiat în jumătate în cutia din hârtie menține fursecurile proaspete.
  • Poți încerca și bucăți de pâine în locul mărului.

Foto: In kitchen with Zuz

Inspirații similare