Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Un apartament mic, practic și modern din Zagreb

Am vizitat un apartament mic și interesant într-unul dintre cartierele din Zagreb. Acest apartament de 34 m² este dotat cu tot ce este necesar pentru viața unui cuplu tânăr care locuiește cu pisica lor, Mila. Inspiră-te din felul în care este amenajat apartamentul modern și confortabil al bibliotecarei Antonija!

Loc:
Zagreb

Tipul apartamentului:
1 dormitor + balcon

Suprafață:
34 m²

Cât timp a durat amenajarea și care a fost ideea de bază?

Renovarea și decorarea apartamentului în sine au durat 3 luni. Am vrut un dormitor separat, așa că am transformat garsoniera într-un apartament cu un dormitor. Aceasta a fost încercarea mea de a transforma o garsonieră într-un apartament în stil modern, cu un dormitor separat și un spațiu confortabil de relaxare. Dar unele detalii nu au fost încă finalizate și există întotdeauna ceva care trebuie reparat sau schimbat. Aș spune că transformarea durează de ani de zile.

Cum poți transforma un spațiu nefuncțional într-un apartament practic?

O bună planificare este cheia. Ideea principală din spatele fiecărei decizii a fost utilizarea maximă a spațiului. Am adăugat spații de depozitare verticale și piese de mobilier multifuncționale. De asemenea, prioritizarea este importantă. Am împărțit garsoniera astfel încât să pot crea un dormitor separat, încât să încapă doar un pat, un dulap și să am și puțin spațiu pentru mișcare. La fel, balconul a fost îngustat pentru a obține mai mult spațiu în living.

Trendurile care au inspirat decorarea acestui apartament sunt stilul scandinav, minimalist și japonez.

Ce fel de mobilier preferi?

Am făcut anumite piese de mobilier la comandă, pentru a profita la maximum de spațiu. De exemplu, o masă lungă care servește ca zonă de lucru pentru „home office”, ca loc de luat masa și de divertisment. Întregul spațiu e variabil, fără tranziții clare, și include un living și o cameră de studiu / lucru, o bucătărie și o zonă de dining. De asemenea, îmi place să folosesc piese de mobilier care sunt ușor de mutat și care pot fi folosite în mai multe încăperi. Cum ar fi scaunele ușoare și mesele laterale, pe care le mutăm din dormitor în living și în balcon, după cum dorim.

Ce sfaturi ne-ai da pentru decorarea unui balcon mic?

Balconul este îngust, iar pentru a extinde puțin livingul, l-am făcut și mai mic. Prin urmare, a fost o mare provocare să-l amenajăm. Un șezlong de relaxare confortabil, ideal pentru a te întinde și a citi cărți sau bea cafeaua de dimineață, s-a dovedit a fi o alegere bună.

Care a fost cea mai mare investiție a ta când vine vorba de decorare?

Am investit cel mai mult în decorarea livingului, pentru că acolo ne petrecem majoritatea timpului, fie că lucrăm de acasă, fie că ne relaxăm după o zi lungă de muncă. Pentru mine este important să am un mobilier confortabil de șezut,dar și accesorii care să facă întreaga cameră mai confortabilă.

Partea preferată din apartament? Ei bine, nu prea am de unde să aleg (râde), dar aș zice livingul. S-a dovedit a fi cea mai frumoasă parte și, de asemenea, una foarte confortabilă.

Pentru a afla mai multe despre cum a decurs amenajarea, dar și cum s-a schimbat acest apartament de-a lungul anilor, poți urmări profilul de Instagram al proprietarei.

Inspirații similare