15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Locuință confortabilă inspirată de stilul scandinav

Interioarele în alb și negru nu sunt deloc plictisitoare. Această garsonieră din centrul Pragăi te va convinge de acest lucru. Este spațiul perfect pentru un cuplu tânăr și cele două pisici - Kobliha și Bábovka - chiar și dacă are doar câțiva metri pătrați.

Inspiră-te din modul de amenajare ales de Ksenia, manager la Bonami, și descoperă sfaturile ei despre cum să trăiești în stil scandinav.

Locație:
Praga

Tip:
garsonieră

Suprafață:
43 m²

De câți ani locuiți aici și de cât timp ați mobilat apartamentul?

Locuim aici de aproximativ un an, iar mobilarea apartamentului a fost destul de rapidă. Am comandat totul în avans, așa că în ziua mutării nu am făcut decât să așteptăm curierii și să despachetăm cutiile.

Vreau să mă simt bine în casa mea, așa că mă asigur că piesele individuale funcționează bine împreună.
Ce criterii ați folosit atunci când ați ales mobilierul și accesoriile?

Într-un apartament mic, fiecare centimetru contează, așa că spațiul de depozitare, funcționalitatea și prețul au jucat un rol important și aici. Dar, bineînțeles, a fost, de asemenea, o chestiune de stil. Vreau să mă simt bine în casa mea, așa că mă asigur că piesele individuale funcționează bine împreună.

Bucătăria este dominată de alb și culoarea lemnului natural

Coșurile de depozitare din iarbă de mare ajută la păstrarea rafturilor ordonate.

Care este obiectul preferat pe care îl iei cu tine oriunde te-ai muta?

Aparatul de cafea se mută întotdeauna cu mine. (Râde) Ultima dată când m-am mutat, nu am putut renunța nici la crenguțele cu flori de bumbac. Soțul meu s-a mirat, dar mie chiar îmi plac. (râde)

Petrec mult timp în bucătărie în weekend, îmi place să prepar brunch-ul aici.
Unde în apartament îți petreci cel mai mult timp și de ce?

Petrec mult timp în bucătărie în weekend, îmi place să prepar brunch-ul aici. În apartamentul anterior, bucătăria nu era la fel de frumoasă, așa că mergeam la cafenele pentru brunch. Dar acum, am cafeneaua la mine acasă. În sfârșit. De aceea, ne bucurăm de momentele în care putem sta aici ore întregi cu o cafea bună și mâncare bună și nu ne grăbim nicăieri.

Există și un set minimalist de cafea

Scaunele diferite combinate arată șic. Ksenia a ales albul pentru scaune, dar și câte un design diferit pentru fiecare.

Cum ți-ai descrie casa?

O locuință în stil scandinav în alb și negru. Design simplu și sensibil. Fiecare piesă are un scop sau o funcție.

Respect regula de bază, și anume să aleg trei culori pe care apoi să le pot combina.
Ții cont de regulile de amenajare?

Respect regula de bază, și anume să aleg trei culori pe care apoi să le pot combina și completa. Pentru mine este vorba de negru, alb și culoarea lemnului natural. Stilul scandinav mi se potrivește cel mai bine, indiferent dacă este sau nu la modă. Prietenii mei spun pentru că îmi decorez apartamentul în funcție de schema de culori a pisicii mele Kobliha (râde)

Vasele sunt din materiale naturale, cum ar fi ceramica, gresia și sticla.

Ksenie a creat modele interesante pe biscuiți.

Care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Cea mai mare provocare? Bugetul și soțul meu! El ar prefera să nu cheltuiască niciun ban pe mobilă (râde). Așa că am rezolvat problema prin planificarea detaliată a bugetului, prin selectarea atentă a pieselor și apoi i le-am prezentat mai atent.

Câteva dintre lucruri le-am ales imediat, în ideea că ar fi potrivite pentru propria noastră casă.
A mai existat și altceva care te-a limitat în afară de buget?

Câteva dintre lucruri le-am ales imediat, în ideea că ar fi potrivite pentru propria noastră casă. În mare parte, sunt piese de calitate de la Bonami. Dar le-am combinat și cu altele mai ieftine, pe care nu ne așteptăm să le folosim până la adânci bătrâneți. De fapt, le-ai putea împărți în piese cu șuruburi și piese fără șuruburi. (râde)

Doar lucrurile esențiale rămân pe blat - tocătorul, un ceainic și ustensile de bucătărie.

