Reducere de primăvară folosind codul APRILIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să îți amenajezi prima locuință

A sosit în sfârșit momentul mult dorit și ai primit cheile de la casa visurilor tale? Te întrebi cum să-ți amenajezi cuibul astfel încât să fie confortabil, dar, în același timp, să nu-ți ruinezi bugetul?

Noi ți-am pregătit câteva sfaturi practice: ce să cauți, ce să eviți și în ce să investești. Inspiră-te și parcurge întregul proces cu calm și fără griji, chiar dacă nu ai experiență în design interior.

Multifuncționalitatea este esențială

Atunci când fiecare metru pătrat costă o mulțime de bani, este logic să folosim spațiul în mod eficient. Așadar, alege mobilier care îndeplinește mai multe funcții.

Dacă ai un living conectat la bucătărie, poți renunța la masa de dining clasică în favoarea unei insule. O insulă separă zona de bucătărie de zona de relaxare, este de obicei utilă pentru depozitarea veselei și poate servi ca suprafață de lucru. Completeaz-o cu scaune de bar elegante și astfel ai „rezolvat” și zona de luat masa.

Îți place să inviți familia și prietenii la tine acasă, dar nu ai loc pentru un pat suplimentar sau o canapea, dacă vor să rămână peste noapte? Un fotoliu extensibil confortabil este soluția salvatoare. Zi de zi va fi locul în care te poți relaxa cu o carte și ceaiul tău preferat, iar atunci când este nevoie, se transformă într-un pat de o persoană.

Într-un spațiu mai mic, ordinea este importantă. Așa că încearcă să eviți pe cât posibil aglomerația și dezordinea. De exemplu, dacă ai nevoie de un colț pentru a lucra de acasă, optează pentru birou cu blat extensibil și sertare care poate fi închis și care îți poate depozita în mod ordonat toate accesoriile de papetărie și dosarele, sau pentru un birou montat pe perete.

Timpul și costurile sub control

Fiecare lună într-un apartament închiriat reprezintă un cost suplimentar, așa că vrei să te muți în propria locuință cât mai curând posibil. Unul dintre cele mai mari costuri care vor apărea atunci când amenajezi un apartament nou este bucătăria.

Dacă vrei o bucătărie pe comandă și apelezi la un tâmplar îți va permite să îți realizezi ideea până în cel mai mic detaliu. Dezavantajele sunt că va trebui să aștepți câteva luni pentru ea, iar costurile sunt mult mai mari decât în cazul corpurilor de bucătărie standard.

Așadar, dacă bucătăria ta nu este amplasată într-un spațiu atipic, poți alege fără ezitare o mobilă de bucătărie gata făcută.

În prezent, găsești mobilier de bucătărie gata făcut în multe stiluri, culori și forme diferite, așa că poți fi sigur că vei găsi ceva care să ți se potrivească, economisind timp și bani.

Garanția unui somn confortabil

Atunci când îți amenajezi prima locuință, când cheltuielile se adună, suntem atenți la fiecare bănuț. Cu toate acestea, există unele elemente la care nu merită să faci economii cu orice preț, deoarece acestea reprezintă o investiție în sănătatea și starea ta de bine.

Este cazul patului din dormitor - dormitul pe o canapea de proastă calitate pentru perioade lungi de timp se poate solda cu oboseală și dureri de spate cronice și cu vizite la fizioterapeut.
Dacă există spațiu în apartamentul tău pentru un dormitor separat sau cel puțin pentru un pat standard atunci acesta este ideal. Locuiești într-o garsonieră și cauți o canapea extensibilă, care poate funcționa și ca pat? Atunci optează pentru un model confortabil, cu o saltea potrivită pentru un somn sănătos.

Spațiu de depozitare suficient

Dacă nu ai sufletul unui minimalist care se mulțumește cu câteva obiecte, vei aprecia spațiul de depozitare. Totuși, acest lucru nu înseamnă automat că trebuie să îți copleșești întregul apartament cu dulapuri și biblioteci.

Dimpotrivă, optează pentru mobilier inteligent, care oferă spațiu de depozitare pe lângă funcția sa principală. Atunci când alegi un pat, ia în considerare un model care are spațiu de depozitare, măsuța de lângă canapea poate fi, de asemenea, dotată cu sertare practice, iar în loc de o masă TV, poți opta pentru o comodă, care are și loc de depozitare.

Dacă ai multe cărți sau plante, instalează rafturi deasupra canapelei sau a altor piese de mobilier. Această soluție elegantă îți permite să profiți la maximum de spațiul de pe perete.

Decorează după bunul tău plac

După ani de zile în care ai închiriat tot felul de apartamente în care până și culoarea pereților era aleasă de altcineva, acum ești liber să alegi.

Bucură-te de asta și permite-ți câteva cheltuieli în plus! Alege postere, ceasuri, rame foto sau oglinzi și atârnă-le pe perete. Va fi mai plăcut să trăiești într-un interior confortabil și să privești în fiecare zi decorațiunile pe care le iubești.