Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Living în stilul mid-century modern: moda mobilierului din secolul trecut se întoarce

Stilul mid-century modern revine în atenția iubitorilor de design interior, fiind piatra de temelie a unei locuințe moderne bazată în special pe linii simple, combinații de culori neutre și accentuate, alături de o varietate de materiale. Șarmul său aduce, de altfel, o parte din bucuria și relaxarea perioadei postbelice.
Ca să-ți creezi un living într-un astfel de stil poți arunca o privire la târgurile de antichități sau să te inspiri din locuințele generațiilor mai în vârstă din familie. Combinația dintre piesele de mobilier retro și accesoriile moderne este una spectaculoasă și va transforma interiorul în ceva de-a dreptul special.

Când stilul retro se întâlnește cu cel modern

La stilul mid-century, piesele de mobilier amintesc, în special, de perioada mijlocului secolului trecut. Un fotoliu ca cel al bunicii de când era tânără, o comodă cu picioare înalte în care mamele noastre își ascundeau micile secrete sau o lustră maiestuoasă care lumina nenumăratele evenimente importante și petrecerile din familie... ah, ce vremuri minunate!

Dacă ai o piesă solitaire al cărei aspect este puțin uzat, o poți readuce la „viață” sub forma unei tapițerii noi sau vopsirea într-o culoare nouă. Combinând anumite elemente moderne, o paletă de culori plăcute și accente de auriu strălucitor, poți crea un living în care amintirile nostalgice se împletesc cu o abordare tinerească a vieții.

O măsuță auxiliară

poate servi drept bar pentru acasă, mică bibliotecă sau chiar suport pentru ghivece de flori.

Secretul constă în detaliile distinctive

Felul în care accesoriile sunt alese spune foarte multe despre proprietarul unei locuințe. Colecționarilor pasionați de muzică nu le vor lipsi un pick-up, în timp ce iubitorii de artă vor opta pentru un stil ce include artă abstractă cu linii clare și culori luminoase.

Covoarele orientale și cu elemente grafice, corpurile de iluminat mari și pernele realizate din diverse materiale ajută la crearea unui living armonios.

O cameră retro

Ții minte ce grijă aveau bunicile și mătușile noastre de multitudinea de plante pe care le aveau în casă? Îți poți lua chiar și tu un ficus mare, o mușcată sau orice altă plantă. O mică junglă urbană face interiorul să arate mai cozy și în același timp purifică aerul.

Le poți găsi locul pe rafturi, comodă sau chiar și pe suporturi suspendate. În orice caz, se vor potrivi oriunde.

Sfat de încheiere

Un sfat de încheiere ar fi să ai grijă să ții cont de regula „cu cât mai puțin, cu atât mai bine”. În caz contrar, nu vei face decât să obții un aspect ca de muzeu. Dacă ai, totuși, o piesă veche pe care dorești să o pui în locuință, încearcă să îi oferi un aspect mai nou. Va fi o piesă unică, iar interiorul va arăta de-a dreptul distinctiv.

Cauți mai multă inspirație pentru living?