15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Două bugete diferite, dar un aspect similar în living

Răsfoiești reviste de lifestyle, admiri la nesfârșit interioarele frumoase și îți dorești să arate la fel și în casa ta? Ai ajuns unde trebuie. Nu-i imposibil să te bucuri de o astfel de casă - trebuie doar să urmezi câteva reguli.

Inspiră-te din următoarele două variante de living cu bugete diferite și alege-o pe a ta!

Versiunea standard

Versiunea premium

Versiunea standard

Mobilier de living pentru cei care caută un raport bun calitate-preț.

Mobilier și corpuri de iluminat: 6 811 Lei

Preț total: 8 047 Lei

Prețurile indicate sunt valabile începând cu 1 februarie 2024.

Versiunea premium

Produse pentru living pentru cei care apreciază materialele de calitate superioară, manopera și designul sofisticat.

Mobilier și corpuri de iluminat: 15 526 Lei

Preț total: 17 667 Lei

Versiunea standard

Versiunea premium

Setează paleta de culori și materiale

Cel mai important pas atunci când lucrezi cu o paletă de culori în interior este să o alegi pe cea cu niște culori care se asortează între ele. Poți alege dintr-o varietate de raporturi de culori, inclusiv o paletă monocromatică.

Ce raport de culori să alegi depinde de stilul și scopul interiorului. Dacă dorești să vezi interiorul ca un întreg, combină mai multe nuanțe neutre. Dacă vrei ca anumite elemente din interior să iasă în evidență, optează pentru culori contrastante.

Raportul ideal de culori este 60/30/10, ceea ce înseamnă că 60% reprezintă culoarea principală, a doua culoare 30% și a treia culoare 10%. Această distribuție a culorilor creează un anumit efect dinamic și armonios.

În ambele noastre cazuri domină bejul, completat de decorul din lemn deschis. Ultima parte a paletei de culori este o combinație de nuanță de teracotă și albastru închis.

Versiunea standard

Versiunea premium

Alege o canapea care poate rezista la trendurile schimbătoare

Alege mobilierul ținând cont de paleta de culori și, în plus, concentează-te pe manoperă și design. Nu vei da niciodată greș dacă te vei rezuma la forme, linii și contururi simple.

De exemplu, cum e canapeaua Miuform Charming Charlie cu buzunare laterale practice sau a canapeaua Windsor & Co Sofas Neso. Tapițeria sa din țesătură densă previne absorbția lichidelor vărsate și este rezistentă la abraziune, ceea ce reduce semnificativ riscul de deteriorare. De fapt, materialul este acoperit cu un strat protector special care blochează eficient pătrunderea murdăriei. Acest lucru permite îndepărtarea petelor fără utilizarea de agenți de curățare. Astfel, piesele acestui brand franțuzesc devin comori care-ți vor aduce bucurie timp de mulți ani.

Sfat Bonami: Creează moodboards

Pentru a te asigura că elementele individuale din interior se potrivesc între ele, creează un moodboard în powerpoint, de exemplu. Așază imaginile de produs descărcate pe un fundal alb. Acest lucru facilitează verificarea faptului că mobilierul, decorațiunile și textilele funcționează în armonie.

Dispune mobilierul într-un mod echilibrat și simetric, ținând cont de amenajare. Un plan simplu al etajului poate fi, de asemenea, de ajutor. Poți decupa mobilierul din hârtie la scală mai mică pentru a încerca diferite opțiuni de dispunere.

Nu uita: cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Așa că nu încerca să copleșești interiorul cu mobilier. În schimb, asigură-te că există întotdeauna suficient spațiu pentru a te deplasa. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, la crearea unei senzații de aerisire.

Versiunea standard

Versiunea premium

Asigură-te că ai iluminare suficientă

Pentru a schimba cât mai mult posibil atmosfera din living, folosește diferite tipuri de lumini. Pe lângă o lustră cu lumini puternice pentru a înlocui lumina soarelui în timpul iernii, folosește spoturi.

Alege lampadare care permit setări diferite pentru citirea unei cărți, iluminarea unui element interesant din cameră sau ca iluminare de ambianță. Cu cât fasciculul este mai îngust, cu atât îl poți orienta mai precis.

Din moment ce designerii recomandă 20 de wați pe metru pătrat în camera de zi, optează pentru mai multe corpuri de iluminat.

