Bonami Days cu până la -50% | Prelungit →
Serviciul de asistență pentru clienți este momentan indisponibil telefonic.
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum decorezi un apartament mic de Crăciun

Decorarea unui apartament mic de Crăciun nu este o sarcină tocmai simplă. Atunci când ai la dispoziție doar câțiva metri pătrați, este esențial să folosești spațiul în mod practic și eficient.

Ca să augmentezi optic și să folosești eficient spațiul, adăugându-i un plus de stil pe deasupra, avem câteva sfaturi testate, care îți vor fi de ajutor. Inspiră-te din ideile bloggerilor Lucka și Tomas din Slovacia, cunoscuți pe Instagram sub numele de Peknebyvat.

În stil minimalist

De cele mai multe ori, mai puțin înseamnă mai mult. În acest caz, asta înseamnă literalmente că mai puține decorațiuni înseamnă mai mult spațiu. Optează pentru mai puține accesorii și decorațiuni și combină-le fără a face vreun exces. În acest fel, fiecare piesă va ieși în evidență.

Brazii voluminoși și ghirlandele interminabile nu sunt singurele elemente cu care îți poți decora apartamentul. Luminițele de Crăciun la fereastră, crenguțele într-o vază, o coroniță frumos decorată așezată pe masă și câteva perne cu tematică de Crăciun pe canapea: iată elementele de care ai nevoie.

Decor uniform

Ai o mulțime de decorațiuni preferate acasă și nu dorești să renunți la niciuna dintre ele? Folosește-le și în alte încăperi, nu doar în living!

Decorează holul, dormitorul sau bucătăria. În acest fel, vei pune în evidență toate decorațiunile și te vei bucura de un decor uniform.

Alege locul potrivit

Nu ocupa spațiile de care chiar ai nevoie, ci folosește doar zonele libere pe care le ai la dispoziție. Concentrează-te pe rafturi, dulapuri și mese unde îți poți expune decorațiunile.

Dacă ai un brad de dimensiuni mai mici acesta poate fi așezat pe o piesă de mobilier care are o altă funcție. Dacă îți dorești un brad mai mare, plasează-l într-un colț al camerei.

Joacă-te cu lumina

Cu iluminatul potrivit, poți transforma un spațiu mic într-unul mare și confortabil în același timp. Agață luminițe de Crăciun pe pereți, la ferestre sau chiar pe mobilier.

De asemenea, poți încerca decorațiuni luminoase care servesc și drept veioze. Nu uita lumânările și suporturile de lumânări. Alege lumânări mai mici sau mai subțiri și suporturi de lumânări minimaliste.

Decorațiuni suspendate

Suntem siguri că îți amintești decorațiunile din școala primară, când ne decoram ferestrele clasei cu diferite steluțe din hârtie sau cu autocolante pe geam.

Astăzi, există mai multe opțiuni. Poți să agăți globuri de Crăciun sau alte decorațiuni la fereastră ca să obții un look cozy și festiv.

Alege ornamente luminoase sau naturale

Culorile deschise măresc optic spațiul. Așadar, atunci când îți decorezi bradul, alege ornamente albe combinate cu argintiu sau o altă culoare deschisă.

Ornamentele naturale, cum ar fi portocalele uscate, nucile, ornamentele din paie, coronițele din floricele de porumb sau conurile de pin, le poți vopsi cu spray pentru a crea un efect de zăpadă.

Modele simple

Dacă îți plac articolele textile, cum ar fi pernele decorative, alege-le pe cele cu model minimalist simplu sau chiar fără model - ideale pentru un apartament mai mic.

Ornamentele bogate de pe perne micșorează optic spațiul. Dacă vrei o pernă tipică de Crăciun, alege una sau două și asortează-le cu alte articole textile în nuanțe deschise. Pernele cu modele în carouri sunt ideale.