Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Sfaturi despre cum alegi și așezi decorațiunile pe comodă

Atunci când răsfoiești reviste de design interior admiri compozițiile perfecte, unde decorațiunile sunt aranjate cu precizie pe comode?
Nu este deloc imposibil să obții un aspect similar și pentru casa ta, chiar și fără să apelezi la un profesionist.

Indiferent de stilul adoptat de tine, fie el minimalist, clasic sau boho, noi îți arătăm cum să transformi și cea mai banală comodă într-o piesă vedetă.

1. Delimitează 3 zone

Deoarece comoda are tendința de a fi îngustă și mai lungă, este recomandat să stabilești un „spațiu de lucru" pe care îl împărțiți în trei părți: stânga, dreapta și centru. Încercă să folosești și peretele din spatele comodei, pe care poți amplasa elemente care să compenseze înălțimile diferite din cameră, determinate de dulapuri, ferestre și uși.

2. De la cel mai mare la cel mai mic

Atunci când creăm o compoziție, cel mai bine este să începem din zona de centru, sau de la cea mai mare piesă, care va fi „ancora” după care vei aranja și restul elementelor. Aceasta poate fi un tablou, un poster, o oglindă sau chiar un televizor. În timp ce un tablou poate fi adesea așezat direct pe comodă, oglinda trebuie agățată pe perete, cel mai bine la o înălțime de 15 - 25 cm deasupra comodei.

Bineînțeles că trebuie să ții cont de dimensiunea și forma oglinzii. Cele rotunde arată mereu echilibrat, dar dacă alegi una dreptunghiulară, lățimea oglinzii ar trebui să acopere aproximativ două treimi din lățimea comodei.

3. Include un obiect înalt

Pentru a obține un echilibru vizual, plasează un element mai înalt lângă tablou sau oglindă. De exemplu, o vază cu flori, o cutie de bijuterii înaltă sau o veioză interesantă. Apoi poți lucra și la compoziții mai mici.

4. Regula de 3

Nu poți da greș dacă respecți această regulă. Adică, dacă plasezi 3 obiecte grupate în ultima zonă. Ar putea fi un trio de lumânări, dar și o „natură moartă” formată dintr-o statuetă înaltă, o cutie de bijuterii și un difuzor parfumat.
Sfat: Dacă așezi 3 piese pe o tavă elegantă, compoziția va arăta mai îngrijită și va fi, de asemenea, mai ușor de ținut în ordine.

5. Stratificare

5. Dacă ai mai multe elemente identice, cum ar fi tablouri sau cărți, încearcă să le suprapui. De exemplu, așază un tablou grafic pe comodă și sprijină lângă el un poster abstract înrămat astfel încât să se suprapună ușor. Cărțile ordonat stivuite arată mereu bine. Cel mai important, este ca această compoziție să placă ochiului.

6. Spațiul din jurul comodei

Dacă ai un spațiu liber lângă comodă, amplasează un ghiveci cu o plantă mare sau un lampadar pentru a crea o legătură armonioasă cu restul pieselor de mobilier.

Mai multe inspirații pentru amenajări interesante