Până la 60% reducere la brand-uri de top | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Amenajează-ți livingul după buget cu arh. Mădălina Bucur!

Livingul este spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului când suntem acasă, este atât „căminul” familiei, cât și spațiul cel mai reprezentativ în care ne primim musafirii. Trebuie, deci, să îi acordăm cea mai multă atenție atunci când îl amenajăm. Inspiră-te de la arh. Mădălina Bucur și redecorează-ți livingul în funcție de bugetul pe care îl ai!

3 modalități de redecorare. Pe care o alegi?

În funcție de etapa în care ești, poți împărți aceste intervenții asupra livingului în trei categorii:

  • Achiziția pieselor mari, definitorii pentru funcțiunea și organizarea încăperii;
  • Adăugarea (sau schimbarea) pieselor de mobilier mici și a pieselor textile importante, care asigură o bună utilizare și îmbunătățesc confortul din încăpere;
  • Decorarea (sau redecorarea) spațiului rezultat cu mici obiecte, accente și accesorii care îi dau personalitate și creează atmosferă.

Living în nuanțe de toamnă, acasă la arh. Mădălina Bucur

Buget de 6000 Lei: Alegerea pieselor de bază

În living, esențială este în primul rând canapeaua, apoi comoda pentru TV sau alte piese mari de mobilier (biblioteca, dacă e cazul), iar dacă avem o încăpere mai mare unde intră și zona de dining, atunci tot la această categorie aș include masa și scaunele. Toate acestea definesc layoutul general al încăperii - sunt primele la care ne gândim atunci când mobilăm mental spațiul.

La ce trebuie să acorzi atenție?

Pentru a ne bucura cât mai mult de ele, este important ca aceste elemente pe care le schimbăm rar și le folosim intens:

  • să fie durabile, frumoase și, foarte important, cât mai versatile;
  • să le putem accesoriza ușor;
  • să nu fie prea specifice unui trend anume de care ne-am putea plictisi prea repede;
  • să nu fie în culori prea puternice care să devină obositoare în timp;
  • să reziste cât mai bine la uzură - nu doar fizică, ci și estetică.

Buget de 4000 Lei: Obiecte de mobilier mici și piese textile de bază

Vorbim aici despre măsuțe auxiliare, corpuri de iluminat, covoare, perdele și draperii. Ele sunt foarte importante pentru a defini modul de utilizare a spațiului, pentru a-i da confort și a-l face mai cald, pentru a ne ajuta să ne simțim protejați. Acestea sunt piesele cu durată de viață medie. Probabil nu le vom păstra pentru totdeauna, dar nici nu le vom schimba de două ori pe an.
Măsuțele auxiliare adaugă valoare practică

Măsuțele auxiliare adaugă valoare practică

Textilele fac încăperea mai primitoare

Textilele fac încăperea mai primitoare

Dacă vrei să reamenazezi camera de zi fără să schimbi piesele de bază, dar cauți o lampă, o masuță nouă de cafea, un covor sau un set nou de draperii, las mai jos câteva exemple cu care nu depășești un buget de 4000 lei.

Buget de 2000 lei: Accesorii și decorațiuni

În această categorie se încadrează piesele textile mai mici (pernuțe, pături sau pleduri), obiecte de decor pentru pereți (tablouri, oglinzi), suporturi pentru reviste, vaze, statuete, lumânări, toate acele mici detalii care dau personalitate unei încăperi. Acestea pot fi sezoniere sau să țină strict de un anumit stil, pot adăuga culoare, se pot schimba cu ușurință și nu necesită investiții mari.
Dacă vrei doar să schimbi atmosfera din living și să faci un upgrade rapid și accesibil, descoperă mai jos câteva recomandări de astfel de accesorii până în valoarea de 2000 lei.

Descoperă mai multe sfaturi de la Mădălina Bucur pentru o casă mai primitoare: