3 rețete simple pentru dulciuri de Crăciun
Ți-am pregătit rețete pe care poate nu le știi. Încearcă ceva nou anul acesta și prepară biscuiți cu ciocolată sau fursecuri cu cremă de lichior de ouă.
Fursecuri cu cremă de lichior de ouă
Aluat:
400 g făină albă
2 lingurițe praf de copt,
100 g zahăr pudră,
2 linguri de lichior de ouă,
2 gălbenușuri,
200 g unt moale,
Cremă:
100 g unt moale,
2 linguri de mascarpone la temperatura camerei,
50 g zahăr pudră,
50 g ciocolată albă,
5 linguri de lichior de ouă.
Se pregătește un aluat amestecând într-un bol toate ingredientele și se lasă apoi să se odihnească timp de două ore la frigider. După ce întinzi foaia din aluatul fraged poți începe să decupezi cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Poți folosi un sucitor cu model în relief sau ștampile pentru aluat. Se transferă formele decupate într-o tavă de copt unsă și se coc la 180°C timp de aproximativ 9 minute.
După ce s-au răcit, poți începe să ornezi fursecurile. Pregătește crema. Se bate untul moale și se încorporează treptat 2 linguri de mascarpone la temperatura camerei. Ai grijă aici, chiar trebuie să fie la temperatura camerei, altfel crema se va închega. Se adaugă zahărul, lichiorul de ouă și ciocolata albă topită. Se decorează cu o pungă de ornare.
Fursecuri cu cremă de lichior de ouă