15% reducere folosind codul FEBRUARIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Transformarea camerei de oaspeți de la cabană

Când Marta Jandová a cumpărat o căsuță la țară, a vrut ca întreaga ei familie să se adune acolo. A decis să creeze treptat un mediu confortabil și primitor în care să se relaxeze și să se bucure de compania prietenilor și a familie. Camera de oaspeți a fost prima care a primit o haină nouă.

Inspiră-te din makeover-ul camerei din casa de vacanță a familiei Janda, realizată de designerii de la Bonami.

Martina, Alice și Marta au decis să se inspire.

Au pornit pe Pinterest, au urmărit conturi de Instagram axate pe designul de interior și au vizitat magazine de antichități. Apoi au apelat la designerul Klára Němečková cu o idee clară despre cum ar trebui să arate camera de oaspeți.

Au vrut să lumineze camera și să o decoreze într-un stil inspirat de Provence - așa că lemnul, patina și culoarea turquoise preferată a Martei erau obligatorii.

Camera de oaspeți înainte de transformare

Designerul Bonami a folosit această nuanță pe mai multe elemente. Pe lângă canapeaua pe care și-a dorit-o Marta, turcoazul a apărut pe decorațiuni, textile și mobilier.

Sarcina de a revopsi dulapul antic și fereastra cu albastru a fost preluată în cele din urmă de partea doamnelor din familia Janda.

Grație combinației cu culori deschise și accesorii naturale, camera de oaspeți are un aspect proaspăt și aerisit.

Camera de oaspeți după transformare

Ne-am bazat 100% pe designerul Bonami, Klara, cu care a fost o plăcere să lucrăm. Toți cei din echipa Bonami au fost extraordinari și ne-au inspirat cu ideile lor - cum ar fi regula de trei, accesoriile de styling, stivuirea pernelor, sau o mulțime de alte lucruri mici la care nu te-ai gândi în mod normal, dar care joacă un rol important în rezultatul final.

Marta Jandová, proprietara cabanei

Klára Němečková despre transformare: stilul rustic include și utilizarea mobilierului vechi

Familia Janda și-a dorit să amenajeze camera de oaspeți de la cabană astfel încât să poată nu numai să găzduiască confortabil până la patru persoane, ci și să fie ușor de păstrat în ordine.

Cum a făcut față acestor cerințe și ce a fost cel mai important în crearea spațiului? Autorul designului, Klára Němečková, dezvăluie acest lucru în următorul interviu.Ce stil ați ales tu și Marta pentru acest spațiu și de ce?

Cu respect pentru locul și tipul de locuință, am rămas la stilul rustic. Prin urmare, am păstrat unele dintre piesele de mobilier mai vechi. Mi-au arătat și o canapea de care se îndrăgostiseră deja înainte de întâlnirea noastră. A fost elementul de la care s-a pornit întregul proiect de design interior.

Apoi am avut, mai mult sau mai puțin, mână liberă. Dar, întrucât ideile noastre se potriveau în aproape totul, a fost ușor să le îndeplinesc dorințele. Pe scurt, este grozav când „ești pe aceeași lungime de undă" cu clientul.

Te-a limitat în vreun fel amenajarea camerei?

Camera este destul de generoasă, astfel încât să încapă tot ce aveam nevoie - inclusiv spațiu de depozitare și o canapea extensibilă. Chiar și atunci când canapeaua este extinsă și transformată în pat, camera este destul de spațioașă.

Cât timp a durat de la prima întâlnire până la implementarea finală?

Am avut prima noastră întâlnire online în luna mai, în timpul căreia ne-am împărtășit ideile și posibilitățile. Fetele din famila Janda mi-au împărtășit un plan și fotografii ale spațiului. În următoarele două săptămâni, am discutat deja despre designul finit, inclusiv o listă cu toate produsele și sfaturi pentru finalizare. Astfel, în aproximativ două luni, camera de oaspeți a fost gata pentru prima vizită.

Cum ați ales paleta de culori și materialele?

Singura cerință asupra căreia clienții au insistat a fost culoarea turcoaz. Am încercat doar să o „îmblânzesc" ușor cu tonuri mai saturate și crem.

În același timp, am încercat să folosesc mai ales materiale naturale, în special in și bumbac. Pentru o căsuță și pentru interioarele cu un stil similar, perdelele de in sunt ideale.

Cum ați ales corpurile de iluminat și accesoriile?

Iluminatul din tavan era un dat, așa că am schimbat doar candelabrul. Am ales unul care să nu atragă atenția asupra sa. Totuși, am folosit veioze mai proeminente.

Am completat apoi interiorul cu decorațiuni funcționale, pe care le-am combinat cu „comori” găsite în podul casei.

Care parte a camerei a fost cea mai importantă și a necesitat cea mai mare atenție?

Din punct de vedere funcțional, era cu siguranță patul. Am presupus că și măsuța de cafea de lângă canapeaua extensibilă va fi folosită foarte mult. Personal, m-aș gândi totuși la un pervaz pe măsură. Îmi imaginez că s-ar putea sta pe el cu o ceașcă de cafea în mână. Inițial, plănuisem să aplicăm o ramă decorativă pe peretele din spatele tăbliei de pat, dar până la urmă nu s-a mai făcut.

A existat un element pe care l-ați folosit pentru a modela întregul spațiu?

Mă bucur foarte mult că am păstrat șifonierul original. Fetele l-au vopsit și arată minunat. Fereastra originală a primit un nou strat de vopsea. Asta îți dorești la o casă de vacanță. Atunci când este completată cu piesele de mobilier potrivite, cum ar fi o masă consolă pentru a adăuga și mai multă atenție asupra ferestrei, este o bucurie.

Proprietarii ți-au stabilit niște limite pe care să le respecți sau ai avut mână liberă?

Canapeaua albastră. Asta e tot. (râde) Uneori, Marta îmi trimitea lucruri care îi plăceau sau care o interesau. Ceea ce este grozav. Dar, în rest, am avut mână liberă.