15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Bucură-te de un grătar de toamnă în grădină

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Grătarele de toamnă au un farmec aparte. Prin urmare, ar fi mare păcat să pui deoparte grătarul și mobilierul de grădină odată cu primele frunze căzute. Pe de altă parte, grătarul de toamnă poate fi chiar mai plăcut decât cel de vară. Și ce să mai spunem de rețetele de toamnă incredibil de colorate și tentante pe care le poți prepara la grătar!

Nu ai încă un grătar? Nicio problemă. Nu trebuie să aștepți deloc următorul sezon de grătare. La Bonami, poți obține grătare de calitate care vă vor face mesele să aibă un gust minunat.

Grătar pe gaz

Pe măsură ce temperaturile scad, grătarele pe gaz au avantajele lor. Spre deosebire de combustibilii solizi, temperatura este mai consistentă.

Grătarele pe gaz au și avantajul de a nu produce fum. Fumul nu va intra în hainele preferate sau în pleduri, așa că te poți îmbrăca în orice te simți confortabil afară, lângă grătar. Pe de altă parte, alegând un astfel de grptar, nu vei mai auzi pocnetul autentic al cărbunelui care face ca atmosfera din grădină să fie și mai plăcută. Așadar, depinde de tine ce preferi.

Pregătește bine grătarul

Toamna, preîncălzirea grătarului este esențială pentru a se asigura că alimentele sunt gătite uniform, fără riscul ca acestea să se lipească de grătar. La grătarele cu cărbuni, preîncălzește aprinzând cărbunii și lăsându-i să ardă până când sunt acoperiți de cenușă gri. Pentru grătarele pe gaz, preîncălzește timp de 15 minute cu capacul închis.

Folosește căldura indirectă pentru a găti pentru a preveni uscarea alimentelor. Pentru a folosi căldura indirectă, pur și simplu aprinde unul sau două arzătoare de la grătarul cu gaz sau fă un foc cu două zone pe grătarul cu cărbuni. Odată ce grătarul este încins, așază mâncarea pe partea rece a grătarului și gătește cu capacul închis.

Ajutoarele potrivite pentru grătar

Arată că ești un profesionist în ale grătarelor! Ce accesorii pentru grătar ar trebui să ai în trusa ta?
  • Accesorii pentru grătar motorizat: Rotația lentă și lină a grătarului ajută la înmuierea cărnii și la gătirea uniformă a acesteia pe întreaga suprafață. Cel mai bine este să folosești căldura indirectă, care nu usucă carnea.
  • Termometru pentru grătar: Un termometru pentru grătar este o necesitate nu doar toamna. Acesta te va ajuta să controlezi temperatura internă a cărnii, astfel încât aceasta să nu fie insuficient gătită sau uscată.
  • Seringă de marinare: Un gadget la îndemână care va da cărnii și mai multă savoare și suculență.
Amintește-ți, de asemenea, că un adevărat maestru al grătarului nu are în vedere doar pregătirea, ci și îngrijirea grătarului. Având în vedere că iarna se apropie, investește într-o husă pentru grătar de calitate pentru a preveni ca gheața și zăpada să deterioreze grătarul. Dacă este posibil, mută grătarul la adăpost sub un acoperiș sau în garaj.

Bucură-te de un grătar de toamnă frumos și cald

Chiar dacă fața ta e mângâiată de razele soarelui, este foarte ușor să răcești în perioada aceasta. Pe de altă parte, ar fi păcat să termini grătarul mai devreme doar pentru că temperatura a scăzut seara.

Alege un pled sau o pătură și bucură-te de o băutură caldă. De asemenea, încălzitoarele radiante de exterior sunt foarte utile. O lampă cu gaz, o vatră sau un radiator vor crea o căldură plăcută și nu va trebui să pregătești grătarul purtând trei straturi de haine.

Luminile adecvate pentru grădină, fie că sunt șiraguri sau decorațiuni luminoase, vor ajuta, de asemenea, la crearea unei atmosfere plăcute.

Ce să pui pe grătar în timpul toamnei?

Toamna este momentul perfect pentru a frige la grătar carne și legume de sezon. Coastele, fripturile, puiul și cotletele de porc sunt alegeri excelente pentru grătarele de toamnă. Încearcă de asemenea, porumb la grătar, cartofi, ceapă, răcituri de sezon sau ardei. Dar ca băutură? O infuzie este o necesitate, la fel și cidrul cald sau poate un ceai de ghimbir tare și bun.