Avem o nouă aplicație | Descoperă-i avantajele →
Summer Sale | Economisește până la 50% →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Idei de amenajări îndrăznețe tipice Generației Z

Baby Boomers, Millennials sau chiar Generația X: fiecare generație este complet unică și la fel sunt și locuințele fiecăreia. Vino cu noi să aruncăm o privire în câteva dintre casele celei mai tinere generații, Generația Z, născută între 1996 și 2009.

Persoanele născute între acești ani au avut acces încă din copilărie la tehnologii, rețele de socializare și internet, ceea ce le influențează valorile, interesele, dar și felul în care își decorează casele. Preferă maximalismul, care le permite să își exprime personalitatea și promovează sustenabilitatea. Aruncă o privire în casele tinerilor și inspiră-te!

Casele Generației Z abundă în culori, texturi și materiale cât mai diverse. Cuvântul cheie? Maximalism!

Casele Generației Z abundă în culori, texturi și materiale cât mai diverse. Cuvântul cheie? Maximalism!

În rolurile principale: maximalismul și eclectismul

În timp ce generația anterioară, Generația Y, este adepta minimalismului, Generația Z merge în direcția opusă. Cuvântul cheie este maximalismul. Așa cum sugerează numele, maximalismul este despre maximizarea tuturor aspectelor, de la nuanțe și texturi până la materiale și forme. În designul interior se manifestă ca un spațiu hiper-personal, care abundă în stimulare vizuală.

Generația Z își amenajează casele cu gândul că nu poți avea niciodată prea multe lucruri frumoase, fie că este vorba de plante, obiecte de artă sau picturi. Pur și simplu nu vei ști unde să privești mai întâi. De asemenea, sunt evidente influențele din anii '70. Putem vedea lămpi și canapele rotunjite, tipare mari în carouri, mobilier din plastic de calitate, decorațiuni pop art și sticlă șlefuită.

Elementele jucăușe sunt nelipsite din casele Generației Z.

În fiecare cameră vei regăsi accentul personal al locuitorului.

Poți observa influențele inspirate din anii '70.

Tehnologia ca parte integrantă a fiecărei case

Generația Z are tehnologia la degetul mic, așa că este firesc pentru reprezentații acesteia să o folosească în toate aspectele vieții lor. Casele lor sunt de obicei echipate cu cele mai moderne inovații tehnologice, cum ar fi electrocasnice inteligente, asistenți vocali, iluminat inteligent și sisteme de securitate.

Generația Z se inspiră din anii '70 și din formele rotunjite la modă atunci.

Nu le este teamă să experimenteze cu diferite culori, decoruri și stiluri.

Predomină culorile albastru, verde, portocaliu sau galben.

Spații multifuncționale și flexibile

Generația Z lucrează și studiază adesea de acasă, așa că are nevoie de spații care pot fi ușor adaptate la diferite activități. Mobilierul multifuncțional, cum ar fi canapelele extensibile, mesele cu spațiu de depozitare sau sistemele modulare sunt foarte populare. Un mediu confortabil și eficient în același timp este extrem de important pentru ei.

Interioarele Generației Z abundă în decorațiuni pline de imaginație.

Fiecare detaliu este luat în considerare, inclusiv textilele...

Chiar și fețele de masă contează!

DIY și alte elemente autentice

Autenticitatea este foarte importantă pentru Generația Z. Locuințele tinerilor conțin adesea obiecte personale, decorațiuni realizate manual și piese unice care își spun propria poveste. Proiectele DIY și decorațiunile personalizate sunt populare, deoarece le permit să creeze un spațiu unic și personal.

Amestecul de culori, modele și stiluri este pretutindeni.

Nu te aștepta să găsești o baie minimalistă, în stil Scandi.

Fiecare colț al caselor Generației Z își spune propria poveste.

Spațiu pentru activități sociale

Deși pare că sunt mereu online, întâlnirile offline cu prietenii sunt la fel de importante pentru Generația Z. Așadar, locuințele sunt adaptate în consecință, fie că este vorba de spații deschise sau de zone de divertisment. Este importantă și posibilitatea de a împărtăși ușor experiențele pe rețelele sociale, ceea ce se reflectă într-un mediu estetic și fotogenic.

În casele lor găsim obiecte de artă, picturi și obiecte personale.

O baie colorată te poate trezi cel mai bine de dimineață.

Și dacă nu este vorba de culori, tot te vor surprinde forma canapelei, motivele în carouri sau formă de scoică a păturei.

Generația Z nu uită de sustenabilitate

Poate crezi că maximalismul și sustenabilitatea nu pot merge mână în mână... Cu toate acestea, Generația Z este foarte atentă la mediul înconjurător și pune, de fapt, un mare accent pe decizii prietenoase cu acesta. Astfel, preferă mobilierul și decorațiunile din materiale reciclate, susține upcycling-ul și alege mărcile responsabile din punct de vedere ecologic.

Generația Z nu ezită să investească în mobilier de calitate sau să repare piese vechi.

Locuințele lor pot fi descrise ca fiind aparte și eclectice. Nu vei găsi niciodată două la fel!

Atunci când aleg, tinerii țin mereu cont și de detalii, cum ar fi lampa de masă de lângă pat.

Întrebări frecvente

Ce culori sunt cele mai populare în casele Generației Z?

Generația Z preferă adesea culorile îndrăznețe și vibrante, cum ar fi nuanțele de roz, mov și turcoaz, dar și tonurile neutre și pastelate care creează o atmosferă calmă și armonioasă.

Ce stil de mobilier și decor preferă Generația Z?

Generației Z îi place să experimenteze. Îi place amestecul de stiluri moderne și retro, punând accentul pe linii simple, mobilier multifuncțional și un decor unic, aparte, adesea inspirat de cultura pop și artă.

Cum folosește Generația Z spațiul în apartamentele mici și garsoniere?

Generația tânără preferă mobilierul multifuncțional și modular, care economisește spațiu, precum și soluțiile de depozitare inteligente, cum ar fi dulapurile încorporate și spațiile de depozitare de sub pat. Accentul este pus pe păstrarea unui spațiu deschis și pe flexibilitatea amenajării.