Până la -25% la articole pentru living | Economisește azi →
Avem o nouă aplicație | Descoperă-i avantajele →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Regency core: un trend pentru amenajări opulente

Te simți copleșit de stilul scandinav minimalist? Poți adopta pentru amenajarea locuinței tale un stil complet diferit, care îmbină maximalismul și eleganța atemporală: Regency core!

De unde a apărut trendul regency core care a cucerit TikTok-ul cu peste 21 de milioane de videoclipuri? Răspunsul îl găsești la TV, unde se difuzează în ultima vreme seriale de epocă. Pasiune, romantism, intrigi, replici ingenioase și, mai presus de toate, un decor fastuos și elegant în fiecare cadru.

Inspirat de eleganța regală


Deși acest stil este inspirat de viața elitei aristocratice londoneze de la începutul secolului al XIX-lea, cu siguranță nu respectă acuratețea istorică. Și nici nu trebuie să o respecți nici tu. Regencycore are un avantaj uriaș - orice element ai alege se va potrivi de minune într-un interior în care predomină arta și designul modern. Ești gata să părăsești zona de confort minimalistă și să aduci în viața ta o doză de splendoare magnifică, regală? Să trecem la treabă!


Culori și materiale în stilul regencycore

Combinații de culori: Culorile pastelate completate de culoarea neutră fildeș sau ardezie închisă predomină în interioarele regencycore. Într-un concept mai modern, paleta de culori se îndreaptă către culori mai vii. Cu toate acestea, cel mai vibrant este auriul, care este culoarea centrală a detaliilor, cum ar fi ramele oglinzilor sau ale tablourilor, mânerele sau robinetele. Poți începe cu alegerea unor decorațiuni aurii.

Lemnul în rol principal: Lasă plasticul amenajărilor Generației Z și tu caută mahon închis la culoare sau stejar! Picioarele rotunjite ale canapelelor sau comodelor, panourile de lemn în relief adaugă o notă de lux decorului interior.

Modele botanice și asiatice: Nu doar vazele, ci și tapițeriile, tapetul, mobila și alte elemente printre care lenjeriile de pat sau pernele decorative abundă de flori după motto-ul „more is more". Se spune că aceste motive orientale sunt punctul culminant al esteticii regencycore.
Regency core este guvernat de motto-ul "more is more".

Regency core este guvernat de motto-ul "more is more".

Sugestii pentru o amenajare în stil regencycore

  • O canapea un un fotoliu din catifea cu forme rotunjite, astfel încât să poți savura ceaiul la ora cinci și să primești pretendenți și alți vizitatori importanți (adică să bei apă ionizată cu lămâie și să stai pe Tinder).

  • Oglinda XXL într-o ramă aurie dă spațiului un aer de grandoare și mărește vizual camera. Sau mai degrabă două, conform motto-ului "cu cât mai mult, cu atât mai regency".

  • Un candelabru din cristal este cel mai rafinat „diamant” regencycore. Poate lumina orice cameră cu prezența sa și este mult mai versatil decât ar putea părea la prima vedere.
    Un candelabru din cristal se potrivește amenajărilor în stil industrial, glamour și romantic.

Întrebări frecvente

Care este motivul popularității stilului regencycore?

Popularitatea a fost favorizată de un serial Netflix care a provocat literalmente un boom regencycore. Pe lângă designul de interior, acesta se impune și în tendințele de modă, machiaj, coafură și activități de petrecere a timpului liber. Acesta este motivul pentru care și romanele clasice de epocă sunt acum din nou în vogă printre cititori, inclusiv Julie Quinn, responsabil pentru subiectul serialului, sau Jane Austen.

Va mai fi regencycore popular și la anul?

Regencycore se caracterizează prin atemporalitate și prin posibilitatea surprinzătoare de a se combina ușor cu alte stiluri de interior oricând. Elementele impozante, cum ar fi oglinzile mari, ramele imense pentru tablouri sau candelabrele, sunt însă mai puțin utilizate în locuințele mici.

Cum a apărut numele stilului regencycore?

Perioada Regency (Regenței) este numită astfel după George, Prințul Regent, care a fost temporar rege al Marii Britanii în timp ce tatăl său, George al III-lea, era bolnav. Perioada Regenței a durat oficial nouă ani, din 1811 până în 1820.

O amenajare pe gustul tău

Vrei să te simți ca un rege în casa ta? Inspiră-te și amenajează-ți locuința după placul tău!