Scoate untul din frigider cu cel puțin 20 de minute înainte de a începe prepararea.
Într-un bol amestecă ingredientele uscate, adică făina cernută, zahărul, bicarbonatul de sodiu, condimentele pentru turtă dulce, cacao.
Apoi se adaugă ouăle, untul moale și mierea.
Amestecă până se obține un aluat compact. Asigură-te că ingredientele sunt bine încorporate. Dacă folosești un robot de bucătărie, alege opțiunea de frământare și lasă să proceseze timp de cel puțin 5 minute, până aluatul devine uniformși neted.
Înfășoară apoi aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider peste noapte. Dacă te grăbești, aluatul ar trebui totuși să stea la frigider timp de cel puțin 4 ore.
Încălzește cuptorul la 170°C.
Împarte aluatul răcit în bucăți. Întinde apoi cu un sucitor într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Folosește o formă de tăiat aluatul sau o matriță pentru a decupa fursecurile și așază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coace timp de 8-10 minute la 170°C.
Imediat după ce scoți fursecurile din cuptor, unge bucățile fierbinți cu gălbenușul de ou bătut și vor căpăta un luciu frumos. Lasă apoi să se răcească pe o grilă metalică. După ce s-au răcit, poți începe ornarea fursecurilor.
Prepară glazura!
În primul rând, cerne bine zahărul pentru a nu se forma cocoloașe în glazură care să înfunde punga de ornare.
Folosește o spatulă de bucătărie pentru a amesteca bine zahărul, sucul de lămâie și albușul de ou într-un bol până vei obține o consistență omogenă. Amestecă întotdeauna ingredientele manual, deoarece un mixer ar favoriza fărâmițarea glazurei.
În plus, glazura de albuș de ou nu trebuie să intre în contact cu un obiect metalic pentru a-și păstra culoarea și consistența. Nu ar trebui să se topească pe farfurie și ar trebui să formeze vârfuri atunci când se îndepărtează spatula.
Umple punga cu glazură și decorează după cum dorești.
Întotdeauna acoperă bolul cu glazura nefolosită cu o cârpă umedă, astfel glazura nu se va întări.
Glazura tinde să se îngroașe, așa că este bine să o păstrezi porționată în mai multe pungi de ornare. Păstreză pungile la frigider.
Folosește întreaga glazură în ziua în care a fost preparată.
Foto: In kitchen with Zuz