-20% la canapelele din stoc folosind codul CANAPELE20 | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Sfaturi pentru o masă de Crăciun în culori tradiționale

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Atmosfera perfectă de Crăciun include o masă aranjată în mod festiv pentru cina din Ajunul Crăciunului. De aceea nu ar trebui să lipsească culorile tradiționale, motivele de Crăciun, vesela festivă și paharele strălucitoare, care vor sublinia momentele speciale petrecute în compania celor dragi.

Inspiră-te din sfaturile noastre despre cum să aranjezi masa de Crăciun în stil tradițional cu veselă, accesorii și decorațiuni.

Un set ce rezistă oricărui trend

Deși n-ai cum să dai greș alegând o veselă din porțelan, încearcă să experimentezi. Farfuriile din gresie cu model nu numai că atrag atenția prin formă, ci și prin culoarea lor. Un set de veselă roșie va spori apetitul și masa va arăta captivant. Iar dacă adaugi câteva boluri de servire albe și verzi, întregul aranjament va fi mai festiv și relaxant în același timp.

Fața de masă potrivită

Alege o față de masă în funcție de mărimea și forma mesei. La Bonami găsești o varietate de fețe de masă cu modele clasice de Crăciun, pătrate, ovale și rotunde. Fața de masă trebuie să depășească cu cel puțin 30 cm marginile mesei pe fiecare parte. Cu toate acestea, dacă ai o masă din lemn masiv îi poți expune textura alegând doar un napron pe mijlocul blatului.

De asemenea, adaugă suporturi textile pentru farfurii. O combinație de crem, gri închis și verde salvie se potrivește bine cu vesela roșie. De asemenea, poți decora masa cu șervețele din hârtie cu model de Crăciun, pe care le poți plia, de exemplu, în formă de stea sau de brad de Crăciun. Găsești sigur instrucțiuni pentru plierea șervețelelor pe internet.


Frumusețea sticlei transparente

Ciocnește paharele cu grație! Vinul merită să fie servit într-un pahar înalt transparent, de preferat din sticlă cristalină - culoarea și puritatea băuturii va fi remarcată mai ușor. Masa va avea un aer de lux dacă alegi pahare cu detalii aurii sau cu model în relief.

Bucură-te de vinul spumos exclusiv din paharele flute. Adaugă și o carafă pentru apă și rezultatul va fi perfect.


Platourile etajate

Chiar dacă dulciurile atrag atenția instant pe masa de sărbătoare, nu ezita să le acorzi o servire ca la carte. Ce-ai zice de un candy bar amenajat pe un cărucior de servire? Folosește-te de platouri supraetajate, vase cu sau fără capac și farfurii cu modele de Crăciun - sunt ideale pentru prăjituri și alte bunătăți. În plus, în felul acesta faci loc pe masă pentru alte platouri și boluri.

Decorațiuni de Crăciun

Momentele excepționale necesită și decorațiuni excepționale. Optează pentru decorațiuni naturale și luminoase care fac spațiul mai confortabil. De exemplu, o coroniță și câteva felinare puse în mijlocul mesei creează un decor minunat.

Poți obține un rezultat impresionant cu ajutorul unor decorațiuni retro de Crăciun, o lumânare cu led sau o stea strălucitoare atârnată de comodă.


Nu uita de lumânări!

În final, nu trebuie să uiți de lumânările care creează o atmosferă romantică și intimă la masă. Cele subțiri sunt foarte elegante, însă asigură-te că nu obstrucționează vederea oaspeților.