-15% folosind codul MINUS15 | Economisește azi →
Calendar de Advent cu Bonami | Descoperă o nouă reducere în fiecare zi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

3 rețete de biluțe fără coacere

Prepară alături de noi prăjituri de Crăciun gustoase!
Ți-am pregătit trei rețete diferite (vegană, clasică și fără gluten) pentru dulciuri fără coacere.
Aceste biluțe delicioase sunt sănătoase, aspectuoase și gata rapid pentru a fi servite!

Desert fără coacere:
Biluțe fără gluten din nucă de cocos

Ingrediente:

  • o cutie de lapte condensat
  • o cană de fulgi de nucă de cocos
  • 2 linguri de unt topit

    Mod de preparare:

    1. Păstrează o parte din fulgii de nucă de cocos deoparte pentru ornat. Pune restul de fulgi de nucă de cocos într-un bol și adaugă laptele condensat și untul topit. Amestecă și vei obține un aluat consistent.
    2. Se lasă aluatul la răcit în frigider.
    3. Modelează biluțele și rulează-le apoi în nucă de cocos. Poți ascunde o nucă sau fistic în interior.

Desert fără coacere:
Biluțe vegane cu nucă și curmale

Ingrediente:

  • 1 cană de curmale fără sâmburi
  • 1 cană de nuci
  • 1 cană de fulgi de nucă de cocos
  • un vârf de linguriță de scorțișoară

    Mod de preparare:

    1. Se înmoaie curmalele în apă caldă în prealabil, ideal timp de cel puțin două ore. În funcție de cât de tari sunt.
    2. După ce s-au înmuiat, pune-le într-un blender cu celelalte ingrediente pentru a obține un aluat.
    3. Se modelează biluțele și se rulează în nucă de cocos, cacao sau nuci tocate mărunt.

Desert fără coacere:
Biluțe cu biscuiți și rom

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 250 g biscuiți
  • 100 g zahăr pudră
  • rom, după gust
  • 100 g cacao
  • 50 g fulgi de nucă de cocos pentru ornat

    Mod de preparare:

    1. Se rad sau se zdrobesc biscuiții cu mixerul și se adaugă untul înmuiat, cacao, zahărul și romul.
    2. Se amestecă totul bine pentru a forma un aluat omogen. Se lasă aluatul să se răcească la frigider pentru o oră.
    3. Se modelează biluțele și se rulează prin nuca de cocos.
Tip: Dacă vrei ca biluțele să fie de aceeași mărime, cântărește fiecare bucată de aluat.

Idei de ornare pentru dulciuri fără coacere

Incearcă și alte modalități de a da un aspect diferit bomboanelor fără coacere:

  • Apelează la coloranți alimentari naturali! Colorează nuca de cocos în diferite culori (roz, albastru, verde) în funcție de gustul tău. Poți folosi curcumă, matcha, suc de sfeclă roșie sau suc de afine.
  • Fisticul verde tăiat mărunt arată minunat.
  • Mărunțește fructe liofilizate - căpșunele sau zmeura, de exemplu, au o culoare aparte și un gust minunat.
  • Adaugă semințe de mac, care au o culoare albastru-gri și adaugă o textură interesantă.
  • În cazul unui preparat pe bază de curmale, semințele de susan sunt perfecte.
  • Sprinkles, perluțe din zahar etc.
  • Ciocolată rasă - cu lapte, neagră și albă pentru diferite nuanțe.
  • Rulează bilele în ciocolată topită. Vei obține un aspect diferit și o aromă mai intensă. Combinată cu nucă de cocos, ciocolata este perfectă.