Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Scaune de dining

Filtre și sortare
Disponibilitate
Culoare
Tip
Material
Reduceri
Noutăți
Filtre și sortare
Sunt afișate 48 din 309 produse

Cum să alegi un scaun de dining / sufragerie

În medie, o persoană își petrece aproximativ 3,5 ani din viață stând pe un scaun de sufragerie / dining. E un motiv bun pentru a alege o piesă de calitate, care să fie confortabilă și frumoasă în același timp, nu-i așa? Pentru a te asigura că scaunele de sufragerie alese de tine întrunesc toate cerințele tale, citește mai jos de ce trebuie să ții cont înainte de a le cumpăra.

1. Dimensiunile scaunului de dining

Dimensiunile corect alese ale scaunului de dining reprezintă cheia confortului când stai așezat. Bineînțeles, depinde și de înălțimea și greutatea persoanelor care vor folosi scaunele.

De obicei, zona de dining (sau sufrageria, cum o mai numim) este amenajată în funcție de înălțimea medie a unui bărbat (180 cm). Conform acestor date, înălțimea ideală a scaunelor este de aproximativ 45 cm. Această înălțime este cea care asigură o poziție corectă de ședere, cu genunchii în unghi drept și picioarele pe podea.

De exemplu, masa ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 75 cm în acest caz. Apoi lasă un spațiu de aproximativ 30 cm între scaun și marginea de jos a mesei. Astfel, marginea mesei nu îți va presa coapsele și te vei putea și ridica ușor de la masă. Pentru o ședere mai confortabilă, alege scaune cu marginea rotunjită.

Lățimea șezutului depinde, de asemenea, și de foma corpului. Minimul ar trebui să fie de 40 cm, ideal ar fi de aproximativ 45 cm sau mai mult. Scaunele de sufragerie cu cotiere ar trebui să fie întotdeauna puțin mai late.


Ia în considerare și dimensiunea mesei de dining și a întregii camere.

→ Pentru camerele mici, este recomandat să alegi scaune cu spătar jos, cu o structură mai subtilă și fără cotiere.

→ Scaunele cu o structură robustă și cu cotiere sunt adecvate pentru camerele mai mari deoarece oferă un aspect mai elegant și un confort ridicat (Atenție - cotierele nu trebuie să fie mai înalte decât coatele tale). De asemenea, poți opta și pentru cele cu spătar care nu nu sunt estetice cu și practice. Scaunul cu spătar înalt este apreciat în special de persoanele care suferă des de dureri de spate, deoarece spătarul ajută la menținerea coloanei vertebrale în poziție verticală.

În cele din urmă, nu uita de spațiul liber din jurul scaunului. În mod ideal, ar trebui să fie de o lățime de cel puțin 1 metru.

SFAT: Verifică și capacitatea de încărcare limită a scaunului pentru ca acesta să nu se clatine după o perioadă scurtă de timp din cauza greutății excesive.

2. Materialul și întreținerea scaunelor

Lemnul și metalul sunt materialele care domină structura scaunelor, în timp ce șezutul și spătarul sunt dominate de tapițerie, piele și imitațiile sale. Fiecare material are avantajele sale, așa că alege în funcție de prioritățile tale.

 

Scaunele din lemn masiv sunt o alegere bună pentru cei care doresc să le aibă pentru foarte mult timp. Este vorba mai degrabă despre atemporalitate și calitate decât despre ultimele tendințe în materie de design.

Scaunele de dining din metal se remarcă prin eleganță, se combină bine cu alte piese de mobilier și sunt ușor de întreținut.

Scaunele tapițate și capitonate oferă un aspect luxos și festiv și sunt confortabile chiar și atunci când petreci timp îndelungat la masă. În plus, materialul, culoarea și modelul bine alese pot accentua aspectul întregii zone de dining. Dezavantajul acestor scaune este că sunt mai dificil de întreținut. Dacă ai copii mici, ia în considerare amânarea pentru moment a achiziționării unor scaune tapițate.

Scaunele cu tapițerie din piele sunt frumoase și luxoase, dar pregătește-te pentru o îngrijire regulată a pielii și pentru un preț ceva mai mare. Acesta este unul dintre motivele pentru care scaunele din imitație de piele câștigă popularitate.

Scaunele din plastic tind să fie discrete, adesea minimaliste. În același timp, sunt disponibile în multe forme și culori. Combinate cu o structură din lemn, acestea îți asigură o calitate bună, un aspect plăcut, întreținere ușoară și funcționalitate.

3. Designul scaunelor de sufragerie / dining

Te întrebi cum ar trebui să arate scaunele pe care le vei cumpăra? Ia în considerare și preferințele tale. Ai 3 opțiuni:

Seturi de mobilier de dining
Într-un astfel de set ai o masă de dining și scaune de la același brand și din aceeași colecție, ceea ce va garanta o completare perfectă a mobilierului din sufragerie. Setul este potrivit mai ales pentru cei care preferă un aspect uniform al camerei, fără combinații complexe.

Seturi de 2, 4 sau 6 scaune de sufragerie / dining
Această opțiune ușurează procesul de cumpărare deoarece ai posibilitatea de a alege o masă care să se potrivească cu preferințele tale. Nu uita că scaunele trebuie să se potrivească nu numai cu masa, ci și cu celelalte piese de mobilier, cu stilul și culorile camerei. Seturile care conțin mai puține scaune pot fi, de asemenea, completate cu o bancă la masă.

Combinații de scaune diferite
Scaune cu forme, culori și din materiale diferite. Alege această opțiune doar dacă știi că ai talent de designer de interior și combinarea scaunelor cu masa sau alte piese de mobilier din decor este „floare la ureche” pentru tine. Ce-i drept, ține cont de faptul că această combinație de scaune diferite e mai potrivită pentru mesele care sunt mai puțin distinctive ca aspect.

SFAT: Vrei să alegi o masă și scaune din lemn masiv? Atunci, ideal ar fi ca aspectul lor să fie identic. Contrastul sau nuanțele diferite (cum ar fi, de exemplu, picioarele scaunelor din lemn deschis la culoare și picioarele mesei din lemn închis la culoare) nu arată bine.