Bonami Days -15% la produsele cu preț întreg | Cod: BONAMIDAYS15 →
Bonami Days cu până la -50% | Profită acum de reducere →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să faci curățenie rapidă și fără stres

Nu ți se pare și ție că de îndată ce se apropie Crăciunul, timpul se scurge, parcă, mult mai repede? Știm că nici tu nu vrei să-ți petreci zilele de dinaintea Crăciunului făcând curat în continuu.

Așa că ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi despre cum să faci curățenie rapid și eficient astfel încât să te bucuri la maximum de perioada magică a Sărbătorilor, fără ca dezordinea să-ți dea bătăi de cap.

Nu te aglomera prea tare!

Dacă nu vrei să te aglomerezi cu sarcinile în ultimele zile de dinainte de Crăciun, începe din timp să te ocupi de o parte dintre ele. De exemplu, poți începe cu o curățenie generală a dulapurilor sau organizarea cămării - rezultatele te vor ține mai mult ca sigur până la Crăciun.

Poți programa anumite sarcini individuale mai mici în fiecare sâmbătă, de exemplu. În felul acesta, nu vei fi rupt de oboseală din cauza a două zile de curățenie intensivă în ultimul weekend înainte de Crăciun.

Fă curățenie în funcție de cameră sau pe categorii

Într-o zi începe cu bucătăria, în altă zi plănuiește curățarea băii și continuă cu organizarea dulapurilor. Alocă timp într-o altă zi pentru schimbarea lenjeriilor de pat din fiecare dormitor, inclusiv pentru pregătirea pilotelor de rezervă pentru oaspeți. Într-o altă zi, spală toate geamurile deodată.

Cheia succesului constă în continuarea sistematică, dar în pași mici, astfel încât să nu depui din prima un efort mare care să te obosească.

Pregătește un checklist

O astfel de listă te va ajuta nu numai în organizare, ci și mental, deoarece vei ști sigur că nu ai uitat niciun lucru, iar mintea ta se poate odihni. Și știm cu toții cât de înălțător e sentimentul acela când bifezi treburile terminate!

Idee: Pe lângă lista de sarcini, pregătește și un playlist pentru făcut curățenie. Totul va merge mult mai bine pe ritmul melodiilor preferate!

Împarte anumite sarcini cu alții

Implică întreaga familie la curățenie! Până la urmă, spălarea geamurilor în toată casa necesită ceva timp și efort, așa că lasă treaba în mâinile soțului / prietenului! Copiii te pot ajuta, de exemplu, la schimbarea lenjeriilor de pat și la aspirat.

Folosește ajutoare smart

Există o mulțime de gadgeturi și recomandări care-ți pot face munca mai ușoară și mai rapidă, indiferent de cameră. Încearcă ideile noastre testate!

Ultima idee-minune pentru masa de Crăciun

Axează-ți atenția pe suprafețele lucioase, precum ușile dulapurilor și oglinzilor. Dacă le lustruiești perfect, vor ieși în evidență ca și cum tot apartamentul este complet lustruit.

Paharele din cristal și cele din sticlă au un efect similar pe masa de Crăciun. Poți obține un rezultat strălucitor turnând oțet în chiuvetă sau în mașina de spălat vase în loc de soluție de lustruit. După spălare, lasă paharele la uscat și apoi lustruiește-le cu o cârpă din microfibre. Nici măcar nu vei mai avea nevoie de o veselă scumpă sau perfect asortată ca să creezi un efect festiv la masă - paharele tale vor străluci fascinant la lumina lumânărilor!

Dacă chiar nu poți ține pasul,

...nu te stresa inutil! Conștientizează că sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă neapărat o casă perfect curată și lustruită. Toarnă-ți un pahar de vin sau fă-ți un cocktail, împachetează cadourile și bucură-te pur și simplu de a fi alături de cei dragi.