Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

O casă modernă cu spațiu de depozitare generos

Aerisită, elegantă și minimalistă - așa arată locuința „reginei curățeniei” Lucie Kocman, a cărei meserie este de a face casele mai frumoase și mai organizate.

Aruncă o privire în locuința ei care combină funcționalitatea cu standardele estetice înalte și inspiră-te din soluțiile ingenioase de depozitare, ideale pentru o casă.

Locație:
Praga

Tip apartament:
5 camere

Suprafață:
180 m²

Cum ți-ai descrie casa?

Atemporală. Ne place un interior curat, luminos și aerisit, care oferă mult spațiu de depozitare. Avem nevoie ca fiecare obiect să aibă locul său. Cu toate acestea, pentru că am cumpărat casa deja construită, unele piese sunt un compromis. Așa că am încercat să abordăm acest aspect într-un mod care să fie atât funcțional, cât și plăcut din punct de vedere estetic.

Ne-am străduit să obținem o uniformitate a spațiului, motiv pentru care trei elemente - lemnul de stejar, vopseaua albă și materialele naturale - se armonizează în toată casa.
De câți ani locuiți aici și cât timp a durat mobilarea casei?

Mai mult de un an. Reconstrucția a durat un an și, după cum se întâmplă, nu a fost lipsită de probleme. Ne-am străduit să obținem o uniformitate a spațiului, motiv pentru care trei elemente - lemnul de stejar, vopseaua albă și materialele naturale - se armonizează în toată casa. Cu toate acestea, lucrările de construcție au fost un pic cam anevoioase, așa că suntem la jumătatea procesului de amenajare.

Stilul casei lui Luciei este minimalist.

Familiei îi place aspectul calm al liniilor drepte cu detalii circulare.

Ai vreun truc pentru a păstra livingul ordonat când ai doi copii?

Livingul a fost camera de joacă a copiilor. Timp de zece ani nu am avut nici măcar o măsuță de cafea, așa că spațiul din fața canapelei era doar un loc de joacă.(râde) Dar după ce ne-am mutat într-o casă cu două etaje, copiii au început cumva în mod natural să își folosească exclusiv camerele lor. Așa că nu mai jucăm șah și boardgames decât în camera de zi.

Amplasarea a două canapele una în fața celeilalte a fost esențială pentru noi, deoarece încurajează comunicarea.
Contrar modului obișnuit de amenajare, nu v-ați îndreptat atenția spre ecran...

Amplasarea a două canapele una în fața celeilalte a fost esențială pentru noi, deoarece încurajează comunicarea. Ceea ce este opusul amplasării canapelei în fața televizorului, care ne invită la pasivitate.

La amenajare, accentul a fost pus pe materiale, culori și calitate.

Culorile neutre și formele simple sunt baza perfectă pentru decorațiuni și accesorii mai expresive.

Sfaturi Bonami despre cum să organizezi și să rezolvi problema spațiului de depozitare în living

  • Încorporează armonios dulapuri deschise și închise în interior.
  • Mobilierul deschis la culoare nu numai că luminează și mărește vizual spațiul, dar, de asemenea, este mai puțin evident praful de pe el, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-l ștergi de praf atât de des. Vitrinele smălțuite sunt, de asemenea, potrivite.
  • Păstrează spațiul uniform. Prin urmare, rămâi la un singur tip de aspect din lemn, pe care îl poți asorta cu culori complementare pe textile sau decorațiuni.
  • Gândește-te la spațiu într-un context. Așază o masă lângă fotoliu sau canapea, unde oaspeții pot pune o cană sau un pahar.
  • Evită încărcarea vizuală, cum ar fi excesul de decorațiuni sau supraaglomerarea spațiului cu mobilier și elemente nepotrivite.
  • Bazează-te pe „ascunzători" discrete - spații de depozitare în diferite zone ale canapelei, taburetelui sau sub o măsuță de cafea.
  • Pentru a da o senzație de aerisire livingului, lasă întotdeauna mult spațiu în jurul mobilierului, tablourilor și decorațiunilor.

În casă, Lucie a combinat piese vechi și noi într-un mod armonios.

Materialele naturale joacă, de asemenea, un rol important zona de dining

Care a fost cea mai mare provocare în organizare?

Soțul meu și cu mine punem la punct cea de-a cincea casă împreună. Când terminăm cu totul, ne mutăm. Sper să rămânem aici pentru totdeauna. Așa că cea mai mare provocare pentru noi, într-un spațiu deja prestabilit, a fost să punem la punct logistica casei într-un mod care să funcționeze.

În timp ce de obicei am întotdeauna o idee clară cu clienții, în propria mea casă mă lupt cu anumite provocări.
Faci cumpărături în mod chibzuit sau te bazezi mai mult pe intuiție?

