Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

DIY: Bucătăria de vară pe terasă

Petreci mult timp în aer liber, în grădină, la grătar și organizezi adesea petreceri cu prietenii sau în familie? Construiește o bucătărie simplă în aer liber cu ajutorul instrucțiunilor noastre și vei putea găti confortabil sub pergola sau pe terasă pe tot parcursul anului.
Construiește-ți propria bucătărie în aer liber - combină materiale precum betonul, piatra și lemnul

Construiește-ți propria bucătărie în aer liber - combină materiale precum betonul, piatra și lemnul

De ce vei avea nevoie pentru o bucătărie în aer liber?

Înainte de a începe să planifici bucătăria, măsoară și fă o schiță pe hârtie. Vei ști exact de cât material de construcție vei avea nevoie.

Selectează, de asemenea, materialele: noi recomandăm paleții, lemnul de molid sau placajul, care să fie rezistente la apă. Toate acestea sunt materiale accesibile, pe care le poți procura de la magazinul de bricolaj. Vrei să economisești bani? Aruncă o privire și la ofertele magazinelor online second-hand.

Amenajarea corectă a spațiului

Gândește-te la cât de mult spațiu de lucru ai nevoie pentru pregătirea unor salate sau preparatelor pentru grătar - noi îți recomandăm un minim de 1,8 m lungime și o lățime de aproximativ 65 cm pentru piesa de mobilier. Ajustează-i înălțimea în funcție de tine, verifică înălțimea mobilei de bucătărie din casă, de exemplu - de obicei, în jur de 190 cm ar fi suficient.
Bucătărie în aer liber pe terasă

Bucătărie în aer liber pe terasă

Materiale necesare

  • Pentru baza bucătăriei, alege niște bucăți pătrate din lemn cu dimensiuni de cel puțin 5x5 cm.
  • Folosește lamele mai subțiri din același material pentru părțile laterale. Vei avea nevoie de mai multe dacă vrei ca spațiile între ele să fie mai mici.
  • Partea din spate este realizată în mod ideal din placaj de lemn. Poți înșuruba și câteva cârlige pentru agățarea ustensilelor de bucătărie.
  • Ține cont de faptul că blatul de bucătărie trebuie să fie din lemn tratat pentru a preveni deteriorarea în contact cu apa, sau din laminat, de exemplu, care este mai ieftin și ușor de înlocuit odată uzat.
  • Ușile nu ar trebui să fie o mare problemă. Dulapul pentru o bucătărie de vară arată bine și deschis. Dacă vrei totuși ca vasele să nu fie la vedere, poți apela la niște bucăți din perdele în loc de uși.
  • Desen detaliat:  1. chiuvetă, 2. blat laminat de bucătărie, 3. construcție de susținere, 4. lamele din lemn 5. placaj, 6. alimentare cu apă, 7. țeavă de scurgere

    Desen detaliat: 1. chiuvetă, 2. blat laminat de bucătărie, 3. construcție de susținere, 4. lamele din lemn 5. placaj, 6. alimentare cu apă, 7. țeavă de scurgere

    De ce să ții cont când îți construiești singur mobila de bucătărie?

    Dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă cu terasă, nu uita de vecini. Proiectează bucătăria astfel încât aburii din bucătăria ta să nu ajungă pe terasa lor.

    Cum rămâne cu electricitatea, alimentarea cu apă și scurgerea? Poți rezolva problema apei cel mai ușor cu ajutorul unui furtun conectat la un robinet din interior. De asemenea, nu trebuie să construiești imediat un canal de scurgere, pentru început poți folosi un recipient mai mare sau chiar o găleată sub chiuvetă pentru a capta apa și apoi să o folosești pentru a uda grădina (cu condiția să folosești produse de curățare ecologice). Electricitatea poate fi o provocare dacă nu ai nicio priză pe terasă sau balcon. Vei avea nevoie de ajutorul unui electrician profesionist.

    Mai multă inspirație pentru bucătăria în aer liber

  • Poți include un grătar pe gaz sau o vatră care să-ți permită să folosești bucătăria în lunile mai reci.
  • De asemenea, poți folosi paleți pentru a construi o zonă de șezut în aer liber. Descoperă mai multe sfaturi în articolul despre cum să realizezi mobilier de grădină din paleți.