20% reducere sau mai mult înainte de Crăciun la 10 000+ de produse | Cumpără mai ieftin →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să organizezi biblioteca ca un profesionist

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

O bibliotecă este imperios necesară și nu trebuie să lipsească din nicio casă. Nu numai că dezvăluie multe despre cel care o deține și stilul său de viață, dar însăși ea este un fel de operă de artă. Mai mult decât atât, o bibliotecă bine organizată te îndeamnă să-i răsfoiești capodoperele sau să te uiți printre diferite piese pe care le-ai colecționat de-a lungul timpului.

Iată cum să faci ca biblioteca ta să arate ca și cum un designer de interior a fost implicat în aranjarea ei.

Imagine de ansamblu

Alege pentru biblioteca ta obiectele preferate care te fac fericit - cărți, lumânări, vaze, tablouri sau orice altceva ce îți aduce zâmbetul pe buze.

Pentru a-ți face o idee despre modul în care piesele se vor potrivi între ele în ceea ce privește stilul și culoarea, întinde-le mai întâi pe podea.

Sortează inteligent

Mai întâi, stabilește un mic plan - de exemplu, așază-le după culoarea coperților. Poți crea atât secțiuni monocrome, cât și secțiuni "curcubeu". Cu toate acestea, dacă aranjezi cărțile în funcție de subiect, găsirea unei cărți va fi mai ușoară.

De asemenea, decide cum vei aranja secțiunile. De exemplu, cărțile cu teme despre creativitate vor arăta cel mai bine alături de cărți de artă sau de poezie.

Aranjează corect

Poți expune cărțile în diferite moduri. O metodă inedită este să le așezi cu cotorul la interior și deschiderea la exterior. Dacă este necesar, folosește opritoare, care pot fi de asemenea piese de decor foarte interesante și foarte utile.

O altă opțiune este să stivuiești cărțile pe orizontală. Cărțile de dimensiuni diferite arată din nou bine dacă le așezi una în spatele celeilalte, cele mici în fața celor mari.

O carte cu o copertă frumoasă merită mai multă atenție. Prin urmare, expune-o ca pe o mică operă de artă.

Sfatul Bonami: Dacă paginile cărților sunt prea colorate și distrag atenția, întoarce cărțile cu cotorul spre exterior.

Decorează inteligent și cu gust

Umple spațiile libere cu accesorii.

 • Opritoare de cărți creative
 • Poți folosi statuete, boluri, vaze sau lumânări ca și opritoare. Acestea conferă stabilitate cărților și atrag atenția asupra lor.

 • Un accent distinctiv
 • Pune accentul pe un obiect interesant, cum ar fi un tablou, o floare sau o vază. Pentru a oferi și mai mult stil decorului, adaugă câteva mici decorațiuni pe laterale.

 • Diverse texturi
 • Decorul va fi cu atât mai atrăgător dacă adaugi elemente naturale, cum ar fi piatra, lemnul sau sticla. Accesoriile metalice în negru, auriu sau cupru adaugă o notă de lux.

 • Iluminat
 • Iluminatul cu ajutorul spoturilor creează o atmosferă impresionantă și pune în evidență foarte bine anumite părți ale bibliotecii.

  Decor aerisit

  Când amplasezi cărțile așază-le atât pe înălțimi diferite, cât și în ordinea volumelor, toate pe același raft.

  Dacă ai piese înalte pe o parte a bibliotecii, aranjează obiectele mai mult pe orizontală pe restul raftului. Lasă câteva spații necompletate, întregul decor va arăta mai aerisit.

  Un vibe de perspectivă

  O combinație de trei piese va arăta întotdeauna bine, pentru că poate crea un vibe de perspectivă. Pentru a da bine, plasează un obiect de mici dimensiuni între alte două obiecte mai înalte.

  Spre exemplu, amplasează o statuetă în stânga, un sfeșnic mic în mijloc și un difuzor de parfum puțin mai înalt în dreapta acestora.