Aromat și răcoritor - secretul pentru un picnic de vară perfect
Un picnic de vară include delicatese de sezon. Tortul de căpșuni făcut în casă este întotdeauna un succes - dulceața naturală și gustul său răcoritor reprezintă perfect spiritul verii. Fructele de sezon nu numai că vor picta masa în culori vii, dar îți oferă și prospețimea necesară în zilele călduroase, când organismul refuză mâncărurile copioase.
Poate mai importante decât mâncarea sunt băuturile răcoritoare și aromate de vară. Îți propunem două rețete interesante!
Limonadă cu sirop de soc și mentă
1. Se pun la fiert 3 litri de apă și 3 kg de zahăr până când se dizolvă zahărul.
2. În soluția răcită de zahăr și apă se adaugă 30 - 40 de flori de soc spălate, 3 - 4 mănunchiuri de frunze de mentă și 3 picături de acid citric.
3. Se lasă amestecul să stea timp de 24 de ore, apoi se strecoară prin pânză, se toarnă în sticle sterilizate și siropul este este gata de folosire.
4. Când se servește, se amestecă cu apă plată sau carbogazoasă, se adaugă câteva cuburi de gheață, o felie de lămâie și o frunză de mentă.
Limonadă cu sirop de levănțică
1. Pentru a face sirop de levănțică, combin părți egale de apă și zahăr într-o cratiță, adaugă un mănunchi de lavandă proaspătă sau uscată și se lasă să fiarbă până când zahărul se dizolvă.
2. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară.
3. Pentru limonadă, stoarce câteva lămâi, amestecă sucul cu apă și îndulcește-l cu siropul de lavandă, după gust.
4. Se servește cu gheață și se ornează cu o crenguță de lavandă.