De obicei am întotdeauna o idee clară pentru clienți, dar în propria mea casă mă lupt cu anumite provocări. Fundația întregii case a fost formată împreună cu arhitectul, dar restul încă se modelează pe parcurs, odată cu schimbarea nevoilor și a gusturilor. Acesta este și motivul pentru care uneori șterg praful de pe piesele mai vechi de la bunicile și străbunicile mele.

Lemnul masiv și vesela în culori pastelate dau o notă confortabilă zonei de dining.

Interiorul prezintă, de asemenea, decorațiuni sofisticate.

Ai opiesă preferată?

Când vine vorba de mobilier și accesorii, lista mea este nesfârșită. De 20 de ani sunt îndrăgostită de scaunul Barcelona de Mies van den Rohe. În același timp, aș vrea să adaug câteva piese First Republic la arsenalul meu de porțelan. Și aș mai vrea să găsesc un alt scop mesei Halabala care arată trist în debara.

Piesa mea preferată este alcovul de lângă șemineu. Uneori mă ascund acolo cu o cafea sau un ceai, pun puțină muzică...
Unde în casă îți place să-ți petreci timpul și de ce?

Simt că locul în care mă poți găsi cel mai des este în spălătorie. Preferatul meu este patul din dormitor și alcovul de lângă șemineu. Acolo mă ascund uneori cu o cană de cafea sau ceai, pun un disc vechi sau pur și simplu mă relaxez

Insula extinde suprafața de lucru și, în același timp, separă în mod elegant bucătăria de zona de dining

Insula extinde suprafața de lucru și, în același timp, separă în mod elegant bucătăria de zona de dining

Dacă ai avea un buget nelimitat, ce ți-ai cumpăra pentru casa ta?

Fereastră mai mare pentru a ne da mai multă lumină. Și o mulțime de cărți și discuri frumoase. Și apoi câteva piese de vis din lista mea. Dar nu toate ar fi potrivite pentru această casă și, în plus - nu e nevoie să cumpărăm chiar tot.

Suporturile de farfurii, păturile, pernele sau un covor pot avea un impact uriaș chiar și într-un interior mai puțin perfect.
În schimb, dacă ai avea doar, să zicem, 4.000 de lei pentru a-ți mobila zona de dining, în ce ai investi? Pe ce ai economisi bani?

În accesoriile care se asortează cu alte elemente din cameră în privința culorilor. Suporturile de farfurii, păturile, pernele sau un covor pot avea un impact uriaș chiar și într-un interior mai puțin perfect. Mirosul casei este, de asemenea, foarte important. Uneori puteți economisi la piesele de bază și le poți lua la mâna a doua.

Blatul compact este alcătuit dintr-un material din hârtie și rășină reciclată și complet reciclabilă, care este rezistent la zgârieturi.

Prin acoperirea unui colț cu un oblon rulant, a fost creat un spațiu de depozitare pentru păstrarea condimentelor.

Care considerați că este o soluție foarte pragmatică pentru timpul în care folosești bucătăria?

O chiuvetă cu bandă care facilitează curățarea. Este, de asemenea, o soluție potrivită pentru bucătăriile în formă de L, care sunt adesea problematice din cauza colțului gol. Am folosit la el un mic oblon rulant, care a creat spațiu pentru amplasarea condimentelor și, eventuak a robotului de bucătărie.

Trebuia să profităm la maximum de spațiul actual. Sertarele interne și dulapurile până la tavan au contribuit la acest lucru.
Care sunt sfaturile tale pentru a păstra bucătăria ordonată?

Este important să ne concentrăm pe modul în care funcționează gospodăria și pe ceea ce este important pentru ea. De exemplu, noi suntem mari iubitori de cafea, dar știam că vrem să ascundem aparatele de cafea în dulapuri. Așa că ne-am gândit la asta când am făcut instalația electrică. În plus, deoarece ne mutăm dintr-o bucătărie mult mai mare, trebuia să profităm la maximum de spațiul actual. Sertarele interne, dulapurile din podea până în tavan, depozitarea verticală și organizatoarele interne au contribuit la acest lucru.

Datorită blaturilor albe și a lemnului deschis, bucătăria are o senzație de aerisire.

Datorită blaturilor albe și a lemnului deschis, bucătăria are o senzație de aerisire.

Suporturile pentru tigăi și capace ajută la păstrarea sertarelor în ordine.

Suporturile pentru tigăi și capace ajută la păstrarea sertarelor în ordine.

