Rețetă de brânză de casă pentru o masă de vară
În multe țări europene se sărbătorește solstițiul de vară, care în România coincide cu Ziua Nașterii Sf. Ioan Botezătorul și Drăgaica. Tradițiile au supraviețuit până în zilele noastre, ca de exemplu, obiceiurile vechi păstrate de lituanieni. Ei aprind focuri, caută ferigi, cântă cântece populare și fac brânză de casă tradițională.
Descoperă cele mai importante momente ale acestei sărbători în Lituania. Inspiră-te!
Tonuri și materiale naturale
Produse


Produse
Aranjarea mesei

Produse
Rețetă pentru brânză de casă cu chimen
Ingredientele necesare:
- 3 l lapte
- 1 kg brânză dulce de vacă
- 3 ouă
- 100 g unt
- sare
- chimen


Mod de preparare
1. Se încălzește laptele la 80 de grade. La foc mic, amestecând ușor, adaugă brânza dulce de vacă în laptele fierbinte. Se amestecă până când zerul începe să se separe.
2. Se ia un prosop de bucătărie sau o pânză de bumbac umezită și se pune într-o sită sau o strecurătoare. Toarnă apoi conținutul fierbinte, strecoară și stoarce bine până când zerul se scurge.
3. Pune apoi brânza fierbinte într-o cratiță cu ouăle bătute, la care am adăugat chimenul și sarea. Adaugă untul în amestec. Se amestecă în mod constant pentru a nu se lipi de marginea cratiței.
4. Când este gata, se toarnă conținutul într-un recipient rotund. Lasă brânza să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se pune la frigider pentru cel puțin 1 oră (de preferat chiar peste noapte).
5. Se taie brânza în felii și se servește.
Produse
Decorațiuni pentru o masă de vară


Produse
Tradiții lituaniene

Produse
Baia de dimineață