Sfaturile Bonami despre cum să amenajezi o bucătărie în stil scandinav

  • Alege culoarea dulapurilor de bucătărie în funcție de mărimea încăperii, pentru spațiile mai mici se va potrivi în special albul, care luminează și mărește optic încăperea. Pe de altă parte, într-o bucătărie spațioasă îți poți permite folosirea culorilor mai închise.
  • Pentru mobilierul de bucătărie în stil scandinav, rămâi la linii simple și curate.
  • Dacă vrei să acoperi pereții din spatele blatului, alege faianța clasică, deoarece nu se demodează.
  • Păstrează pe blatul de lucru doar lucrurile esențiale, tocătorul, un ceainic și, eventual, un suport cu lingurile de lemn.
  • Asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare în interiorul dulapurilor, care, împreună cu organizatoarele de bucătărie. te vor ajuta să păstrezi lucrurile în ordine.
  • Nu uita să alegi și accesorii realizate din materiale naturale. Încearcă inul, lemnul, gresia sau iuta pentru fața de masă, veselă sau cutii de depozitare.

Paleta de culori de bază în living - negru, gri și alb.

Pentru Ksenia, confortul și un mediu confortabil sunt sinonime ale casei.

Două pisici împart apartamentul cu tine. Ai adaptat spațiul și pentru nevoile lor?

După ce am cumpărat o pătură scumpă și pisicile au rupt-o în decurs de o lună, am decis să aleg doar accesorii din țesături cu fibre mai groase și scurte și covoare lavabile. Am acceptat, de asemenea, că longevitatea tuturor materialelor textile depinde în mod semnificativ de temperamentul pisicilor noastre.

O pătură pe canapea - simbolul confortului instantaneu.
Ce nu poate lipsi din casa ta?
O pătură pe canapea - simbolul confortului instantaneu. Și o iluminare plăcută. Noi preferăm o lumină caldă, așa că lumânările sunt obligatorii. Deoarece partenerul meu este un fan al celor mai noi tehnologii, folosim în principal becuri inteligente. Este amuzant când strigăm la Google să le aprindă pentru noi. (râde)
Ksenie își alege cu grijă decorațiunile. Broderia de pe raft, de exemplu, este „opera de artă ". Vaza neagră este un borcan revopsit.

Ksenie își alege cu grijă decorațiunile. Broderia de pe raft, de exemplu, este „opera de artă ". Vaza neagră este un borcan revopsit.

Unde găsești inspirația?

Mă inspir nu doar de pe profilurile de Instagram și canalele de YouTube dedicate designului interior, ci și din clasici, sub forma cărților Architectural Digest sau Kinofolk. Și, bineînțeles, de la Bonami, asta e un lucru de la sine înțeles. (râde)

Mă gândesc obsesiv la fiecare piesă timp de săptămâni întregi.
Faci cumpărături impulsiv?

Mă gândesc obsesiv la fiecare piesă timp de săptămâni întregi, dacă merită să o cumpăr sau nu. Cu siguranță nu sunt o cumpărătoare spontană.

Plantele de interior își au locul într-un apartament cu pisici. Trebuie doar să alegi unele care nu sunt otrăvitoare.

Plantele de interior își au locul într-un apartament cu pisici. Trebuie doar să alegi unele care nu sunt otrăvitoare.

Fotografiile de pe Istagram ale Kseniei convertite în format offline au creat o galerie de imagini atrăgătoare deasupra comodei.

Fotografiile de pe Istagram ale Kseniei convertite în format offline au creat o galerie de imagini atrăgătoare deasupra comodei.

Expui obiectele care au o legătură cu o experiență sau o amintire?

Am șase fotografii deasupra comodei din călătoriile cu partenerul meu. Am vrut niște peisaje neutre și, în același timp, ceva care să aibă o semnificație pentru noi. Așa că am trecut prin Instagram-ul meu, am ales câteva fotografii și le-am imprimat în alb-negru.

Chiar și piesele mai ieftine pot fi folosite pentru a alcătui un spațiu de locuit primitor
Ce sfat le-ai da celor care abordează un tip de living similar?

Nu spune: "Voi aștepta să îmi cumpăr propria locuință. Voi cumpăra ceva ieftin deocamdată, indiferent dacă se potrivește sau nu". Alege totul cu atenție deoarece și piesele mai ieftine pot fi folosite pentru a crea un spațiu de locuit în care să te simți bine, acum și aici.

Textilele din fibre scurte sunt deosebit de practice atunci când locuiți cu pisici.

Sfaturi Bonami despre cum să amenajezi un living în stil scandinav

  • Alege mai întâi o paletă de culori de bază formată din trei nuanțe. Tonurile neutre și cele pământii sunt cele mai potrivite.
  • Poți obține o impresie armonioasă dacă respecți un raport 60:30:10 în distribuția culorilor în spațiu.
  • Pentru a înveseli camera, alege comode sau mese de culoare albă.
  • Alege mobilier în stil scandinav, care se caracterizează prin forme simple și materiale naturale.
  • Folosește veioze și lampadare pentru a ilumina colțurile încăperii. Alege lumina caldă, care relaxează
  • Dintr-un living în stil scandinav nu ar trebui să lipsească pernele, pătura, un covor sau o blană pentru a-l face confortabil.
  • Alege modele de țesături foarte simple sau grafice pentru a anima piesele monocromatice.
  • Rămâi la stilul scandinav și atunci când vine vorba de decorațiuni. Imprimeurile minimaliste înrămate pe care le așezi cu dezinvoltură pe un raft sau pe o comodă vor arăta foarte bine.