Ține cont de cerințele estetice. Lampadarele atrag atenția asupra lor, iar forma lor poate înălța interiorul sau, dimpotrivă, îl poate coborî complet. Așadar, mizează pe minimalism și pe inspirația designului scandinav, așa cum vă oferă brandul suedez de iluminat Markslöjd, care aduce lumină în case din 1963.

Vei impresiona cu lampadarul simplu și minimalist Nitta. Dar dacă ești adeptul designului rafinat, al meșteșugului de precizie și al celor mai bune materiale, probabil că vei aprecia lampadarul Larry.

Versiunea standard

Versiunea premium

Inspiră-te din designul scandinav

Alege o măsuță de cafea dintr-un material durabil, luând în considerare o paletă de culori și materiale. De asemenea, limitează-te la un singur aspect din lemn, dacă se poate.

Designerii sunt deosebit de îndrăgostiți de mesele de cafea rotunde, ale căror forme rotunjite adaugă grație interiorului, mai ales dacă rămân la conceptul tipic nordic de lemn deschis la culoare și stil retro. Canapeaua Duncan Actona abundă într-un astfel de stil, cu accentele sale atrăgătoare din trecut.

Dacă ești în căutarea unei piese care să reziste zeci de ani, nu poți da greș cu masa de cafea clasică de la brandul danez Hammel Furniture, în care se reflectă cea mai bună calitate de peste șaizeci de ani.

Versiunea standard

Versiunea premium

Creează atmosferă cu lumânări și flori

Un alt truc pentru a face ca livingul să pară desprins dintr-o revistă sunt decorațiunile, precum lumânări și flori proaspete. Chiar și cu doar o vază, poți obține un efect spectaculos și poți înfrumuseța întregul interior.

Acest lucru este valabil și în cazul vazei minimaliste de la PT Living și a vazei din sticlă suflată manual de la Hübsch, care impresionează de la prima vedere prin coloritul unic și designul elegant care adaugă o notă de rafinament. Fie că pui flori în ea sau alegi să o expui goală, cu siguranță va atrage atenția prin stilul său unic.

În ceea ce privește lumânările, alege-le pe cele din ceară de soia. Acestea sunt delicate, chiar și la utilizare. Atunci când ard, nu eliberează în aer niciun poluant, așa că te poți bucura fără griji de aroma lor, cum ar fi aceasta cu aromă de coacăze negre, molid, brad. După ce se stinge, poți folosi recipientul de sticlă pentru a pune bijuteriile sau ca un mic ghiveci de flori.

Versiunea standard

Versiunea premium

Folosește diferite structuri și stratifică textilele

Pentru ca livingul să fie confortabil, trebui să existe o varietate de textile. Alege mai întâi un covor pentru a crea o bază pentru o selecție de piese mai mici și mai ușor de schimbat, cum ar fi pernele și pledurile. Din nou, alege ținând cont de ce culori și materiale se potrivesc cu moodboard-ul.

De exemplu, un covor crem Flair Rugs Imari sau un covor Universal Swansea Line cu un model simplu. Acesta din urmă îți va fi util acolo unde trebuie să asiguri o rezistență ridicată la abraziune. De asemenea, de dragul animalelor de companie, vei aprecia proprietățile sale antistatice.

În cele din urmă, adăugă câteva perne decorative și pleduri de culori și texturi diferite pentru a face ca spațiul să pară mai dinamic și mai plastic.

Versiunea standard

Versiunea premium

Expune cărțile și decorațiunile

Un capitol aparte este cel al amplasării decorațiunilor. Atunci când expui obiecte de artă în living, folosește subtil spațiul de pe etajera Canett Lite sau pe comoda înaltă Sierra de la Teulat, care atrage atenția prin originalitatea sa. Această piesă solitaire poate servi și ca bufet sau dulap.

Poți împărți decorațiunile în funcție de mărime și scop, sau le poți combina într-un singur întreg. Încearcă diferite compoziții și joacă-te cu contrastele pentru a obține efectul dorit.

Un truc popular este formarea de trio-uri. De exemplu, plasează un ghiveci mai proeminent și o statuetă mai mică pe un teanc de cărți.

Tablourile nu trebuie neapărat să fie atârnate pe perete. Arată foarte bine și sprijinite de un perete.

Ai grijă la alegerea obiectelor, precum și la aranjarea lor simetrică. Cu cât sunt mai puține, cu atât arată mai bine. Nu lăsa decorațiunile să copleșească spațiul.

Versiunea standard

Versiunea premium