Reducere 15% folosind codul PRIMAVARA15 | Doar până la miezul nopții →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum amenajezi un apartament de închiriat

Andrej Mokoš
Andrej Mokoš
Bonami Blogger

A locui singur este o etapă importantă în viața unei persoane. Cei mai mulți se orientează mai întâi către piața de închiriere înainte de a-și cumpăra propria locuință. Dacă ești proprietarul unui apartament de investiție, încearcă să creezi pentru chiriașii tăi un mediu în care aceștia să se simtă ca în propriul cuib.

Influencerul din Slovacia Katka Jakeš îți oferă sfaturi practice de amenajare ca locuința ta să fie fermecătoare pentru tine și cei care locuiesc în ea.

Mobilier fără vârstă

Regula de bază pentru amenajarea unui apartament de investiție este de a alege un mobilier care să reziste diferitelor trenduri de design. Caracterul versatil se va potrivi preferințelor majorității chiriașilor, permițându-le acestora să se concentreze apoi pe animarea și personalizarea spațiului cu mici accesorii și decorațiuni.

Mizează pe minimalism, datorită căruia, în ciuda spațiului mai mic, apartamentul are un aspect curat și ordonat. De asemenea, te poți inspira din stilul japonez, care se bazează pe regula „less is more". Acesta pune accentul pe simplitate și pe variabilitatea pieselor individuale care pot fi adaptate la cerințele locuitorilor apartamentului.

O soluție excelentă este o canapea modulară, care asigură mai multă flexibilitate în funcție de spațiu și nevoi. Dacă vrei să fie folosită și pentru dormit, gândeste-te la o canapea extensibilă. Completează canapeaua cu măsuțe de cafea în set, care au avantajul manevrări ușoare și al versatilității de utilizare. Adaugă un covor și accesorii din materiale textile și chiriașii tăi se vor simți imediat ca acasă.

Bucătărie cu accent pe funcționalitate

Mai presus de toate, echipamentele de bucătărie trebuie să fie adecvate scopului și ușor de întreținut. O mulțime de spații de depozitare oferă chiriașilor un loc pentru propriile ustensile de bucătărie și le va permite să păstreze ordinea în încăpere.

În majoritatea apartamentelor moderne, bucătăria este conectată la zona de dining sau living. Prin urmare, aceasta ar trebui să reflecte caracterul general al locuinței. Repet, păstrează caracterul simplu atunci când alegi mobila de bucătărie. Dacă planul camerei îți permite, alege o bucătărie standard, gata făcută, care nu necesită să fie realizată la comandă și, prin urmare, nici o creștere a bugetului. De asemenea, are avantajul unei livrări mai rapide, dacă vrei să închiriezi apartamentul cât mai repede.

Paleta de culori și accesoriile de bucătărie

Atunci când alegi culorile, ține cont de faptul că nu toată lumea are aceleași gusturi. Nuanțele neutre sunt, prin urmare, alegerea ideală. Culori precum alb, bej, maro deschis sau gri nu numai că vor mări vizual bucătăria, dar îi vor da și un aspect organizat și curat.

Accesoriile, din contră, permit accente mai întunecate în interior, care abundă, de exemplu, în bucătăriile în stil industrial. O masă de dining neagră va accentua contrastul, iar scaunele cu picioare metalice vor crea impresia de un spațiu aerisit și elegant. Lustra, în același stil, nu va face decât să sublineze armonia.

Spațiu de depozitare multifuncțional

Un minimalist va aprecia, de asemenea, faptul că are un loc unde să își pună lucrurile personale. Dă-le locatarilor posibilitatea de a expune un suvenir din vacanță sau cărțile lor preferate. În acest fel, ei vor aduce propriul stil și caracter interiorului, ceea ce va face ca locuitul în chirie să fie mult mai plăcut pentru ei.

O bibliotecă sau o etajeră își va găsi cu siguranță utilitatea și va aduce cu ea o doză de confort. Alege un decor natural și o schemă de culori neutre pentru a face ca elementele individuale să iasă în evidență una de cealaltă. Nu uita să adaugi o comodă pentru a ascunde nimicurile care nu au nevoie să fie expuse spre admirație.

Dacă dorești să oferi chiriașului posibilitatea de a alege spațiul de depozitare sau dacă intenționezi să îl adaptezi în timp, sistemele de depozitare modulare sunt cele mai potrivite.

Estetică și dinamism cu ajutorul tablourilor

Pereții albi într-un apartament de închiriat sunt garanția că acesta va atrage un număr mai mare de chiriași interesați. În plus, sunt mai ușor de zugrăvit în timp și nu este nevoie de o anumită paletă de culori pentru a remedia mici imperfecțiuni.

Cu toate acestea, interiorul poate părea auster, motiv pentru care încearcă să îl înveselești cu câteva tablouri. Limitează-te în special la imagini vizuale subtile. Prea multe modele sau culori se pot întoarce împotriva ta și te pot face să te simți inconfortabil. Modelele geometrice sau simple cât și cele cu plante și flori sunt de obicei preferate.

Sfat Bonami: În cazul în care vrei să adaugi un aer trendy și stil spațiului, în loc să agăți tabloul, așază-l pe o comodă și sprijină-l de perete.

Încântați din prima clipă

Holul de intrare este primul contact pe care o persoană îl are cu apartamentul, dar adesea nu i se acordă foarte mare importanță în amenajare. Uimește-ți potențialii chiriași de îndată ce trec pragul locuinței și vor avea o stare pozitivă. Scopul este de a le arăta că spațiul este bine pus la punct, până la ultimele detalii.

Un cuier sau un șifonier va arăta mult mai bine decât o simplă agățătoare în perete. Prezența unui pantofar va ajuta, de asemenea, la o mai bună organizare a lucrurilor, ascunzând astfel o mulțime de pantofi în holul de la intrare. Un puf practic asigură un confort mai mare atunci când se încălță, iar o oglindă este mereu de folos.

Nu uita să asortezi holul la culorile și designul din restul casei, astfel încât să arate ca o parte integrantă a apartamentului. Dacă holul este prea înghesuit și întunecat, un iluminat bine ales va fi salvatorul său. Aceasta va compensa dimensiunea sa.

Creează sentimentul de „acasă”

Felul în care ne simțim și ne regăsim într-un anumit loc ne influențează decizia. Nu doar mobilierul și dimensiunea camerelor determină modul în care persoana interesată percepe interiorul.

Atmosfera perfectă este creată cu mici detalii care îl fac să se simtă binevenit în apartament pe posibilul chiriaș. Un miros plăcut, răspândit în întreaga locuință, este foarte important. Fie că alegem o lumânare parfumată sau un difuzor de arome, evităm parfumurile prea grele și intense, care s-ar putea să nu se potrivească tuturor. Orientează-te, în schimb, către o esență mai puțin pronunțată de bumbac sau citrice. Nu exagerăm cu decorațiunile personale, lăsăm la latitudinea chiriașului să completeze locuința în funcție de preferințele sale. Cu toate acestea, o vază din ceramică sau o plantă artificială, care nu necesită nicio atenție, vor fi pe placul tuturor.