Ksenia a respectat regula de trei încercată și testată atunci când a creat natura moartă de pe comodă.

Fotoliul subtil Spaghetti de la Kare Design este popular pentru confortul său.

Ai un preferat?

Cu siguranță, fotoliul Spaghetti de la Kare Design. Este o piesă retro incredibilă și este super confortabil, chiar dacă adesea vizitatorii nu mă cred la început. Doar că de multe ori mă cert pentru el cu Kobliha, căreia îi place să doarmă în el.

Există ceva ce ai schimba în apartamentul tău?

Dacă apartamentul era al nostru, aș fi optat pentru dulapuri încorporate și un pat mai bun. Un somn bun este esențial. De aceea nu ne-am zgârcit când am cumpărat o saltea de calitate. Și a fost o alegere excelentă.

Într-un apartament relativ mic, a fost necesar să împărțim spațiul în diferite zone funcționale.

De exemplu, plasarea covorului în zona de intrare a ajutat la separarea vizuală a „holului" de bucătărie. Am separat dormitorul de zona de living cu o bibliotecă. Datorită faptului că apartamentul este luminos, avem multă lumină în ambele părți ale camerei.

Dormitorul este, de asemenea, parte din camera de zi. Prin urmare, biblioteca servește nu doar ca spațiu de depozitare, ci și ca paravan.

Sfaturi Bonami despre cum să amenajezi un dormitor în stil scandinav

  • Pentru un dormitor în stil scandinav, din nou, concentrează-te mai întâi pe culori. În special, nuanțele de maro combinate cu bej și alb creează o impresie liniștitoare.
  • Evită paturile voluminoase, alege în schimb o structură simplă, de preferință din lemn, și o saltea de calitate.
  • Materialele naturale în dormitor! În timp ce lenjeria de pat din in sau bumbac va fi deosebit de utilă în special vara, iarna poți alege microplușul sau flanela.
  • Stratificarea este importantă. Pe lângă o cuvertură poți acoperi patul și cu o blană, de exemplu.
  • Evită colectoarele de praf inutile, în schimb, lumânările parfumate ajută la relaxarea corpului și a minții.

Camera de zi include o zonă de lucru.

Amplasarea biroului lângă fereastră a asigurat multă lumină naturală.

Ce nu ar trebui să lipsească casei tale?

După experiența Covid, consider că a avea un colț de lucru în apartament este o necesitate absolută. Nu trebuie să lipsească un scaun de birou confortabil și un monitor mare.

După experiența Covid, consider că a avea un colț de lucru în apartament este o necesitate absolută.
A fost dificil să ai biroul în living?

Nu suntem, cu siguranță, nici primii și nici ultimii care procedează astfel, dar noi am ales în mod deliberat un birou cu un monitor mare în fața canapelei. Îl folosim în locul televizorului și ne uităm la filme seara, un fel de doi în unu.

Agendele și planificatoarele sunt instrumente esențiale pentru programarea sarcinilor de lucru.

Dacă ai avea un buget nelimitat, ce ai achiziționa pentru apartamentul tău?

Totul de la Emko! Îmi place stilul lor retro, cu colțuri rotunjite și picioare rotunde. Iar pentru apartamentul meu mi-ar plăcea o canapea din piele reciclată de la Scandic. Nu numai că este drăguță, dar este și mai practică în ceea ce privește întreținerea.

În schimb, dacă ai avea doar 20.000 de euro pentru a-ți mobila livingul, în ce ai investi?
Cu siguranță pentru canapea. Este centrul livingului, unde stă familia, unde se așează vizitatorii și unde dorm pisicile.
Pentru a vedea dacă piesele se potrivesc între ele, fă o prezentare powerpoint.
Mai multe sfaturi de la Ksenia despre cum să amenajezi un apartament de închiriat

  • Nu te gândi doar dacă piesele în sine sunt frumoase, ci dacă se potrivesc între ele. Creează un moodboard folosind o prezentare powerpoint și insertează fotografiile pieselor selectate. Chiar și acest lucru va dezvălui deja eventualele greșeli.
  • Nu amâna să ai o casă frumoasă până mai târziu.
  • Nu ezita să investești în mobilier de calitate. Îl folosești în fiecare zi, la fel ca și telefonul mobil, pe care de asemenea îl alegi de obicei cu grijă.
  • Dacă ai pisici, alege vaze și decorațiuni grele. Pisicile nu le vor răsturna atât de ușor.