15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

11 ani cu Bonami - 11 stiluri și tendințe de design interior

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Bonami împlinește 11 ani de la lansare și este o ocazie excelentă de a analiza retrospectiv stilurile și tendințele de interior din această perioadă. La urma urmei, acestea au influențat nu numai oferta de la Bonami, ci și aspectul locuințelor noastre.

Poate că în 2016 ai ales traseul Urban Jungle și ai cumpărat zeci de ghivece de la noi. Sau poate ți-ai mobilat un birou acasă în 2020 pentru a nu mai lucra de la masa din dining.

Vino să redescoperim piesele iconice ale fiecărui stil din ultimii 11 ani.

1. Stilul scandinav

Mobilierul scandi și decorațiunile scandi se numără printre preferatele tale pe Bonami. Și nu e de mirare, deoarece interioarele în stil scandinav sunt confortabile, accesibile și ușor de reprodus.

Stilul scandi constă în culori neutre și pastelate, nuanțe de pământ, linii curate și materiale naturale. Combină diferite texturi (delicate cu rugoase, întunecate cu luminoase) și modele (geometrice, încrucișate, folclorice) pentru a obține o impresie armonioasă și caldă.

Piese iconice: mobilier cu picioare subțiri, măsuțe auxiliare în set, rafturi simple, corpuri de iluminat minimaliste, perne pufoase, blănuri și pături.

Există întotdeauna loc pentru piese de mobilier de calitate, în care merită să investești, deoarece, pentru producția lor s-a pus accentul pe respectul pentru natură și meșteșugul tradițional.

2. Jungla urbană

Viața la oraș aduce cu ea multe beneficii, dar și multe lipsuri. De exemplu, posibilitatea de a evada în natură ori de câte ori dorim sau de a ne calma mintea lucrând în grădină. Poate că acesta este motivul pentru care jungla urbană a devenit atât de populară în ultimii ani.

Cât de mult te vei dezlănțui atunci când creezi jungla urbană depinde de tine. Verdeața poate fi adusă în decorul de interior fie în ghivece de flori, dar și ca modele pentru articole textile sau postere. Poți merge pe această cale mai sobră sau poți opta pentru un tapet floral și o canapea cu imprimeu tropical.

Interioarele de junglă urbană ne prezintă culoarea lemnului natural și tonurile pământii sau teracotă. În ceea ce privește materialele, nu vei da greș cu lemnul, pluta și ratanul. Poți lăsa pereții și plafoanele albe sau poți opta pentru un verde închis izbitor. Principalul lucru este să te simți fericit și plin de energie în propria ta junglă.

3. Stilul boho

În ultimii 11 ani, stilul boem a atras, de asemenea, multă atenție. Dar, atenție, deși este ușor relaxat și inspirațional, cu siguranță nu este un stil doar pentru boemi. Funcționează minunat chiar și în camera copiilor.

Stilul boho este caracterizat de culori vii și vibrante, franjuri, elemente și ornamente îndrăznețe. Piesele iconice care nu trebuie să lipsească dintr-un interior boho includ scaune suspendate, hamace, coșuri și coșulețe, saci și pufuri moi, prinzătoare de vise, decorațiuni din macrame, felinare sau suporturi pentru lumânări.

Sfat Bonami: Interioarele boeme iubesc stratificarea și nu există "exagerare". Stratificați covoare, covoare de blană, perne și plapume și folosiți o mare varietate de texturi.

4. Stilul Wabi Sabi

Poate că nu ai auzit niciodată de acest stil. Poate că l-ai practicat sau îl practici fără să știi. Și de ce este Wabi Sabi actual, deși este practicat încă de aproximativ din secolele XV și XVI? Pentru că această filosofie îți permite să încetinești și să găsești frumusețea în imperfecțiune. În ultimii 11 ani, când s-a pus prea mult accent pe perfecțiune și digitalizare, Wabi Sabi a revenit la modă

În designul de interior, acest stil se bazează pe menținerea autenticității și a simplității. Este un pic de minimalism, aer japonez și stilul scandinav, toate la un loc. Wabi Sabi nu recunoaște producția în masă sau simetria. În schimb, deschide ușa patinei naturale, zgârieturilor, proporțiilor imperfecte și a tot ceea ce mulți consideră un defect al frumuseții.

5. Stil industrial

Cenușiu, zgâriat, niciodată terminat. Acesta este un stil industrial care amintește de halele vechilor fabrici și de alte spații industriale similare. În timp ce astăzi majoritatea oamenilor îl văd ca pe un stil de locuit interesant și luxos, în anii 1960 era o soluție de reducere a costurilor.

Stilul industrial este greu de confundat cu orice alt stil. Este trădat de materialele sale caracteristice, cum ar fi oțelul, betonul, pereții aspri, sticla, cărămida și piatra expuse. În livingul industrial putem vedea o canapea din piele și mese din metal. În bucătărie și zona de dining industrială, scaune metalice greoaie și corpuri de iluminat industriale cu becuri retro. Dacă dorești să mergi până la capăt cu stilul industrial, adaugă dulapuri metalice și mese cu blaturi din lemn masiv.