Sfaturi Bonami despre cum să organizezi și să rezolvi problema spațiului de depozitare în bucătărie

  • Împarte bucătăria în zone funcționale. De exemplu, așză paharele, cănile și ceainicul cât mai aproape de apă. Așază obiectele de copt cât mai aproape de cuptor. Lucratul în bucătărie va fi mai ușor.
  • Alege dulapuri care ajung până la tavan. Vei câștiga spațiu de depozitare suplimentar și vei evita ca spațiul nefolosit să devină dezorganizat vizual.
  • Depozitează lucrurile pe care le folosești cel mai puțin, cum ar fi decantoarele, serviciul de vase de sărbători sau proviziile alimentare neperisabile, în locurile cele mai înalte.
  • Alege sertare pentru partea de jos a dulapurilor din bucătărie. Poți depozita o mulțime de lucruri și, datorită sertarelor interne, poți păstra totul perfect organizat.
  • Dacă vrei ca cei mici să se poată servi singuri, depozitează vasele acolo unde le pot accesa cu ușurință - cum ar fi în sertarele dulapurilor inferioare.
  • Nu suprapune tocătoarele, ci depozitează-le în orientare portret. De asemenea, încearcă să păstrezi un spațiu între tocătoarele de lemn pentru a le permite să se usuce.
  • Folosește organizatoare de bucătărie. În rafturile greu accesibile, folosește tăvițe rotative sau cutii de depozitare etajate. Acest lucru te va ajuta să profiți la maximum de adâncimea dulapului.
  • Alege un set de vase de gătit compact. Se stivuiește mai bine nu numai pe rafturi, ci și în mașina de spălat vase.
  • Nu-ți fie teamă să foloseștu plasticul uneori! În unele cazuri, utilizarea sa este mai igienică, ceea ce este valabil mai ales pentru tocătoare. Asigură-te că ustensilele din plastic sunt sigure pentru folosirea în mașina de spălat vase sau în cuptorul cu microunde și au certificare BPA free (fără BPA).
  • Nu pune niciodată ustensilele din lemn în mașina de spălat vase! Asigură-te că întotdeauna le usuci bine și că le oferi un tratament de suprafață, cum ar fi uleiul de măsline.
  • Păstrează tocătoare pentru prepararea cărnii și a legumelor. Ideal ar fi să le folosești pe cele din plastic pentru prepararea cărnii.

În camera copiilor pedomină culorile discrete și decorul uniform din lemn.

În camera copiilor pedomină culorile discrete și decorul uniform din lemn.

Rafturile oferă spațiu pentru a expune jucăriile preferate.

Rafturile oferă spațiu pentru a expune jucăriile preferate.

Ce folosești ca sursă de inspirație atunci când decorezi apartamentul?

Sunt inspirată de multe branduri, arhitecți și artiști pe care îi urmăresc. Cu social media și presiunea de a împărtăși tot cu ceilalți, accesul la inspirație este foarte ușor. Așadar, salvez continuu imagini și mă întreb dacă o soluție similară ar putea fi folosită în casa mea. Dar, de obicei, vin cu una diferită, de obicei și mai greu de implementat. Și de aceea totul durează atât de mult. (râde) O parte din mobilier îl proiectez chiar eu.

Este important să te simți confortabil acasă. Iar obiectele cu care ne înconjurăm contribuie la acest lucru.
Ce-ți vine în minte când spui „acasă"?

Familie și siguranță. Acasă este cel mai important loc pentru mine. Ultimii ani au arătat tuturor cât de important este să ne simțim bine acasă. Iar obiectele cu care ne înconjurăm contribuie la acest lucru. Nu este de mirare, așadar, că multe locuințe s-au concentrat pe tot felul de design interior în ultimii ani. Stilul de viață s-a schimbat și noi răspundem la el. Ceea ce este un lucru bun.

Camera copiilor are, de asemenea, diferite tipuri de iluminat - de la spoturi la decorațiuni.

Amplasarea mesei în fața unei ferestre asigură multă lumină naturală.

Sfaturi Bonami despre cum să rezolvi spațiul de depozitare în camera copiilor

  • Amenajează camera copilului având în vedere ca fiecare obiec să aibă propriul spațiu de depozitare.
  • Din când în când, fă o „trecere în revistă” a camerei împreună cu copiii tăi. Discutați împreună despre ce jucării nu mai folosesc și care i-ar putea face fericiți copiii mai nevoiași. În același timp, fă loc în camera lor pentru jucăriile noi pe care le poate aduce Moș Crăciun.
  • Folosește cu înțelepciune cutiile de depozitare pentru jucări și rafturi deschise. Schimbă jucăriile expuse din când în când.

