Desert fără coacere:
Biluțe fără gluten din nucă de cocos
Ingrediente:
- o cutie de lapte condensat
- o cană de fulgi de nucă de cocos
- 2 linguri de unt topit
Mod de preparare:
- Păstrează o parte din fulgii de nucă de cocos deoparte pentru ornat. Pune restul de fulgi de nucă de cocos într-un bol și adaugă laptele condensat și untul topit. Amestecă și vei obține un aluat consistent.
- Se lasă aluatul la răcit în frigider.
- Modelează biluțele și rulează-le apoi în nucă de cocos. Poți ascunde o nucă sau fistic în interior.
Desert fără coacere:
Biluțe vegane cu nucă și curmale
Ingrediente:
- 1 cană de curmale fără sâmburi
- 1 cană de nuci
- 1 cană de fulgi de nucă de cocos
- un vârf de linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- Se înmoaie curmalele în apă caldă în prealabil, ideal timp de cel puțin două ore. În funcție de cât de tari sunt.
- După ce s-au înmuiat, pune-le într-un blender cu celelalte ingrediente pentru a obține un aluat.
- Se modelează biluțele și se rulează în nucă de cocos, cacao sau nuci tocate mărunt.
Desert fără coacere:
Biluțe cu biscuiți și rom
Ingrediente:
- 200 g unt
- 250 g biscuiți
- 100 g zahăr pudră
- rom, după gust
- 100 g cacao
- 50 g fulgi de nucă de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
- Se rad sau se zdrobesc biscuiții cu mixerul și se adaugă untul înmuiat, cacao, zahărul și romul.
- Se amestecă totul bine pentru a forma un aluat omogen. Se lasă aluatul să se răcească la frigider pentru o oră.
- Se modelează biluțele și se rulează prin nuca de cocos.
Tip: Dacă vrei ca biluțele să fie de aceeași mărime, cântărește fiecare bucată de aluat.