Renunță la eleganță pentru un rezultat autentic. Cu cât adaugi mai multă rugozitate, cu atât mai bine.

6. Stilul glamour

Confortabil, strălucitor, ostentativ și plin de piese și opere de artă originale. Stilul Glamour, cunoscut și sub numele de Art Deco, a fost popular între anii 1920 și 1960, dar a revenit în ultimii ani. Paleta de culori a stilului glamour cuprinde auriu sau argintiu, nuanțe bogate de mov, verde sticlă și alb lucios. Modelele sunt, de asemenea, perfect redate. Modelele florale, cu animale și geometrice sunt binevenite și pot fi combinate între ele.

Ce zici de piesele iconice? La Bonami, suntem echipați pentru acest stil spectaculos. O canapea din catifea cu nasturi decorativi tipici care divizează pernele, mese și măsuțe în culori metalice, mobilier cu oglinzi, covoare orientale sau covoare vintage și decorații cu motive cu animale.

7. Stil minimalist

Consumerismul își pune amprenta asupra portofelelor și gospodăriilor noastre, care sunt literalmente copleșite de obiecte inutile. Nu este de mirare că în ultimii ani tot mai mulți oameni au devenit interesați de filosofia minimalismului.

Într-un interior minimalist, degeaba cauți rafturi aglomerate, colectoare de praf sau fețe de masă. Datorită acestui lucru, poți, în sfârșit, să respiri și să te relaxezi acasă, fără să ai capul îngreunat de gândul la o curățenie generală..

Este ușor să creezi minimalismul în casa sau apartamentul tău. Trebuie doar să lucrezi cu linii curate, forme drepte, culori discrete și materiale moderne, cum ar fi lemnul, sticla, metalul, pielea sau betonul modern. Piesele tipice ale unei case minimaliste sunt biblioteci și rafturi din metal și mese pătrate și dreptunghiulare cu construcție din metal și blaturi din lemn.

8. Stil eclectic

Stilul eclectic este o dovadă că, deși se creează mereu mobilier și decorațiuni noi și noi, cele clasice rămân clasice. De fapt, stilul eclectic combină noul cu vechiul și funcționează cu piese din perioade și stiluri diferite (de exemplu, vintage și mediteranean). Cu alte cuvinte: dacă ai fotoliul bunicii tale, nu ezita să îl recondiționezi și să pui lângă el un lampadar modern.

Acest stil se bazează pe o paletă jucăușă de culori și modele. Alege o singură culoare de vopsea și apoi adaugă o notă de vivacitate cu culori de accent. Modelele ar trebui să se potrivească tematic, altfel ar putea perturba spațiul. Același lucru este valabil și pentru texturi.

Nu ai o piesă veche pe care să o asortezi? Le găsești la Bonami mobilier retro și decorațiuni pentru a obține același efect.

9. Locuințe sustenabile

Se pare că sustenabilitatea este în principal un stil de viață. Cu toate acestea, în ultimii ani, ea s-a reflectat și în modul în care oamenii se gândesc la alegerile lor în materie de mobilier și decorațiuni. În cei 11 ani de când există Bonami, acest lucru se observă frumos.

Din ce în ce mai mulți oameni își amenajează casele cu mobilier și decorațiuni realizate din materiale sustenabile. Ce înseamnă acest lucru în practică? Acestea sunt materiale care sunt cultivate sau produse într-un mod mai ecologic pentru planetă și, în mod ideal, reciclabile, cum ar fi lemnul.

Există, de asemenea, un interes pentru piese de investiție, adică mobilier care va rezista timp de mai multe generații și care nu va ajunge la groapa de gunoi anul viitor. Ar trebui să adoptăm o abordare similară atunci când alegem jucării pentru copii sau textile, de exemplu.

10. Stilul din Perioada Covid

Din fericire, acest stil nu a avut o viață lungă, deși perioada părea nesfârșită. Acolo unde odată se lua masa sau se relaxa cineva, dintr-o dată se crease un birou improvizat pentru o perioadă de timp nedeterminată. La Bonami, ne consolidasem în acest moment gama de echipamente de birou și ne amenajam propriile birouri la domiciliu. În timp unii abia așteptau să se întoarcă la birou, alții au descoperit o atracție pentru acest stil de a lucra de acasă.

Deși această perioadă a trecut, din fericire, sfaturile noastre pentru biroul de acasă sunt mereu utile:

Culorile anului

11 ani = 11 culori ale anului. În fiecare an așteptăm să vedem cu ce propuneri vine Pantone. În timp ce în 2023 nuanța Viva Magenta a dominat interioarele, anul 2024 aparține lui Peach Fuzz sau Upward. În anii precedenți, casele noastre au fost acaparate de subtilul Rose Quartz, de nelipsitul Greenery sau de îndrăznețul Radiant Orchid.

Deși culorile anului reprezintă un eveniment major pentru multe industrii, de la modă la design interior, consideră-le mai mult ca pe o sursă de inspirație. La fel ca orice altă tendință, culoarea anului va trece și va fi înlocuită de alta. Dacă vrei să te adaptezi vremurilor, dar să nu cedezi în fața tendințelor, orientează-te către decorațiuni sau mici obiecte de mobilier în culoarea actuală a anului.