Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
Vine Paștele | Pregătește-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să îți umbrești ieftin terasa

Este nevoie să te adăpostești de soarele arzător și vrei să-ți umbrești terasa, balconul sau locul preferat din grădină? Nu trebuie să investești imediat într-o marchiză, pergolă sau alte soluții costisitoare.

Pânza de umbrire captează până la 90 % din razele solare și poate fi instalată cu ușurință de către tine, fără a fi nevoie de un profesionist. Vino să aruncăm o privire asupra modului în care se fixează și descoperă beneficiile copertinei parasolare.

Avantajele copertinelor

Terasele sunt de obicei poziționate astfel încât să se bucure de lumină. Acest lucru este, desigur, de înțeles, dar soarele direct nu este întotdeauna de preferat. În special pe caniculă terasa este adesea nelocuibilă, iar căldura afectează și interiorul casei. Ca să nu mai vorbim de efectele nocive ale expunerii prelungite la radiațiile UV.

O soluție excelentă este o copertină parasolară, care este ieftină, practică și modernă. Aceasta oferă umbra necesară acolo unde vrei să-ți petreci timpul liber și, de asemenea, o poți da jos când soarele nu mai este atât de agresiv. O poți întinde nu doar pe terasă, ci și peste piscină, balcon sau pergolă, sau o poți muta dintr-un loc însorit în altul.

Parasolarele de foarte bună calitate, cum ar fi cele de la LDK Garden, absorb între 90 și 95% din radiațiile solare și, datorită gramajului lor ridicat (200 gr/m²), rezistă foarte bine la lumina soarelui, chiar și după mai mulți ani de utilizare. Cu toate acestea, dacă acest tip de modele nu te încântă și cauți un design foarte simplu, optează pentru copertinele de la Rojoplast.

Cum se instalează o copertină parasolară

Te poți ocupa cu ușurință de instalare. În mod ideal, ar trebui totuși să fie două persoane implicate. Pe lângă pânza propriu-zisă, vei avea nevoie de stâlpi și frânghii, care sunt de obicei incluse, sau de ancore de perete (în funcție de locul în care vrei să o fixezi). Următoarele instrucțiuni trebuie considerate mai mult ca recomandări și sfaturi. Trebuie respectate întotdeauna instrucțiunile din manualul producătorului în primul rând.
  • Începi prin a identifica punctele de fixare. Poți fie să fixezi pânza de structuri existente, cum ar fi pereți sau stâlpi, fie de pilonii incluși pe care îi vei ancora în pământ.
  • Apoi, se extinde pânza în mod uniform. Aceasta trebuie să fie bine întinsă și să nu se îndoaie. Va arăta astfel bine din punct de vedere estetic și îi va crește și rezistența la rupere și la vânt.
  • Nu întinde niciodată materialul drept. Trebuie respectată continuarea diagonalelor și se întinde țesătura ușor în lateral.
  • Se plasează un colț cu 25% mai jos decât celelalte (pentru o pânză de 4×4 metri, cu 1 metru mai jos) pentru a permite scurgerea corectă a apei de ploaie.