  • Sortarea jucăriilor în secțiuni în funcție de culoare va ajuta, de asemenea, la ordine. Pe lângă faptul că vor fi mai ușor de găsit, acest lucru va elimina și „explozia de culori” de pe rafturi.
  • Profită de dulapurile pentru copii până la tavan. Depozitează valizele sau hainele de sezon pe cele mai înalte rafturi. Depozitează celelalte haine și piesele de uz zilnic într-un mod care să le țină la îndemână și să dezvolte independența copilului tău.

  • Pentru un spațiu de depozitare suplimentar, folosește sertare de depozitare sub pat sau organizatoare suspendate textile.

Formele rotunjite și modelele de pe gresie oferă băii o notă de lux.

Există ceva ți-a făcut munca mai ușoară a în casă?

Am găsit o modalitate de a muta zona de spălat din spațiul micuț de sub scări în baia copiilor, astfel încât să mă pot ocupa de distribuirea rufelor la un singur etaj și să nu mai trebuiască să alerg în sus și în jos cu coșuri de rufe. Este un fel de centru de comandă al meu, unde pot împături și distribui rufele în dulapuri. În acest fel, la parter nu se acumulează praf sau dezordine.

Am găsit o modalitate de a muta zona de spălat din spațiul micuț de sub scări în baia copiilor, astfel încât să mă pot ocupa de distribuirea rufelor la un singur etaj
Ce părere ai despre tendința de a ascunde mașina de spălat și uscătorul în dulapuri?

Este cu siguranță o soluție foarte estetică, dar nu este practică. Mașina de spălat trebuie să fie uscată perfect după fiecare spălare pentru a preveni formarea mucegaiului. De aceea, nu vă recomand să o ascundeți într-un dulap.

Baia mobilată simplu este înveselită de accesorii în culori pastelate.

Baia mobilată simplu este înveselită de accesorii în culori pastelate.

Materialele naturale sunt prezente și în baie - un halat de baie din in și o perie din bambus.

Materialele naturale sunt prezente și în baie - un halat de baie din in și o perie din bambus.

Sfaturi Bonami despre cum să organizezi și să rezolvi problema spațiului de depozitare în baie

  • Pentru ca baia să pară organizată, încearcă să ascunzi cât mai multe produse de înfrumusețare în dulapuri care pot fi închise cu cheie.
  • Păstrează în baie doar ceea ce folosești. Păstrează o rezervă de prosoape sau de hârtie igienică în camerele cu umiditate mai scăzută.
  • Deși o oglindă rotundă mare deasupra chiuvetei arată foarte elegant și la modă, gândește-te dacă un dulap cu uși și oglindă ar fi mai potrivit. Acesta înlocuiește oglinda și oferă, de asemenea, un spațiu de depozitare suplimentar în care poți ascunde lucruri precum prosoapele.
  • Dulapurile de baie nu ar trebui să fie prea adânci, astfel încât să poți vedea produsele din rândul din spate. Folosirea organizatoarelor cu trepte în baie este, de asemenea, potrivită.
  • Nu uita de dulapurile de baie sub chiuvetă, care oferă din nou spațiu de depozitare suplimentar. Nu subestima opțiunea suspendată, care oferă o senzație mai aerisită.

  • Pentru a păstra sertarele în perfectă ordine, separatoarele sau organizatoarele din plastic vor fi de ajutor.
  • Pe etajere și rafturi deschise, împarte spațiul cu coșuri sau cutii de depozitare.
  • În spațiile mici, folosește cât mai mult posibil înălțimea camerei. Cârligele sau organizatoarele agățate pe uși pot fi folosite pentru a pune halate de baie sau prosoape.
  • Dacă nu poți găuri peretele, folosește suporturi cu ventuză.

O ramă de tablou, ghivece de flori și o iluminare interesantă sunt suficiente pentru un decor spectaculos.

Designul minimalist al veiozei combină funcționalitatea cu estetica.

Ce sfat le-ai da celor care se confruntă cu un tip de locuință similar?

Fi-ți răbdători. Chiar dacă spațiul pare neterminat, faceți din el o prioritate. Uneori, interiorul „va arăta” singur de ce are nevoie - unde să adăugați spațiu de depozitare, de exemplu, sau unde să iluminați un colț întunecat.

Mai multe sfaturi de la Lucie despre cum să-ți amenajezi casa

  • Lasă spațiu să „respire”, nu-ți fie teamă să faci o schimbare.
  • Alege mobilierul într-un singur decor din lemn, întregul arată apoi armonios.
  • Alege accesorii în culori neutre, acestea se vor uza mult mai târziu.
  • Dacă este posibil, apelează la serviciile unui designer sau ale unui arhitect pentru a proiecta un spațiu personalizat și pentru a te ajuta să amenajezi interiorul cu bun gust și practic. Acest lucru te va scuti nu numai de bătăi de cap, ci și de probleme financiare.