15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Căsuță de grădină: Sfaturi practice pentru instalare și organizare

Atunci când ne gândim la organizarea și amenajarea unui spațiu în grădină, ne bazăm adesea pe experiența altor persoane atunci când luăm decizii. O astfel de experiență valoroasă vine de la bloggerul croat Ana din Mamaland . Citește sfaturile și experiențele sale în ceea ce privește alegerea, amenajarea și organizarea unei case de grădină pe care a reușit să o valorifice la maximum pentru nevoile ei. Haide să o descoperim împreună!

De ce ai ales o casă de grădină?

Deși avem o pivniță mare, am decis să amplasăm casa de grădină în grădină. Este mai convenabil pentru noi să avem toate uneltele necesare pentru grădinărit mereu la îndemână. Atunci când am ales-o, am optat pentru o casă din metal, deoarece părea cea mai ușor de întreținut. În special, cele din plastic se deformează uneori din cauza soarelui puternic din Dalmația, iar cele din lemn necesită o întreținere regulată.
Atunci când alegi o căsuță de grădină, asigură-te că aceasta are găuri de ventilație (case mai mari și o fereastră) și este bine să aibă o încuietoare.
După ce am hotărât ce material vrem să folosim pentru a construi casa, a trebuit să decidem unde să o amplasăm, astfel încât să putem alege o căsuță de mărimea potrivită. După aceea, alegerea a fost ușoară - am ales în funcție de material și dimensiuni, iar ultima condiție a fost ca aceasta să fie plăcută la vedere

Cum a fost asamblarea și organizarea?

Căsuța pe care am ales-o a fost ușor de asamblat. A durat câteva ore, deoarece sunt multe piese, dar instrucțiunile sunt clare și este important să fie urmărite cu atenție. După ce căsuța a fost asamblată, a venit timpul să organizăm dezordinea „creativă”. Este important pentru mine să țin totul organizat și clar, astfel încât să nu pierd timp prețios căutând unelte.
Suportul din lemn pentru unelte de grădinărit este o soluție excelentă pentru cele mai mari (greble, lopeți, furci...) și mături. Pentru uneltele mai mici este recomandat să fie agățate în cârligele de pe laterale. Recomand depozitarea obiectelor mici, pantofi și accesorii pe rafturi.
Rafturile metalice joase sunt ideale pentru foarfeci de grădină, accesorii pentru furtunuri, unelte mai mici... majoritatea lucrurilor care sunt folosite în mod regulat în grădină. Pentru o mai bună utilizare a spațiului din interiorul casei recomandăm instalarea a cel puțin un raft înalt. Pentru acestea, fii atent la capacitatea de încărcare, adică la greutatea maximă pe care o poate suporta fiecare raft. Pe acest tip de raft pți așeza toate obiectele mai mari. Eu am așezat mașina de tuns iarba manuală, gălețile, încălțămintea de grădinărit și sistemul de irigare pe care îl folosim în lunile fierbinți de vară (depozitate într-o cutie de plastic mai mare).

Vreun sfat final?

Dacă spațiul îți permite, alege o casă de grădină care să aibă și spațiu pentru depozitarea obiectelor și a mobilierului pe care doriești să le protejezi de efectele vremii de iarnă. Eu am așezat o bucătărie de grădină pentru copii, un cort, jucării pentru joaca în aer liber într-o secțiune și am lăsat puțin loc pentru a depozita scaunele pe care nu le folosim în grădină iarna.