15% reducere folosind codul FEBRUARIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să coci fursecuri de Crăciun împreună cu copiii

Prepararea prăjiturilor cu copiii în bucătărie înseamnă o dezordine mai mare, implică mai multă răbdare, iar curățenia va dura mai mult timp. Dar, copiii sunt de ajutor și creativi și te vor surprinde cu creațiile lor. Pregătirea prăjiturilor de Crăciun îi ajută, de asemenea, să își dezvolte creativitatea, dar și abilitățile motorii.

La Bonami, găsești ajutoarele de bucătărie potrivite pentru a face prepararea și coptul prăjiturilor o tradiție de Crăciun pentru tine și pentru copiii tăi.

Un șorț adecvat este esențial

Pregătirea prăjiturilor nu se poate face fără multă muncă - mai ales pentru tine. De aceea cumpără-le copiilor câte un șorț de bucătărie pentru copii. Atât băieții, cât și fetele pot alege chiar și câte o bonetă de bucătar, dintre modelele jucăușe. Copiii se vor simți mai importanți și își vor lua rolul de cofetar mult mai în serios.

Singuranța pe primul loc

Un cuptor încins, o ciocolată fierbinte sau un cuțit ascuțit - există atât de multe moduri în care un copil se poate răni în bucătărie. Așadar, gândește-te în primul rând la siguranța micuților. Pentru a te asigura că ei pot ajunge la tejghea sau la masă fără a sta pe un scaun șubred, alege mai bine un turn de învățare. Acesta este un scăunel special pentru copii care le permite să desfășoare o anumită activitate în siguranță acolo unde nu pot ajunge în mod normal.

Dacă copiii vor ajuta la tăiere, înlocuiește cuțitul obișnuit de bucătărie cu unul din bucătăria copiilor sau cu un cuțit special pentru copii cu vârful rotunjit. Înlocuiți ustensilele mari de bucătărie, cum ar fi sucitorul de aluat sau sita, cu o versiune mini, care să fie mai ușor de manevrat pentru copii.

Nu te aștepta la eficiență

Dacă trebuie să faci cinci feluri de prăjituri de Crăciun într-o zi, este clar că nu inviți copiii în bucătărie. Copiii te vor ține pe loc, tu vei fi stresată și întregul proces de preparare se va sfârși într-un dezastru. Dacă trebuie neapărat să coci multe bunătăți într-o zi și ai copii mici acasă, cere ajutorul partenerului sau unei prietene. Dacă ai copii mai mari, stabilește o zi în care te pot ajuta să coci și lasă-i pe ei să decidă ce dulciuri o să preparați.

Nu este vorba de perfecțiune

O stea sau o inimă strâmbă, aluat pe jos, făină după urechi. Când faci prăjituri de Crăciun cu copiii, nu te aștepta la rezultate perfecte. Ceea ce este important este ca tu și copiii tăi să vă distrați, să râdeți și să vă creați amintiri împreună. Apropo de amintiri: nu ezita să pui mâna pe aparatul foto și să faceți câteva fotografii pentru albumul de familie. Vă veți bucura de aceste fotografii peste câțiva ani.

Chiar și cei mici fac prăjituri de Crăciun

Copiii te pot ajuta la coptul biscuiților și cornulețelor la aproape orice vârstă. Școlarii pot deja să folosească matrițele pentru fursecuri, să amestece aluatul sau să întindă gem pe linzer. Copiii în jur de trei ani te pot ajuta la decorarea turtei dulce sau la presărarea migdalelor și nucilor sau a zahărului pudră. Cei mai mici dintre copii adoră să modeleze bile sau rulouri de Crăciun.

Desigur, ca părinte, tu știi cel mai bine ce poate face copilul tău și la ce să îi ceri ajutorul. Rezultatul s-ar putea să nu fie perfect, dar, așa cum am mai scris mai sus, nu este vorba de perfecțiune. La urma urmei, petreceți clipe de neuitat împreună

Concursuri ingenioase și bună dispoziție

„Cea mai amuzantă căsuță din turtă dulce”. ”Cine modelează cel mai repede un cornuleț.” „Cea mai frumoasă stea din aluat.” S-ar putea să nu coaceți prea multe dulciuri în ziua respectivă, dar cu siguranță copiii vor asocia coptul prăjiturilor cu o experiență veselă.

Îți poți ușura munca în bucătărie și vei avea și copiii lângă tine cu o bucătărie pentru copii. În timp ce tu vei prepara diverse feluri de prăjituri, ei vor găti în propria lor bucătărie. Apoi își vor putea vinde creațiile în propriul lor magazin.

Tip Bonami: Copiii vor fi încântați să folosească sucitoarele cu model. Acestea sunt perfecte la decorarea aluatului pentru linzer sau turtă dulce.

Implicarea copiilor în curățenie

După coptul prăjiturilor împreună cu copiii, bucătăria va arăta probabil altfel decât ți-ai dori. Chiar dacă, în cele din urmă, curățenia va fi făcută de tine, încearcă să îi implici și pe cei mici la lucrurile mărunte. Copilul se va bucura cu siguranță că este apreciat de tine pentru contribuția lui și la curățenie.