Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Un chec bundt sănătos și aspectuos de Crăciun

Se apropie momentul cozonacilor festivi. Dar dacă anul acesta ești tentat să încerci o rețetă nouă pe lângă turta dulce de Crăciun, fursecurile linzer sau alte produse de patiserie tradiționale, Katka Jakeš îți propune o prăjitură pufoasă, gustoasă și sănătoasă care îți va înveseli casa și pe care întreaga ta familie o va servi cu plăcere.
Prăjitura savurată de la prima mușcătură

Prăjitura savurată de la prima mușcătură

Ingrediente

  • 1 portocală BIO
  • 200 g făină integrală
  • 50 g de nuci măcinate
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 4 ouă
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 150 g zahăr din struguri (dextroza) sau alt îndulcitor
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • TIP: pentru ornat la final poți folosi fulgi de nucă de cocos, măceșe, migdale sau ciocolată, sau fructe de pădure mici (afine, zmeură etc.).

Pepararea aluatului

Checul bundt este un desert din făină pe care aproape nimeni nu îl refuză. Prepararea este simplă și ne permite înlocuirea diferitelor ingrediente, ceea ce înseamnă că nu ne plictisim niciodată de el.

MOD DE PREPARARE

- se rade fin coaja de la portocala BIO pe care apoi o vom stoarce pentru a obține aproximativ 1 dl de suc de portocale

- se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă

- într-un bol se amestecă făina și praful de copt

- peste gălbenușurile de ou se adaugă nucile măcinate în prealabil, scorțișoara, coaja rasă de portocală, uleiul de cocos, îndulcitorul și pudra de cacao

- se adaugă treptat făina și praful de copt peste amestecul cu gălbenușuri

- se adaugă și sucul de portocale și, la final, cu grijă, se adaugă și albușul bătut spumă

- se toarnă amestecul în forma de copt checul bundt și se coace în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40 min

- la final, se decorează desertul după gust, folosind nucă de cocos măcinată, măceșe, fructe mici, nuci și chipsuri de ciocolată.

Alege forma de copt potrivită

Astăzi poți alege dintre mai multe tipuri de forme de bundt. Cele mai populare forme de copt sunt realizate din silicon, cu suprafață ceramică, din sticlă sau fontă.

Forma din aluminiu turnat conduce perfect căldura, astfel încât desertul este întotdeauna copt uniform. Datorită suprafeței antiaderente nu va fi nevoie să ungi forma înainte de coacere. În plus, datorită formelor decorative neobișnuite, checul bundt va arăta de neuitat pe farfurie.

Matrițele și formele de copt din aluminiu turnat au o serie de avantaje practice:

- sunt rezistente și ușoare

- materialul este un bun conductor de căldură și garantează o coacere completă cu risc scăzut de ardere

- datorită stratului de PTFE, suprafața este neaderentă

- rezistente la căldură până la 280 °C

Fă-ți munca mai ușoară!

Pentru ca să lucrezi mai ușor în bucătărie, alege produse practice pentru prepararea desertului tău! Sucitoarele de aluat din lemn de bună calitate sunt un element de bază pentru orice cofetar. Sunt la modă sucitoarele în relief cu modele care îți și decorează creația culinară.

Planșeta din lemn de întins aluatul poate fi înlocuită cu o folie din silicon pentru copt, care are avantajul de a fi atât rezistentă la temperatură, cât și ușor de întreținut. Oricine este creativ în bucătărie știe că fiecare gram și fiecare picătură contează. Cupele de măsurare și cântarele de bucătărie, care nu lasă nimic la voia întâmplării, te vor ajuta să fii foarte exact când vine vorba de ingrediente.

Rezultatele eforturilor tale creative pot fi păstrate în recipiente frumoase din ceramică sau expuse pe platouri elegante.