Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Fursecuri cu gem: Rețetă și sfaturi pentru copt și depozitare

Un clasic care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun - fursecurile cu gem. Și nu e de mirare. Sunt aproape pe placul tuturor și vor parfuma casa cu mireasma lor de vanilie.

Așadar, încearcă rețeta de fursecuri cu gem a bloggeriței In kitchen with Zuz și inspiră-te din sfaturile noastre pentru prepararea și depozitarea lor!

Ingrediente pentru aluat

  • 500 g făină simplă cernută
  • 330 g de unt răcit
  • 160 g de zahăr pudră cernut
  • 4 g praf de copt
  • ½ păstaie de vanilie sau 7 g zahăr vanilat
  • 1 ou
  • ½ linguriță de coajă de lămâie

Ingrediente pentru umplutură

  • de preferință gem de casă

Prepararea aluatului

Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol, apoi încorporează untul, ouăle și coaja de lămâie și vanilia. Frământă până când obții un aluat neted, ferm și lucios.

Înfășoară aluatul obținut în folie alimentară și lăsă-l să se odihnească și să se întărească în frigider până a doua zi.

Dacă ai puțin timp la dispoziție, lasă aluatul să se odihnească în frigider cel puțin 2 ore.

Coacerea și modelarea fursecurilor

Întinde aluatul odihnit, bucată cu bucată, cu ajutorul unui sucitor și decupează-l cu ajutorul unor forme de fursecuri. Așază formele obținute pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Coace în cuptor timp de aproximativ 7 minute la 170 °C. Imediat după coacere, scoate fursecurile de pe tava de copt fierbinte pentru a preveni ca acestea să se înnegrească. Stivuiește bucățile de fursecuri una peste alta după ce s-au răcit.

Apoi, întinde gemul preferat peste fiecare bucată. De obicei, tipurile mai acrișoare, cum ar fi gemul de căpșuni sau de coacăze, sunt recomandate pentru aceste fursecuri, care în general sunt foarte dulci.

Poți adăuga mai mult zahăr înainte de servire.

Sfaturi pentru coacerea fursecurilor

  • Folosește întotdeauna unt, deoarece acesta nu conține apă, care poate afecta forma fursecurilor în timpul coacerii.
  • Fursecurile Linzer sunt unul dintre cele mai fragile tipuri de fursecuri. Untul și ouăle trebuie, prin urmare, să fie răcite.
  • Prelucează aluatul rapid pentru ca untul să nu se încălzească, ceea ce ar afecta consistența aluatului. În cazul fursecurilor Linzer, este important să pregătești aluatul rapid.
  • Fii cu ochii pe fursecuri pentru ca formele mici să nu se ardă. Culoarea trebuie să fie destul de deschisă.
  • Poți, de asemenea, ștampila modele pe aluatul de Linzer pentru a face fursecuri mai interesante.

Sfaturi pentru depozitarea fursecurilor

  • Păstrează-le într-o cutie de hârtie căptușită cu șervețele. De asemenea, acoperă fursecurile cu un șervețel înainte de a închide capacul.
  • Depozitează-le într-o încăpere neîncălzită, de preferat o cămară.

  • Așteaptă cel puțin o săptămână sau două pentru ca fursecurile să se întărească.

Foto: In kitchen with Zuz