Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
Sezonul de grădinărit a sosit | Echipează-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Un an nou - planuri noi scrise în agende frumoase

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Anul acesta nu ai obținut chiar tot ce ți-ai dorit? Pune totul la punct în 2024 și începe noul an mai pregătit, mai organizat și mai hotărât! Planificarea nu numai că te va ajuta să faci mai multe lucruri, dar îți va oferi mai mult timp pentru tine și cei dragi, îți va organiza gândurile și va aduce mai multă bucurie și liniște în viața ta.

Vei avea nevoie doar de o agendă. Află nu doar cum să alegi partenerul de hârtie potrivit, ci și cum să abordezi planificarea pentru 2024.

Renunță la rezoluțiile de Anul Nou

Rezoluțiile de Anul Nou sunt aceleași în fiecare an? De ce nu reușim să le îndeplinim?
  • Lipsa de motivație: Rezoluțiile de Anul Nou tind să se bazeze pe ceea ce ar trebui să facem, nu pe ceea ce ne dorim să facem.
  • Obiectivul nu are un plan: Deseori, rezoluțiile noastre de Anul Nou nu au un plan sau un sistem pentru a le îndeplini. Cu alte cuvinte, ne lipsește o hartă care să ne ghideze spre obiectivul nostru.
  • Multe rezoluții deodată: „Să încep să fac exerciții fizice. Să renunț la fumat. Să-mi sun părinții mai des. Să mănânc sănătos. Să cheltuiesc mai puțin. Să încep să-mi sortez deșeurile...” Povara mai multor responsabilități decât putem duce este foarte demotivantă și stresantă.
Rezoluțiile de Anul Nou sunt pur și simplu ineficiente. Dacă vrei cu adevărat să faci o schimbare în viața ta, nu ai nevoie de o dată în calendar. Pur și simplu începi în orice moment al anului și faci schimbări în primul rând pentru tine, nu pentru cei din jurul tău. Vei vedea că te vei descurca mult mai bine.

Începi anul planificând activități plăcute

Imaginea unei agende sau unui planificator cu file goale poate fi descurajant. Este posibil să îți treacă prin cap mai întâi întâlniri la serviciu, programări la medic și plata facturilor. Acest lucru face cu atât mai important să umpli golurile cu activități plăcute.

În primul rând, planifică vacanțe, weekend-uri la munte, o întâlnire la un vin cu un prieten, zile de naștere și alte activități care îți plac și pe care vrei să le faci mai des în noul an. Planifică unele dintre acestea chiar la începutul anului, astfel încât să începi anul cu o stare de spirit bună. Ulterior, notează-ți în agendă sau în planificator obligațiile mai puțin plăcute, dar importante.

Principiul SMART

Indiferent dacă obiectivele tale sunt de carieră, personale, de sănătate sau chiar de călătorie, principiile SMART îți vor fi de folos. Acestea vor face ca obiectivele tale să fie specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp. Exemple:
  • „Vreau să slăbesc" să fie înlocuit cu obiectivul: „Voi slăbi 5 kg până la sfârșitul anului 2024".
  • „Voi merge mai mult pe jos" să fie înlocuit cu obiectivul: „Voi merge pe jos la serviciu în fiecare miercuri".
  • Înlocuiește obiectivul „Voi fi mai puțin prezent pe rețelele de socializare" cu „Voi fi prezent pe rețelele de socializare nu mai mult de 2 ore pe zi".
Astfel, obiectivele tale vor fi mai clare și mai ușor de atins.

Pune-ți gândurile și emoțiile pe hârtie

Puțini oameni au timp să țină un jurnal în vremurile agitate de astăzi. A face acest lucru ne poate ajuta să avem o stare de spirit mai bună, deoarece ne putem procesa gândurile și emoțiile și putem privi înapoi la ceea ce am trăit sau am realizat.

Este nevoie doar de o propoziție sau două în fiecare zi. Notează ce sau cine te-a făcut fericit astăzi (chiar dacă este un lucru foarte mic, cum ar fi: colegul meu mi-a făcut cafea), ce aștepți cu nerăbdare sau ce ai visat. Toate acestea vor fi ca un balsam pentru suflet.

Imaginează-ți anul 2024

Oricare ar fi visele și planurile tale, până când nu îți propui să le transformi în realitate, acestea sunt doar niște vorbe. Nu ești singur în această situație. Uneori, dorințele noastre pot fi foarte abstracte și greu de înțeles, iar acest lucru face cu atât mai dificilă transformarea lor în realitate. Mai ales dacă îți dorești pur și simplu să fii fericit, sănătos și bogat.

Un avizier cu visele și dorințele tale poate fi de mare ajutor. Decorează-l cu decupaje din reviste, fotografii, imagini sau citate care reprezintă visele și obiectivele tale. Ținându-le la vedere în fiecare zi, te vei simți mai motivat și mai hotărât să le transformi în realitate. Vrei să faci mai mulți bani în 2024? Pe o coală din hârtie scrie o sumă anume. Vrei să călătorești mai mult? Pune pe un panou poze cu locurile specifice în care vrei să mergi.