Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol, apoi încorporează untul, ouăle și coaja de lămâie și vanilia. Frământă până când obții un aluat neted, ferm și lucios.
Înfășoară aluatul obținut în folie alimentară și lăsă-l să se odihnească și să se întărească în frigider până a doua zi.
Dacă ai puțin timp la dispoziție, lasă aluatul să se odihnească în frigider cel puțin 2 ore.
Întinde aluatul odihnit, bucată cu bucată, cu ajutorul unui sucitor și decupează-l cu ajutorul unor forme de fursecuri. Așază formele obținute pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coace în cuptor timp de aproximativ 7 minute la 170 °C. Imediat după coacere, scoate fursecurile de pe tava de copt fierbinte pentru a preveni ca acestea să se înnegrească. Stivuiește bucățile de fursecuri una peste alta după ce s-au răcit.
Apoi, întinde gemul preferat peste fiecare bucată. De obicei, tipurile mai acrișoare, cum ar fi gemul de căpșuni sau de coacăze, sunt recomandate pentru aceste fursecuri, care în general sunt foarte dulci.
Poți adăuga mai mult zahăr înainte de servire.
Depozitează-le într-o încăpere neîncălzită, de preferat o cămară.
Foto: In kitchen with Zuz