Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Camera copiilor, mereu ordonată și curată

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

În permanență se întâmplă ceva în camera copiilor. Cei mici se joacă sau creează mai tot timpul și de aceea jucăriile și accesoriile trebuie ținute sub control. Din fericire există o mulțime de trucuri și gadgeturi practice care îi ajută să mențină ordinea în locul în care își petrec cel mai mult timp.

Inspiră-te din selecția de coșuri și cutii de depozitare practice și drăguțe pe care bloggerița poloneză Dominika, alias skandynawski.domek, le-a ales pentru camera celor două fetițe ale sale.

Curățenie generală în camera copiilor

O dată pe an, organizează o curățenie generală împreună cu copiii tăi.
Dacă dorești să faceți curățenie cu adevărat în fiecare colțișor, inspiră-te din metoda recomandată de Marie Kondo de a pune toate jucăriile, hainele, cărțile și alte accesorii într-o grămadă în mijlocul camerei. Apoi, împreună cu odraslele tale, sortează-le în două grămezi. Cele pe care vor să le păstreze și apoi cele care nu mai prezintă interes sau sunt stricate.

Pune imediat hainele mici sau deteriorate în al doilea teanc. Unele pot fi aruncate direct la coșul de gunoi, altele pot fi trimise mai departe - poate în scopuri caritabile, dacă sunt în stare bună. Nu arunca niciodată jucăriile fără știrea copilului tău!

Sortarea și depozitarea jucăriilor

• Sortați mai întâi jucăriile și obiectele pe categorii - seturi de construcții, figurine, materiale de desen și artă, jocuri de societate, rechizite școlare.

• Puneți obiectele sortate pe categorii în cutii de jucării mai mici sau mai mari, cu etichete sau, în cazul copiilor mai mici, cu imagini.

• În mod ideal, cutia de depozitare (coșul sau punga de jucării) poate fi transportată de către copil în zona de joacă, să adune în ea jucăriile împrăștiate și să pună cutia la loc. Prin urmare, cutiile nu trebuie să fie prea mari sau prea grele. Alternativ, poți opta pentru un cufăr sau o cutie de jucării pe roți.

Pungile de hârtie și coșurile de pânză sunt ușoare și ușor de transportat, fiind ideale pentru lucruri precum jucăriile de pluș.

Nu pune hainele stivuite în șifonier, ci în sertare, împăturite pe jumătate, după metoda Marie Kondo. Dacă vrei să le depozitezi pe rafturi, procură niște cutii în care să le împăturești înainte de a le pune pe raft.

Ordine perfectă și într-o cameră mică

• Dacă ai un spațiu mic, gândește de la început o amenajare pe verticală când mobilezi încăperea.

Rafturile de perete pentru copii sunt excelente pentru depozitarea cărților, precum și pentru expunerea jucăriilor preferate. În plus, dacă au o formă amuzantă, asta e un bonus.

Paturile supraetajate eliberează spațiul necesar pentru un birou sau pentru joacă.

Sertarele de sub pat sunt, de asemenea, excelente pentru depozitarea lenjeriilor de pat sau a hainelor de sezon.

Cum să faci ca ordinea să se păstreze

• Folosește cuiere de perete pentru a-și agăța hainele uzate sau un rucsac, chiar la intrarea în cameră. În acest fel, copiii vor avea un loc stabilit unde să-și pună lucrurile când se întorc de la școală și nu vor ajunge împrăștiate pe podea.

Păstrează suprafețele dulapurilor și comodelor pentru copii curate și libere. Astfel în cameră se va menține impresia de spațiu ordonat și armonios.

• Ajutorul ideal pentru a aduna rapid jucăriile scăpate de sub control este un coș sau o cutie de design cu capac. Datorită capacului, poți ascunde orice lucru „inestetic" și nici nu se va prăfui.

Patul aranjat contribuie, de asemenea, în mare măsură la impresia generală. Este indicat să micșorezi numărul de animale de pluș sau de cărți care ocupă spațiu chiar pe pat. Nu numai că micuțul tău va dormi mai bine, dar și patul va fi și mai ușor de făcut.

Sfatul nostru

Cu regularitate! Nevoile copiilor se schimbă cu viteza fulgerului, așa că este o idee bună să treceți în revistă și să sortați împreună lucrurile lor cel puțin o dată pe an. Puteți chiar să faceți din acest lucru o tradiție în perioada premergătoare Crăciunului sau să începeți întotdeauna să faceți curățenie cu o săptămână înainte de ziua de naștere a copilului tău.