Pentru livrare până la Crăciun, cumpără până pe 15.12. →
Calendar de Advent cu Bonami | Descoperă o nouă reducere în fiecare zi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

O prăjitură aspectuoasă și rapidă pentru masa festivă

Închipuie-ți mirosul de chec copt abia scos din cuptor care se răspândește în întreaga casă!
Ți-am pregătit două rețete de chec bundt (guguluf) care cu siguranță îți vor fi plac.
Checul bundt este un desert delicios, se prepară rapid și ușor și iese în evidență pe masa de Crăciun prin aspectul lui, dacă alegi o formă de copt deosebită.
Chec bundt pentru masa festivă

Chec bundt pentru masa festivă

Chec bundt (guguluf) fără gluten

Poți prepara această prăjitură cu făină fără gluten sau cu făină clasică de grâu. În ambele cazuri te vei bucura de un desert gustos pe care îl poți prepara foarte ușor și servi oricând, nu doar de Crăciun.
Pentru aluat

  • 4 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 1 cană de făină fără gluten (sau făină clasică, dacă optezi pentru varianta cu gluten)
  • o cană de nucă de cocos (sau nuci măcinate, etc.)
  • 1 cutie de smântână pentru gătit (200 ml)
  • 1 praf de copt (10 g)
Pentru ornare:
  • glazură de ciocolată
  • felii de portocale
  • rodie
  • frunze de melisa sau mentă
  • Mod de preparare:

    1. Mai întâi, se bat ouăle întregi cu zahărul.
    2. Apoi se toarnă smântâna și se încorporează cu grijă făina, nuca de cocos și praful de copt.
    3. Se coace aluatul în cuptor la 170 de grade timp de aproximativ 35 - 40 de minute. Cu toate acestea, variază în funcție de cuptorul pe care îl ai, așa că adaptează timpul de coacere la acesta.
    4. Se răstoarnă din forma de copt checul bundt și se ornează cu ciocolată, felii de portocale și frunze de melisa.
    Se unge forma de copt cu unt sau ulei

    Se unge forma de copt cu unt sau ulei

    Se tapetează forma unsă cu făină.

    Se tapetează forma unsă cu făină.

    Toarnă aluatul în forma de copt!

    Toarnă aluatul în forma de copt!

    Dacă vrei un chec bundt marmorat, colorează cu cacao o parte din aluat.

    Dacă vrei un chec bundt marmorat, colorează cu cacao o parte din aluat.

    După ce se coace, răstoarnă cu atenție checul din forma de copt.

    După ce se coace, răstoarnă cu atenție checul din forma de copt.

    Toarnă glazura de ciocolată peste chec și ornează cu fructe.

    Toarnă glazura de ciocolată peste chec și ornează cu fructe.

    Chec bundt (guguluf) de Crăciun cu nuci și glazură de ciocolată

    Pentru că acest guguluf de Crăciun să fie mai festiv, conține multe nuci care ies perfect în evidență. Pregătește-te cu grijă și vei fi răsplătit cu un desert delicios și foarte aspectuos.
    Pentru aluat:

    • 3 gălbenușuri de ou
    • 3 albușuri de ou
    • 120 g unt
    • 150 g zahăr
    • 200 g făină semi-grosieră
    • 150 g nuci măcinate
    • 130 ml lapte
    • 1/2 praf de copt (5 g)
    Pentru glazură și ornare:

    • 100 g de ciocolată 70% cacao
    • 100 ml smântână pentru gătit
    • smochine, nuci și fructe uscate
    Mod de preparare:

    1. Se amestecă cu mixerul gălbenușurile cu untul și zahărul până se obține o spumă.
    2. Se adaugă făina, nucile, laptele și praful de copt.
    3. Se bat apoi albușurile și se încorporează ușor în aluat.
    4. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă și se coace la 170 de grade timp de aproximativ 35 - 40 de minute.
    5. Se răstoarnă checul din forma de copt cu atenție.
    6. Se încorporează ciocolata în smântâna fierbinte. Se lasă să se topească până se formează o glazură de ciocolată.
    7. Se toarnă glazura de ciocolată peste chec și se ornează cu fructe, nuci, etc. după gust.

    Întrebări frecvente:

    Cum să creezi un aspect marmorat pentru checul bundt guguluf?

    Se împarte aluatul în două părți, colorând una dintre ele cu cacao. Apoi se toarnă alternativ aluatul deschis la culoare și cel închis la culoare în forma de copt.

    Cum știm dacă checul este copt?

    Încearcă testul scobitorii! Înfige o scobitoare cât mai aproape de mijlocul checului. Checul bundt (guguluful) este copt atunci când scobitoare este uscată și nu are urme de aluat. Un alt semn că desertul este gata este faptul că se desprinde ușor de pereții formei de copt și are o crustă aurie.

    Cum faci rapid o glazură simplă de ciocolată pentru guguluf?

    Se încălzesc 100 ml de frișcă lichidă în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie fierbinte. Se adaugă apoi un baton de ciocolată neagră în frișca lichidă fierbinte. Se așteaptă aproximativ 2 minute și se amestecă pentru a obține un amestec omogen. Poți folosi această glazură și pentru alte prăjituri, înghețată și cupe cu fructe.