Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
Vine Paștele | Pregătește-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

3 rețete simple pentru dulciuri de Crăciun

Ți-am pregătit rețete pe care poate nu le știi. Încearcă ceva nou anul acesta și prepară biscuiți cu ciocolată sau fursecuri cu cremă de lichior de ouă.

Fursecuri cu cremă de lichior de ouă

Aluat:

  • 400 g făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 2 linguri de lichior de ouă,
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 g unt moale,
    Cremă:
  • 100 g unt moale,
  • 2 linguri de mascarpone la temperatura camerei,
  • 50 g zahăr pudră,
  • 50 g ciocolată albă,
  • 5 linguri de lichior de ouă.

    Se pregătește un aluat amestecând într-un bol toate ingredientele și se lasă apoi să se odihnească timp de două ore la frigider. După ce întinzi foaia din aluatul fraged poți începe să decupezi cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Poți folosi un sucitor cu model în relief sau ștampile pentru aluat. Se transferă formele decupate într-o tavă de copt unsă și se coc la 180°C timp de aproximativ 9 minute.

    După ce s-au răcit, poți începe să ornezi fursecurile. Pregătește crema. Se bate untul moale și se încorporează treptat 2 linguri de mascarpone la temperatura camerei. Ai grijă aici, chiar trebuie să fie la temperatura camerei, altfel crema se va închega. Se adaugă zahărul, lichiorul de ouă și ciocolata albă topită. Se decorează cu o pungă de ornare.

  • Fursecuri cu cremă de lichior de ouă

    Fursecuri cu cremă de lichior de ouă

    Fursecuri Margot cu rom

    Aluat:

  • 300 g făină albă,
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt,
  • 1 ou,
  • coaja de la o jumătate de lămâie BIO.

    Glazura de ciocolată:
  • 4 linguri de rom,
  • 1 ciocolată neagră
  • 2 linguri de zahăr pudră,
  • 200 g unt.

    Se cerne făina și zahărul, se adaugă 1 ou, untul moale și coaja de lămâie. Se prepară aluatul și apoi se lasă la frigider să se odihnească. Se încălzește cuptorul la 170°C. Se întinde aluatul și se taie formele dorite cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se pun în cuptor la 180 de grade timp de 8-10 minute. Se lasă să se răcească.
    Pentru glazură, se adaugă untul la temperatura camerei, zahărul, romul și ciocolata și se topesc la bain-marie. Se trec apoi fursecurile prin glazura topită.

  • Fursecurile Margot cu ciocolată

    Fursecurile Margot cu ciocolată

    Fursecuri cu zmeură sau nuci

    Vei avea nevoie de:

  • 220 g făină albă,
  • 70 g zahăr pudră,
  • 30 g cacao,
  • 1 vârf de sare,
  • 125 g sare,
  • 2 gălbenușuri,
  • ciocolată neagră pentru ornat,
  • zmeură liofilizată, nuci tocate (migdale, fistic, alune de pădure).

    Mod de preparare:
    Se amestecă toate ingredientele, iar din aluatul obținut se decupează cercuri. Poți decupa chiar și câte un cerc mai mic în mijlocul lor. Se scufundă fursecurile coapte în ciocolată neagră topită și se presară zmeură liofilizată. Această combinație este foarte gustoasă, dar dacă nu ai zmeură, se pot presăra cu fistic, alune sau migdale tocate mărunt.