Până la 60% reducere la brand-uri de top | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să amenajezi un colț de lucru în living

În ultimii ani a devenit din ce în ce mai frecventă munca de acasă. Dar cum îți amenajezi un birou atunci când ai un spațiu limitat și trebuie să te mulțumești cu un colț de lucru?

Ți-am pregătit câteva sfaturi pentru biroul din living.

Un birou în living

Unde să amplasezi un birou acasă, în living? În mod ideal, într-un loc cât mai aproape de o sursă de lumină naturală, adică lângă fereastră. În același timp, gândește-te la reflectarea luminii în ecran și la evitarea umbrelor.

Depinde, de asemenea, de cât spațiu poți dedica colțului de lucru. Apoi, adaptează mobilierul de bază, cum ar fi biroul / masa, scaunul sau fotoliul și iluminatul, pentru a se potrivi spațiului dedicat.

Masa de lucru trebuie să ofere mult spațiu. Pe lângă calculator, acesta ar trebui să găzduiască confortabil ustensilele de scris, un planificator, o veioză și o ceașcă de cafea.

Dacă lucrezi mult de acasă, investește într-un scaun de birou confortabil. Unele persoane vor prefera un scaun clasic de birou, dar poți obține un rezultat mai elegant cu scaune care se asortează și cu mobilierul de șezut din living.

Alege o veioză sau un lampadar cu abajur reglabil. Cu cât abajurul este mai îngust, cu atât mai puternic este fluxul de lumină.

Colț de lucru în living, lângă perete

Dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, amplasează biroul lângă un perete.

  • Asigură-te că biroul se potrivește și cu celelalte piese de mobilier.
  • Selectează materiale care să se potrivească cu cele care domină restul camerei.
  • Scaunul sau fotoliul ales pentru birou nu trebuie să împiedice traficul în living
  • Folosește peretele pentru a amplasa un dulap sau rafturi sau pentru a fixa un monitor.
  • Un colț nefolosit din living este perfect pentru un birou pe colț.
  • O soluție practică și elegantă este conectarea mesei de lucru la mobilierul adiacent, cum ar fi comode sau biblioteci. Acest lucru va extinde spațiul de lucru.

Sfat pentru o garsonieră
Folosește un birou montat pe perete, care nu ocupă spațiu aproape deloc atunci când este pliat. Pentru spațiile foarte înguste, crearea unui spațiu de lucru într-un dulap este, de asemenea, o soluție.

Colț de lucru în living, în spatele canapelei

Dacă ai o canapea în mijlocul livingului, poți amplasa masa de lucru chiar în spatele canapelei. Amenajarea va fi coerentă și atractivă, iar zona de lucru nu va fi la fel de vizibilă.

  • În acest fel, poți împărți camera într-o zonă de lucru și o zonă de relaxare.
  • Acest efect este și mai evident dacă așezi biroul de lucru pe un covor.
  • Dacă este posibil, amplasează o mică bibliotecă în spatele biroului pentru a face zona de lucru mai practică și mai confortabilă.
  • Încearcă să aliniezi biroul în mod simetric cu partea din spate a canapelei.
  • Dacă ai o canapea mai lată decât biroul, folosește spațiul rămas pentru cutii de sertare, plante sau un lampadar.
  • Această dispunere este mai potrivită pentru un colț de birou cu un laptop, pe care îl poți plia după muncă, astfel încât monitorul computerului să nu interfereze cu aspectul general al livingului.

 

Colțul de lucru din living, în fața bibliotecii

Un colț de lucru ca pe Pinterest cu o abordare generoasă, dar rezultatul se justifică. Dacă ai un living mare, cu o bibliotecă extinsă pe tot peretele, amplasează biroul în fața colecției de cărți.

 

Colțul de lucru în living, la mansardă

Deși este tentant să plasezi un birou sub un tavan înclinat, s-ar putea să nu fie întotdeauna practic. Depinde de cât de înalt este tavanul și de panta acoperișului. De fapt, s-ar putea să nu existe suficient spațiu pentru a te ridica confortabil de pe scaun sub plafoanele înclinate.

Așa că nu ezita să amplasezi biroul chiar în mijlocul spațiului la mansardă. În mod ideal, astfel încât să ai multă lumină naturală pe suprafața de lucru și să te poți bucura de priveliștea peisajului pe care o oferă adesea spațiile de la mansardă.

  • Dacă este posibil, amenajează zona de lucru în mijlocul livingului.
  • Ideal în apropierea unei ferestre pentru că îți va oferi multă lumină naturală.
  • Cu toate acestea, asigură-te că biroul nu obstrucționează deschiderea geamului.
  • Folosește pereții ca spațiu de depozitare, ideal pentru comode de sertare, dulapuri joase sau biblioteci. Alternează dulapuri cu uși și rafturile deschise pentru a crea o senzație de spațiu aerisit.